Home Sheep Home
Hra - Home Sheep Home
Video se načítá
 

Kiwča :D

Zvláštní významné dny

Čahojda Ňafici :D

Jen na to myslím, už se směju. Neptejte se, jak jsem to našla... Nevím :D Ale koukejte se :)

Prostě to jsou mezinárodní významné dny :) Napíšu i ty docela normální :D Jdeme na to! Prostě významné dny, vtipné, hezké i zajímavé :D Jdeme na to!


15.11. Což je dnes, se slaví "Den vězněných spisovatelů". Den vězněných spisovatelů nám má připomenout, že jsou stále některé státy kde nemají svobodu slova a za svůj názor jsou lidé zavíráni do vězení a tím dochází k porušování lidských práv. 


28.1. "Den ochrany osobních údajů" Docela zajímavé ne? Není to sice myšleno přímo na sociální sítě, ale můžeme to tak brát taky :) Za ustanovení osobních údajů jakožto údaje soukroméno - osobního by měl být rád každý nás. Den ochrany osobních údajů byl stanoven na 28. ledna díky přijaté úmluvě o ochraně osob se zřetelem na zpracování osobních dat.


31.1. "Světový den pomoci malomocným" To je hezké ne? Prostě si lidi pomáhají. I přes to že existuje lék na lepru nebo-li malomocenstvím, které je nazýváno též jako Hansenova nemoc, stále těmito nemocemi trpí až 11 milionů lidí na celém světě. Světový den pomoci malomocným je vyhlášen od roku 1954.


4.2. To asi víte ne? "Světový den boje proti rakovině" Slouží k tomu, aby si lidé uvědomili, jak závažná a hnusná nemoc to je. 


22.2. "Evropský den zločinu" Evropský den obětí, či Evropský den zločinu je dnem, který nám připomíná, kolik z nás se už stalo obětí trestného činu. Tento den nám má pomoci zvýšit podvědomí o možné pomoci a podpoře obětí i jejich blízkým, které obvykle tato situace též zasáhne, ikdyž nepřímo.


1.3. (30.2.) "Mezinárodní den omylů v kalendáři" Tohle je vtipné :D Jen si to přečtěte: Lidé nejsou neomylní, ale že bychom nutně museli slavit lidské omyly, to snad ani radši ne. Jistě má každý z nás i takové, na které by rád zapoměl. Omyly se dějí všude, a to i v kalendáři. A právě omyly v kalendáři mají 30. února svůj den. Že se vám toto datum zdá poněkud divné... máte pravdu, vždyť 30. února neexistuje! A právě proto tento den uvádíme až na datum 1. března, protože kdyby 30. únor existoval, tak by připadl právě na tento den.


10.3. Toto jsem sem dala, hlavně proto, že je to datum mého svátku :) "Evropský den památky obětem terorismu" Lidi si z toho sice dělají srandu, ale vtipné to není... Právě Evropský den památky obětem terorismu je věnován všem, kteří se staly obětí terorismu po celém světě ať už při něm zahynuli nebo byli zraněni. Byl ustanoven Deklarací o boji proti terorismu, a tato deklarace vyšla z rukou Evropského parlamentu. Prvním důvodem k úvaze o vzniku tohoto dne, byly události z New Yorku z 11. září.


11.3. "Evropský den mozku" :D Evropský den mozku je prvním dnem oslav světového týdne mozku, který začíná každý rok cca 11. března, v některých případech se tento datum i posouvá. Připomínat význam mozku zřejmě příliš nemusíme, neboť bez mozku by žádný živočišný druh nemohl žít a přitom se jedná o nejméně probádaný orgán nejen lidského těla. V souvislosti s tímto světovým dnem se koná mnoho odborných přednášek, kde se schází odborníci z oboru aby předali své nové poznatky a výsledky svých výzkumů široké veřejnosti.


18.3. "Mezinárodní den nenávisti" K mezinárodnímu dni nenávisti mnoho informací zřejmě nikde nezískáme. Tento den si připomínají hodně školy, které se prostřednictvím svých učitelů snaží žákům vštěpovat, že na nenávisti není nic hezkého ani chválihodného a už vůbec to není věc, za kterou by člověk měl být hrdý.


