KagamineRinCZ

THE BOY - FILM - RECENZE

V sobotu jsme jeli do Prahy na VOSko, a cestou jsem si v Regijojetu pustila film, který se ihned zařadil mezi mé nejoblíbenější, tak vám na něj hned udělám menší, recenzi, kdo už film viděl...dole bude spoiler označen tak, abyste si případně recenzi nedočetli až do konce, kdybyste si chtěli film pustit.


Jedná se o nesmírně zábavný, napínavý a poutavý film, horor, který se na první dobrou tváří jako další klišé s posedlou panenkou, ovšem, jak se na konci ukáže, vysvětlení je mnohem méně nadpřirozené, a o to děsivější...


Existuje druhý díl, který se teprve chystám si ho pustit. 


O ČEM FILM JE:


O mladé ženě, která si prošla ošklivým vztahem a potratem dítěte, a tak se rozhodne změnit prostředí, a přestěhovat se na čas do Anglie, kde má dělat chůvu malého chlapce. Jaké je však její překvapení, když jí rodiče chlapce představí porcelánovou panenku, na kterou mluví a starají se o ní. 


Greta se později dozvídá, že jim jejich syn zemřel v osmi letech před dvaceti lety během požáru, a rodiče se s bolestí zřejmě vyrovnávají tím způsobem, že předstírají, že je tato panenka jejich syn. Rodiče jí zanechají podrobné instrukce, které má dodržovat, a zmatená Greta nejdříve neví, co si myslet, ale nakonec se rozhodne zůstat.


Mezitím se také setkává s místním správcem a dodavatelem potravin, který jí postupně odhaluje pravdu o onom zemřelém chlapci. 


Greta se první dny o panenku samozřejmě nestará, a v podstatě se v domě jen válí. Pak se ale začnou dít divné věci. Jako v klasickém hororu, panenka se sama pohybuje po domě, když se nikdo nedívá, zapíná hudbu, a dokonce Gretu zamkne v noci na půdě. Pak se věci stávají méně děsivými, a panenka jí dokonce připraví sendvič. 


To Gretin postoj změní, uvěří, že je panenka živá, a že ať v ní žije cokoli, neublíží jí to, je to hodné, a jen to chce, aby se o něj starala a trávila s ním čas. Začne se tedy o panenku starat dle instrukcí a zdá se, že spolu budou dobře vycházet. 


Je v panence skutečně duch chlapce, který jen chce, aby se o něj někdo staral? Nebo je v ní ukrytý zlý démon, který předstírá, že je tím duchem chlapce? A nebo je vysvětlení mnohem méně nadpřirozené, a o to děsivější?


HODNOCENÍ:


Film hodnotím velmi kladně, protože na vzdory popisu...není to klasický horor s posedlou panenkou, to zjistíte až na konci, jedná se o opravdu originální nápad, skvěle zpracovaný, celkem dobré herecké výkony, charakterově vymezené postavy, skvělé záběry a napínavá atmosféra s pár super lekačkami, ale zase nic, z čeho byste se vyloženě počůrali :D


Dávám 10/10ti, a film rozhodně doporučuji, zvrat bude rozhodně stát za to!

.

.

.

.

.

.

.

BACHA! NÁSLEDUJÍCÍ ČÁST OBSAHUJE SPOILERY! POKUD JE NECHCETE, UŽ DÁL NEČTĚTE!

.

.

.

.

.

.

.

ODHALENÍ:

Na konci filmu se v domě objevuje násilnický bývalý přítel Grety, který ji bil a zabil jejich nenarozené dítě. Chce, aby se vrátila za ním, a ve vzteku rozbije panenku. V tu chvíli ze zdí vyleze muž s maskou na tváři, který v domě celou tu dobu žil...


A byl to on, kdo hýbal s panenkou, pouštěl hudbu, jedl jídlo, a mimo jiné, také špehoval Gretu. Je to ten chlapec, který nezemřel při požáru. V osmi letech někoho zavraždil, a rodiče nafingovali jeho smrt, a zavřeli ho v domě, kde žil ukrytý ve zdech celých dvacet let.


Rodiče ho ukryli a prohlásili za mrtvého, protože je nebezpečný vraždící šílenec. Panenka byla pouze vábničkou, a jeho rodiče nejeli na dovolenou. Šli spáchat sebevraždu, a Grétu mu ,,darovali" jako dárek, aby se o něj starala. 


Takže celou dobu, co tam žila a šaškovala s panenkou, o které si myslela, že je živá, ji stalkoval nebezpečný šílenec žijící ve zdech a předstíral, že je posedlá panenka.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.