Live in the future

Programy na malování (PC)

                                                                         HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

                                                                    


Dneska vám sem napíšu pár programů (placených i neplacených) na malování na PC.


Let's GOOOOOO

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. MS PAINT (MALOVÁNÍ)-Program je předinstalovaný v každém windows počítači...nemá tolik přístrojů (jako je třeba blend štětec) ale pro začátečníky ujde...je to ovšem bitmapový program ( více o bitmapové grafice zde- https://cs.wikipedia.org/wiki/Rastrov%C3%A1_grafika ) a proto je v něm dost pixelů...to je docela velké mínus.


2.GIMP2-Program má docela dost přístrojů a dá se v něm i animovat...já bych řekla že trochu kopíruje styl a programy photoshopu. Ovšem aplikace je ZDARMA a tak se není čemu divit že grafika není to samé jako ve photoshopu...ovšem lepší než malování a pro začátečníky je to dobré a dá se v něm moc hezky malovat...ovšem musíte mít trpělivost.


3.MEDIBANG PAINT-Program je ZDARMA. Pro začátečníky je to opravdu vynikající program...je v něm více přístrojů, které ovšem nejsou bezchybné a není u nich tolik vylepšení...ovšem i tak je to výborné za to že je to zdarma.


4.PTS (PAINT TOOL SAI)-Program si musíte koupit...ovšem stojí kolem 2000 Kč a za jeho funkce to stojí...program bych doporučila začátečníkům-mírně pokročilým, ale i tak se v něm dá naučit velmi pěkně...má i funkce pro bezdotykové počítače (řeknu to takhle...má přístroje které vám jen ulehčí práci na bezdotykáčích)Pracuje se v něm pěkně a i já ho používám.


5.ADOBE PHOTOSHOP-Adobe Photoshop je bitmapový grafický editor pro tvorbu a úpravy bitmapové grafiky (např. fotografií). Ovšem pixely nejsou tak veliké jako v malování. Je vhodný na úpravu fotografií ale kreslit se v něm dá také. Program ovšem stojí peníze.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To jsou programy které sem ozkoušela a vím že nejsou tak špatný.

Určitě si stáhněte MediBangPaitn jestli si nechcete programy kupovat - https://medibangpaint.com/en/


Tady máte ukázky obrázků z programů (obrázky jsou i hezčí a v každém z těchto programů se dá vyčarovat nádherné dílo...to ale trvá dost dlouho a musíte být mistři...)

MS PAINT-


GIMP 2-

MEDI BANG PAINT-

PTS-

ADOBE PHOTOSHOP-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doufám že pomohlo :))))))))))))



                                                                                BYE BYE

                             

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.