22.3. "Světový den vody" Voda, a hlavně pitná nezávadná voda je jedním z největších bohatství, které nám naše planeta dává, i z těchto důvodů byl právě na tento den vyhlášen Světový den vody. V tento den si zároveň připomínáme, že na na světě žije přeš miliardu lidí, kteří mají nedostatek pitné vody a jsou tak přímo ohroženi na svém zdraví.


11.4. 10.4. nic nebylo, tak na moje narozky nic no :D Ale tohle sem dávám, protože to má moje babička. Je to hnusná a neléčitelná nemoc, podobná alzheimeru (nevím jak se to píše) a na tyhle dvě nemoci umírá nejvíce lidí.... "Světový den Parkinsonovi choroby"  Parkinsonova choroba je jedním z neurologických onemocnění, kterým trpí převážně starší lidé, přičemž na světě je přibližně 6 miliónů lidí postižených touto nemocí. Tento den slouží jako připomínka toho, jak zákeřná nemoc to je. Uvědomění si existence této vážné nemoci. Co je Parkinsonova nemoc? Jedná se o neurologické onemocnění, špatnou souhru procesů v mozku, a důsledkem toho jsou automatické pohybové aktivity. V posledních letech již medicína dokáže tuto chorobu úspěšně léčit.


27.4. "Mezinárodní den smutku" můžeme ve svých kalendářích vidět od roku 1996. Tento den nám má připomenout všechny kteří někdy byli při práci zraněni nebo utrpěli smrtelný úraz . Pracovních úrazů každým rokem přibývá a stále častěji jsou obětmi mladí lidé.


5.5. "Den Evropy", nebo-li Schumanův den, pojmenovaný podle francouzského ministra zahraničních věcí Roberta Schumana, který ukázal ideu mírové spolupráce v Evropě. Zároveň se tento den stal i symbolem Evropské unie.


15.5. "Mezinárodní den rodiny" je velice významným dnem pro společnost. Rodina je důležitým faktorem základu celé společnosti a je velice důležitým prvkem pro výchovu budoucích generací. Měli bychom si z ní odnést příjemným, naplňující a nenahraditelný pocit, který by nám v tento den měl být připomenut a vryt do paměti protože jak někteří mohou zapomenou není samozřejmostí.


25.5."Ručníkový den", neboli Towel day je svátkem, kdy si všichni fanoušci Douglase Adamse a jeho díla nosí viditelně umístěný ručník. Jedná se o recesi, která má dnes již celosvětou působnost a odkazuje se na Adamsovo nejznámější dílo Stopařův průvodce po Galaxii. Právě v tomto díle je ručník ta nejpotřebnější věc pro cestování v galaxii a kterou u sebe může mít mezihvězdný stopař. Od autorovi smrti (2001) se z ručníkového dne stala pravidelná akce.


30.5."Svátek sousedů" je krásným nápadem, dotaženým k realizaci. Tento svátek si prosadil roku 1999 Atanase Périfan a Den sousedů má sloužit k utužování vztahů se spolubydlícími a sousedy. V České republice se svátek sousedů začal slavit od roku 2001.


31.5. "Světový den bez tabáku" má za cíl snížit počet osob, které kouří. Tabákový kouř ročně zabíjí milióny lidí ať už aktivně kouřících nebo pasivně. Den bez tabáku soustředí svoji pozornost na prevenci proti používání tabákových výrobků, který vytvořila instituce WHO (World Health Organisation). O Světovém dni bez tabáku ví zřejmě většina z nás, neboť je obvykle spojován i s mediální kampaní.


8.6. "Mezinárodní den oceánů" OSN vyhlásila mezinárodní den oceánů roku 1992 a má připomínat důležitosti oceánů a moří pro celý svět. Nejen mořské ovzduší je důležitý prvek pro životní prostředí, ale oceány a moře ovlivňují celou naší planetu, její biosféru a celkové klima Země. První oslavy tohoto dne jsou od roku 2009. Moře a oceány musíme chránit a neznečišťovat je.


