Kůň, nejlepší přítel člověka.

SCHLEICH - ÚVOD

Ahooj!!

Mám tu pro Vás nový článek. Je o značce Schleich.

Tak jdeme na to!!



Schleich je německý výrobce hraček figurek a doplňků. Všechny figurky, ktaré vyrábí jsou ručně malovány. Společnost má sídlo v Německu. Tradiční trh s výrobky Schleich je v kontinentální Evropě, s polovinou svých prodejů v Německu.



Historie
Schleich založil Friedrich Schleich v roce 1935. Jeho figurky byly poprvé vydány v roce 1950 s vývojem, výrobou a uváděním na trh komických figurek, jako Snoopy a Šmoulové. V časných 1980 dodali zvířecí figurky. Do konce roku 2006, Schleich byla rodinná firma. To bylo pak převzato britskou investiční společnosti HG Capital, která zaplatila 165 milionů euro za 80% podíl. Figurky se odlévají jak v Číně tak v Německu.


Návrh a výroba
Design výrobků a vytváření nástrojů je většinou vlastní. Výroba je v německé centrále a ve výrobních zařízení v zahraničí, přičemž tato čísla jsou ručně malované v Číně. V roce 2006 měla asi 250 Schleich zaměstnanců a roční prodejní dobu přibližně 80 milionů EUR.


Produktové řady
Současný sortiment figurek nyní zahrnuje zvířata, rytíře, dinosaury, Šmouly, domácí zvířata, elfy a americké hranice spolu s mnoha doplňky pro každého.

Každý rok jsou na trh vypuštěny nové modely a starší modely zase staženy a tak má každý sběratel vždy ke sbírání něco nového.

V květnu 2007 byl zavedený nový druh elfů – jižní a severní elfové představující boj světla a tmy. V roce 2009 publikoval Schleich knižně příběh o elfech, přičemž jednotlivé kapitoly byly postupně zveřejňovány na internetových stránkách společnosti. Světový objem prodeje je nyní v řádu desítek miliónů figurek. A přes 500 miliónů jich bylo dosud prodáno.


Z WIKIPEDIE (trochu poupraveno)


logo:



celé logo:





V příštím díle o značce   budou fotky figurek a popis každé figurky. 


Pokud chcete tak pište do komentů, jestli se Vám to líbilo.


:-D



Děkuji. emabrk



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.