Hrací poník na kličenku

Zajímavosti o Ledovém království

                                         

Ahoj všichni dneska si popovídáme o Ledovém Království pokud někdo znáte film nebo serial o kterém bych mohla udělat článek napište my to do komentářu.

Marketingoví specialisti jsou si onoho poblouznění velmi dobře vědomi. A tak si dnes můžete koupit s touto pohádkovou tematikou snad úplně vše: začíná to oblečením, přes prostírání, hrnečky, talířky, povlečení, panenky, deštníky, paruky, školní věci, dokonce i toaletní papír je k dostání.

Vůbec netuší že skončí v záchodě.

K vytvoření Elsina ledového hradu bylo zapotřebí 50. animátorů

Ledové království vydělalo k květnu 2014 1,219 miliardy amerických dolarů a stalo se tak pátým nejúspěšnějším filmem všech dob, mezi animovanými filmy pak finančně dokonce nejúspěšnějším.
  Každá vločka, která v animovaném filmu spadne, je jedinečná díky speciálnímu generátoru, který pro film dokázal vyrobit 2 000 různých vloček.

                                                                        
  

          
Se svými 420 tisíci vlasy má Elsa více než čtyřnásobný počet vlasů než průměrný člověk

Ano vím tohle není barva vlasů Elsy ale když mě se tak líbí.

V pohádce můžeme opakovaně narazit na tzv. rosemaling, dekorativní lidové umění, které má v Norsku dlouhou tradici. Objevuje se na oblečení, v rámci architektury a jeho náznaky dokonce najdete i v Elsiných kouzlech.


Aby Elsina ledová kouzla působila co nejdokonaleji, povolali tvůrci filmu na pomoc Dr. Thomase Paintera, vědce z Jet Propulsion Laboratory v Pasadeně, který jim chování sněhu vysvětlil na molekulární úrovni.

Několik členů produkčního týmu se vypravilo do kanadského Quebecu, aby si zde prohlédli ledový hotel, který byl inspirací pro Elsin ledový palác.  Tvůrci filmu si do Walt Disney Animation Studios pozvali skutečného soba a studovali jeho fyzickou podobu a chování. Výsledkem je téměř dokonalý Sven.

Kristoff je ledař, toto povolání opravdu existovalo, například i u nás v Čechách.
                   

                                 Ledaři v Praze kolem roku 1905.

Rapunzel (Locika) a Flynn se zúčastnili korunovace Elsy. Ti dva se tam objevili jen na malý moment, když Anna zpívala píseň For the First Time in Forever.


Pozorně se dívejte.

Ale to není jediná princezna která se tam ukázala .


Také se tam ukázala Popelka a Tiana a kdoví do další se tam ukázal.

Těsně před Elsinou korunovací princeznu Annu zachrání Hansův kůň před pádem do vody. Ten se jmenuje Sitron, což v norštině znamená citrón.

Nejen architektura a příroda jsou ve filmu Ledové království inspirovány Norskem. V pohádce můžete vidět i tradiční norské oblečení, které je kombinováno spolu s hollywoodským stylem.

Tvorba pohádky Frozen trvala několik let. Animátoři celé roky studovali tvorbu sněhu a ledu. Anna i Elsa vystřídali kolem 50 různým image a vizáží, Christopher převlékl asi 30 kostýmů a Sven několikrát vyměnil barvu srsti. Jediná postavička vypadá od počátku tvoření filmu pořád stejně a to je sněhulák Olaf.


I přesto, že se Ledové království příliš nepodobá Andersenově pohádce, určitou spojitost ve filmu s ním najít můžete. Co třeba ve jménech hlavních hrdinů? Hans, Kristoff, Anna a Sven. Nemyslíte si, že se tato čtveřice jmen až podezřele podobá jménu spisovatele Hanse Christiana Andersena?
Filmoví tvůrci Ledového království se inspirovali norskou přírodou a architekturou. Čtvrť Bryggen v norském Bergenu se stala inspirací pro pohádkové městečko Arendell. Rodinný zámek z filmu byl vytvořen podle skutečné pevnosti Akershus, která stojí ve městě Oslo.





                    



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.