21.6. "Mezinárodní den trpaslíků" Trpaslíci na zahradě. Část populace je má ráda a má s nimi vyzdobené své zahrady a část populace by si je nikdy nepořídila. Pravdou je, že trpaslíci jsou dlouho považováni jako symbol pomocníků, kteří nosí štěstí. Mezinárodní den trpaslíků založilo společenství pro ochranu zahradních trpaslíků.


27.6. "Světový den rybářství" si připomínají právě 27. června Svazy rybářů či rybářská sdružení po celém světě. Rybáři tento den slaví většinou při setkáních, kde se zároveň pořádají i semináře, doprovodné kulturní programy a výstavy, přičemž snahou je upozornit na důležitost zachování světového rybolovu a hlavně jeho udržitelný rozvoj.


2.7. "Světový den UFO" to je to, co mě dostalo :D Světový den UFO nepřipadl na 2.července náhodou, váže se k němu příběh odehraný roku 1947. Kdy farmář William Mac Brazel na ranči Foster se svým synem našel po velikém úderu do země, který slyšel předchozí den, úlomky neznámého kovu, plechu či pásky. Do dnes není známé co to přesně bylo, armádní vědci se domnívají, že to byl létající talíř - UFO - čili neindetifikovatelný předmět.


5.7. "Mezinárodní den objetí zdarma" Jakože jiný dny za objetí musím platit nebo co? :D V angličtině je znám pod pojmenováním Free hugs, je dnem kdy se po celém světě lidé na ulici objímají. Tato tradice se začala rozvíjet i u nás v ČR. Tomuto dni dal vzniknout Juan Mann, který při příletu do Sydney na letišti viděl jak se všichni objímají a vítají se svými blízkými, ale on se neměl s kým obejmout. Vyrobil si transparent s nápisem ""Free hugs"" (objetí zdarma), postupně k němu začali chodit lidé a objímat ho.


2.8. "Den suchého zipu" :D Bože! Už to začíná! Jeden z nejvýznamnějších objevů tohoto století s užitnou hodnotou pro širokou veřejnost - to je suchý zip. Vvynalezl jej George de Mestral roku 1941 a to díky svému čtyřnohému mazlíčkovi. Když se s ním při procházce se prodírali křovím po příchodu domů byl jeho pes celý obalený semínky s háčky z rostlin. Fascinován silou jakou to na srsti psa drželo, si vzal jedno semínko pod mikroskop, na základě toho zjistil že jsou na semenu malé háčky a začal experimentovat a vymýšlet jak to použít.


8.8. "Mezinárodní den ženského orgasmu" Ne já to komentovat nebudu... Přečtěte si na co a o čem to je. Šťastný mezinárodní den ženského orgasmu! Milé dámy, vyřiďte velké díky za tento den do Brazílie, neboť to je to místo, kde byl 8. srpna zaveden a slaví se jako jedno z největších životních potěšení.  Svátek vznikl v severovýchodním městě Esperantina v Brazílii, kde se jeden radní rozhodl věnovat tento den ženskému orgasmu jako kompenzaci za "sexuální dluh" vlastní manželce.  Svátek se slaví v Brazílii, Španělsku, Mexiku, Argentině, Peru a Norska. Ale proč ho nezačít slavit také u nás? Vždyť co může být příjemnějšího, než potěšit svou milovanou ženu, milenku, přítelkyni krásným orgasmem? Ženy tento svátek milují určitě více, než MDŽ!


13.8. "Den leváků" Schválně napište do com, kdo je levák :) Já teda ne :) Den leváků se slaví po celém světě, obvykle se konají různé hry pro leváky a vyzkoušet si je mohou i praváci avšak s nástroji pro levoruké. Důvodem je zvýšení zaměření pozornosti na leváky a na problémy, se kterými se každodenně potýkají. Protože většina nástrojů, přístrojů, nářadí a ostatních věcí se vyrábí stále jen pro praváky. Klasickým příkladem je například otvírák konzerv.


