Kiwča :D

Máme doma hlodavce

Ahoj:)

Tento článek věnuji výhradně hlodavcům :D

Prošla jsem si články na blogu a - i přesto že zvířata miluji - jsem nenašla o nich žádný článek :-O

Tak to napravíme:) 

Jo a ještě jedna malá informace:

Mamce a taťkovi se zalíbil jeden baráček (v Mikulovicích) a teď o něm velmi aktvině diskutují (včera jsme se tam byli podívat) a ten baráček je fakt boží!! A prý že když se přestěhujeme koupí mi BORDER KOLII!

Takže bych o ní psala a založila bych jí blog:) 

No a teď pojďme na ty hlodavce

_________________________________

Takže jestli jste se rozhodli číst si tento článek tak: 

a) Máte hlodavce

b) Budete mít hlodavce

c) milujete hlodavce

d) milujete všechna zvířata

e) chcete se něco dozvědět

f) Milujete mě tak a jsem podle vás úžasná tak že článek o něčem co vás nezajímá bude ode mě super :-D

Napište do com kterou jste zvolili možnost (může jich být více:D) 

Tak teda hlodavec je savec jako my:) Jeho velikosti se pohybují mezi velikostí malého křečka přes velikost morčete po velikost králíka a velkého potkana:)

 

Největší hlodavec na světě je Kapybara :) Vypadá jako přerostlé morče


HLODAVCI mají veliké přední zuby-hlodáky. Mají dva nahoře a dva dole.

Hlodavci:                                                                                                               Králík,morče,křeček(jakýkoliv),potkan dumbo,potkan domácí, potkan (taková ta obří krysa),kapibara,veverka,činčila,osmák a další:)


Hlodavci péče:

O hlodavce musíte pečovat hodně:) Potřebuje dost pohybu. Krmte ho jednou denně ale stačí i jednou za 3 dny (hlavně je nepřekrmte). Vodu měňte kdykoliv bude prázdná lahvička (pokud bude po 7dnech stále plná vyměňte ji a měli by jste jít i k veterináři s vaším zvířátkem asi nebude něco v pořádku) A potřebují si brousit hlodáky -ve zverimexu koupíte takovou tu bílou ,,dřeň" nebo něco jiného:) 


Ostatní péče:

K veterináři se moc nechodí, ale můžete za ním zajít když se vám zdá je něco špatně. Veterináři také zastřihávají drápky tak se tam nebojte jít klidně i s křečkem


Hraní "pobyt venku"

Hlodavci potřebují dostatek pohybu. Proto je často vyndávejte z klece:) Třeba teď mi sedí na klíně potkan (dumbo) a spinká :D Při hodně aktivitách (i při dívání na televizi) vám může hlodavec pobíhat na posteli či na klíně:) Tak toho využijte! Králíkům a morčatům můžete na podlahu postavit ohrádku a dát do ní staré ručníky (a zabezpečit proti útěku) a když jste doma může si zvířátko pobíhat::) A pokud je Jaro (v Létě jen do stínů) můžete si vzít králíka nebo morče ven:) Fretky a potkani se většinou berou na vodítko (na králíky a morčata jsou vodítka taky) protože mají hodně sklony k utíkání:)


A PAMATUJTE ŽE NE VŠECHNA ZVÍŘATA SEŽENETE VE ZVERIMEXU!!!


Komentáře

konemyVIP(Girl´s Dream)

Potkan domácí neexistuje. Jsou potkani obecní a potkani laboratorní, tedy ti, které chováme doma. Potkan dumbo je pouze jedna z mnoha variet potkana laboratorního, nikoli samostatný druh. A řekl ti někdo, že potkan je společenský tvor a sám se trápí? Tvé potkanky je mi upřímně líto.
Měnit vodu jednou za sedm dní? Ty bys pila týden starou vodu? Měnit by se mělo každý den nebo obden. Krmit jednou za tři dny, asi by mi mazlíci chcípli hlady. A bílé "dřeni" se říká minerální sůl. Fretky a králíci nejsou hlodavci-fretky mají tuším něco společného s tchoři a králíci patří mezi zajícovce.
Holka, proboha, nepiš články, když o tom nic nevíš, takových lidí je už dost.

konemyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

gogik01(Pro ukecané lidi)

konemy: 1. To o tom dumbo atd. jsem si to spletla to uznávám
2. Jednou za týden je doporučené měnit vodu minimálně neříkám že to musíš měnit každou neděli nutně ve 4 hodiny odpoledne
3. Králík patří mezi hlodavce-má hlodáky
4. Ano fretka je ochočený tchoř,nemá hlodáky ale často je ve zverimexech pod hlodavci (proto to sem píšu)
5. Neříkám že to dělám podle toho já svého potkana krmím tak aby měl tukovou vrstvu na boku 0,5 cm (tak jak to má být)
6. Všichni neznají ,,odborné názvy" příslušnictví pro zvířata proto to píšu pochopitelně
P.S. Pokud potřebuješ rejpat tak to zkus jinde já se jen tak naštvat nenechám (nechci tě urazit pokud mi chceš jen pomoct k lepším článkům tak díky ale ,,rejpacích" lidí jsem potkala až až )

gogik01To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.