Knižní recenze a tipy

Recenze: Křiváci

Křiváci - Maureen Johnson

  • Originální název: Truly Devious
  • Nakladatelství: COOBOO
    Série: Křiváci, 1. díl
    Počet stran: 336 stran
  • Další díl: Němý Viník




Anotace: 

Ellinghamova akademie je slavná soukromá škola ve Vermontu, kam chodí ty nejbystřejší hlavy, vynálezci a umělci. Založil ji Albert Ellingham, magnát z počátku 20. století, který toužil vytvořit báječné místo plné hádanek, spletitých stezek a zahrad. ,,Místo, kde je škola hrou," jak říkával. Krátce po jejím otevření mu, ale unesli ženu a dceru. A jediné skutečné vodítko je posměšná hádanka,seznam všech možných způsobů vražd, která je podepsaná trochu děsivým pseudonimem. Stal se z toho jeden z největších nevyřešených zločinů americké historie.


Stevie Bellová je nadšená fanynka skutečných zločinů, právě začíná prvním školním rokem studovat na Ellinghamově akademii a má vskutku ambiciózní plán: Chce tenhle případ vyřešid. Tedy až se vyrovná s náročnými požadavky na nové škole a se svéráznými spolužáky. Ale stane se něco velmi podivného: Zločinec se vrátí na místo činu...


Můj názor:

Když jsem tuto knihu viděla hned se mi líbila. Hlavně kvůli krásné obálce. Za obálku dávám plus.

Knížky tohoto žanru jsem v tu dobu ještě nečetla a musím řici, že mě to upřímě nadchlo. Místo, kde se ve vzduchu vznáší nějaká tajemství mě strašně baví číst.

Moje nejoblíbenější krdinka v této knize ? Určitě Stevie, protože má ráda vyšetrování záhad a zločinů jako já. Já ráda řeším záhady přesně jako Stevie Bellová. :-)

Knihu doporučuji těm, kteří mají rádi napětí, detektivky a dobrodružství. 

Za mě  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.