28.8. "Evropská noc pro netopýry" Aha no... Evropská netopýří noc je nocí věnovanou našemu jedinému létajícímu nočnímu savci. Na mnoha místech v ČR se lidé mohou setkat s živým netopýrem za účasti odborníků, kteří nám o těchto zvířatech poskytnou mnoho informací.


1.10. V Říjnu toho je strašně moc :D uvidíte sami. "Mezinárodní den seniorů" je věnován našim rodičům, prarodičům, maminkám, tatínkům, babičkám a dědečkům, je to den, který ukazuje na to, že bychom si měli uvědomit s čím se musí potýkat senioři, jedná se o mnoho překážek a schody do obchodního domu jsou v některých případech tím nejmenším. V mládí si nikdo z nás neuvědomuje a ani nepřipouští, že jednou budeme všichni staří.


1.10. "Světový den vegetariánství" to se mi líbí :) Roku 1977 vyhlásila mezinárodní den vegetariánství společnost SVS (Severoamerická vegetariánská společnost) a roku 1978 se přidala i Mezinárodní vegetariánská unie. Mnoho vegetariánů po celém světě se snaží v tento den rozšířit podvědomí o výživné a zdravé vegetariánské stravě. V posledních letech se tento trend vegetariánů rozmáhá i v naší zemí. 


5.10. "Mezinárodní den úsměvu" a zdarma to nebude jo? :D Mezinárodní den úsměvu je velmi hezkým dnem. Smějme se, protože úsměv nic nestojí, sami z toho máme lepší náladu a navíc uděláme radost i někomu dalšímu. Úsměv o nás prozradí víc, než si myslíme.


16.10.  "Mezinárodní den proti McDonald's" :D Neee to už je moc :D Je součástí Světového dne výživy. Řetězce rychlého stravování McDonald's mají všichni zařazeny v ""kolonce"" nezdravé výživy. Stravování v těchto řetězcích vede k obezitě a obezita vede k různým nemocem. I zde platí pravidlo, že nic se nemá přehánět a ruku na srdce - kdo si v životě nedal hamburger. Zároveň je pravdou, že sítě McDonald's pořádají různé akce po celém světě, kdy část své tržby věnují na dobročinné akce.


20.10. "Světový den proti osteoporóze" Světový den proti osteoporóze - řídnutí kostí, má zvýšit podvědomí o této vážné a bolestivé nemoci kterou v České republice trpí až 8% spoluobčanů. Tato nemoc postihuje povětšinou starší lidi.


1.11. Je pro změnu "Světový den veganství" Je tomu přesně měsíc kdy jsme si připomněli Světový den vegetariánství a na dnešní den připadá světový dne veganství. Rozdíl mezi vegetariánstvím a veganstvím je následující: Vegani nejenže odmítají jíst maso, ale odmítají veškeré potraviny vyprodukované zvířaty (kůže, mléko, vejce, atd.), jídlo (maso). Tento den připadá na výročí založení britské společnosti Vegan Society.


3. čtvrtek v listopadu - "Mezinárodní nekuřácký den" a nemůže to být celý rok? :D Mezinárodní nekuřácký den se připisuje vždy na 3. čtvrtek v listopadu. Nekuřácký den by měl být osvětou pro kuřáky, že nejen sami sobe kazí zdraví, výpary z cigaret poškozují zdraví i nekuřáků tzv. pasivních kuřáků. Kteří trpí mnohdy víc jak kuřáci. V tento den se pořádá celá řada akcí upozorňujících na tuto problematiku, upozorňují zároveň na škodlivost kouření v přítomnosti dětí.


19.11. "Světový den toalet" :D NEEE UŽ NE! :D Světový den toalet - ano záchod má svůj den! (Jak blbě to zní, že? :D)  I přes to že ve většině států a měst jsou toalety již samozřejmostí, stále existují místa kde tomu tak není. Například Etiopie, Keňa a další africké země. Není zde výjimkou že tamní obyvatelé svojí potřebu vykonávají přímo na ulici (pro turisty odstrašující pohled). Světový den toalet má za úkol zvýšit podvědomí o tomto problému, které s sebou nese spoustu onemocnění a zároveň šířit a oslavovat hygienu.


