Kiwča :D

Vánoční DIY-Tipy na dárky

Ahoj máme tady DIY

Tady je jiné DIY na dárky (ze srpna) Klikity

Originálně zabalené dárky

Zkuste si pohrát s washi pásky, skládáním papíru nebo jednoduše využijte možnost vytisknout si originální balící papír. K originální DIY květině přidejte originální obrázek podle vkusu obdarovaného a máte zaručenou radost ještě před rozbalením.)



Iniciála z washi pásky a slepovaní andílci . Papír s motivem padajícího sněhu si můžete stáhnout tady

Skleněné baňky naplňte podle vlastní fantazie, ozdobu z vyšívacího kruhu si můžete stvořit podle těchto ISTRUKCÍ. Návod na papírové diamanty a koule najdete tady

lustrované baňky z blogu Voyages of the Creative Variety.

Originální zábava pro děti

Zatímco rodiče před Vánoci neví, co dřív, pro děti je čekání na Ježíška naopak nekonečně dlouhé. Zkuste je zapojit do příprav a to nejlépe zábavnou formou. Co třeba takhle adventní sklenice, ze které se každý den bude vytahovat nějaký úkol? Povinnosti jako je úklid pokojíčku nebo pomáhání při pečení cukroví budou střidat lístečky s nápisy „pití horkého kakaa“, „napsat dopis Ježíškovi“ nebo třeba „omalovánkové odpoledne“, pro které můžete využít třeba obří omalovánky na zeď z webu Mr Printables.

S dětmi také můžete skládat papírové hvězdičky známé jako Chinese Lucky Stars. Přesnou historii téhle skládačky jde dneska už těžko zjistit, v každém případě je ale spojena s láskou a přátelstvím, jejichž intenzitu a význam určuje počet vyrobených a darovaných hvězdiček. Také si při jejich skládání můžete něco přát anebo je jednoduše pojmout jako krásnou dekoraci, která zkrášlí interiér nejen na Vánoce.

Originální vánoční stromky

Alternativa pro odvážné milovníky netradičních řešení: Vánoční stromek z žebříku, starých prken nebo provázku připevněného washi pásky.

To co je nahoře je z jednoho blogu z internetu a vše jsem zkoušela:) Tak to zkuste taky:) 


Malujte na porcelán

Pro všechny

Budete potřebovat jen fixy na porcelán (běžně ve výtvarných potřebách) a nějaký hrníček, talířek či misku. 

Něco praktického

Pro kámošku, ségru i bráchu

Hezkých diářů, zápisníků nebo jiných sešitů a doplňků k nim není nikdy dost. A ty vlastnoručně vyrobené můžete jednoduše přizpůsobit vkusu jejich budoucího majitele.

Šijte

Pro mamku, kámošku, ségru, babičku, i pro pány

Povlak na polštář s nápisem či obrázkem, kosmetická taštička, plátěná taška nebo praktická zástěra.

Nakrmte je

Pro všechny – úplně!

Jídlem snad nikoho neurazíte. Vyrobte dárkový koš či bedýnku s kvalitními potravinami.

 Peníze? Poukazy? Ano, ale originálně zabalené!

Pro všechny

Netroufáte si na konkrétní dárek nebo chcete nechat své blízké si vybrat, co se jim opravdu bude líbit? A dáváte proto peníze či poukazy do obálek? Nic proti tomu, ale bude to chtít originálně zabalit! Zkuste vyrobit vlastní obálku z tvrdého papíru a vyhrajte si se zdobením.

HANDMADE MÝDLO

HANDMADE POMÁDA NA RTY

HORKÁ ČOKOLÁDA VE ZKUMAVCE

Čokoláda na špejli

Stačí rozpustit kvalitní čokoládu, nalít do formiček, zapíchnout dlouhé párátko, špejli nebo lžičku, případně dozdobit či ochutit a nakonec hezky zabalit a na štítek napsat návod: „Rozpusťe v teplém mléce“ 

Rostlinka v hrníčku

darování kaktusu či jiné drobnější rostlinky v originálním „květináči“

Plantarium

malý prales v kulatém akvárku nebo velké zavařovačce

Hodiny

Už vás nebaví obyčejné hodiny? Vyrobte si lepší! Stačí hodinový strojek a nějaký karton, dřevo, látka, barvy… cokoli vás napadne.

Maska na spaní

Praktická věc, kterou ocení zvláště ti, které po ránu budí sluníčko. Nápisy si napište sami! Moje typy: Nebudit,Já nespím, já pracuji,Já nechrápu!,Co takhle mi udělat snídani a nechat mě být? 


Toto bylo zase z jiného blogu a něco málo už jsem aplikovala ale ne na letošní Vánoce:) 



BONUS! Krásné video 


Tak čau :) 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.