21.11. "Světový den pozdravů" se slaví právě zdravením na ulici byť jindy cizích lidí. Tento den se slaví a zdraví po celém světě ve 180 zemí. Popudem tohoto dne byla válka mezi Arabi a Izraelci, jeden americký student Michael McCormack se chtěl válce postavit a dokázat, že spory jdou řešit i jiným způsobem a prvním symbolem komunikace je právě pozdrav, který začal šířit se svým bratrem.


25.11. "Mezinárodní den bez nákupů" :O To ne! :D Za "Mezinárodním dnem bez nákupů" stojí "nečekaně""muž, který sám pracoval v reklamní agentuře a už se mu nelíbilo jak reklamy ovlivňují lidi a nutí jim zbytečné věci, které ani nepotřebují. Den bez nakupování má podpořit myšlenku toho, co vlastně doopravdy k životu potřebujeme. A přiznejme si sami, kolik zbytečností nakoupíme. 


11.12. "Světový den dětství" je dalším, z mnoha významných dnů, který je věnován právě dětem. Připadl právě na tento den - 11. prosince, neboť v roce 1946 byla založena organizace UNICEF - Dětský fond Organizace spojených národů , který pomáhá ke zlepšení životních podmínek dětí po celém světě.



29.12. "Mezinárodní den biologické rozmanitosti" OSN vyhlásila Mezinárodní den biologické rozmanitosti roku 1994. Bylo to přesně rok po té co byla podepsána Úmluva o biodiverzitě. Tento den je jedním z oslavných dnů naší planety Země a informuje nás o rozmanitosti druhů.


Vsadím se, že jste se zasmáli a něco i dozvěděli že? Nezapomeňte napsat kdo je levák :D

No a já se s vámi loučím. Díky za přečtení a případná pluska i komenty a

Zatím papa Ňafíci♥

Komentáře

sophia cookieVIP(Milujeme Soy Lunu a její ...)

4.2. Na tento den jsem si koupila kytičku. Je to zákeřná nemoc :( .

22.3. Na tento den jsme zapojili do učení něco o vodě.

31.5. V ten den by se mělo zabavovat tabák.

21.6. XD U tohohle jsem se zasmála. Společenství pro ochranu zahradních trpaslíků, jako fakt? XD

2.7. Ou, proč jsem o tom neslyšela? smajlsmajl

5.7. Jé, to je hezké.

1.10. Jé, musíme to začít bouřlivě slavit.

3. čtvrtek v listopadu . Musí se to více rozšířit!

21.11. Proč? Je to dneska a já zase nic nevím.

2.5. – Mezinárodní den ptačího zpěvu. Zrovna mám narozky a není to tam XD.

Hledala jsi to tady? http://ucivozs.sweb.cz/ruzne2.html

sophia cookieTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AENK223Love1D(Bradavice)

Mezinárodní den objetí zdarma, Mezinárodní den bez nákupů, Světový den toalet, Mezinárodní den proti McDonald's, Den suchého zipu, Mezinárodní den úsměvu a Světový den UFO, ty mě dostali! smajl

A já levák jsem. smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

gogik01(Pro ukecané lidi)

Natule Vrtule: Nemocí je tam hodně no.....AIDS, Rakovina, Alzheimer, Parkinsonova nemoc,............ Kdyby jsi věděla který den to je tak to najdu smajl Jinak moje kamarádka má každou ponožku jinou furtsmajlsmajl

gogik01To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

gogik01(Pro ukecané lidi)

Damaris Harris: Takže zejtrasmajl Ale tohle nejsou svátky, ale významné dny a v tom je maličko rozdílsmajl Zavolám do školy: "Dobrý den, dnes je Světový den UFO, takže nejdu do školy, Nashle." smajl

gogik01To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.