Holky z HPD

Filmové zajímavosti #3

Ahoj,

mám tu třetí díl ze série filmových zajímavostí. Na začátek bych vás chtěla poprosit, jestli byste mi do komentářů napsali, jaký film nebo seriál by jste chtěli příště. Ale dnes to bude velmi oblíbená animovaná komedie. Shrek!


1) Původně tvůrci chtěli, aby byl Shrek dospívající zlobr, který nechce do rodinného ponikání kde by musel strašit lidi.







2) Na začátku filmu napadne Shreka v bažině více než 1 000 postav.







3) Během dokončování se už pracovalo na druhém dílu.







4) Kouzelná kmotřička se měla objevit už zde, ale nakonec ji vystřihli a postava se objevila až ve druhém díle.







5) Autoři uvedli, že bojové umění Fiony bylo inspirováno Jackie Chanem.







6) Scéna, kde si Fiona říhne nebyla ve scénáři, dopsali ji dodatečně, až když slyšeli Cameron Diaz si říhnout v pauze při dabingu.







7) Tvorba Shrekovy tváře byla přelomovou novinkou, protože díky novému systému animace bylo možné vytvořit jistý počet hýbajících se svalů na tváři. Pomocí těchto svalů dodali tvůrci postavám lidský charakter. Například Shrekova tvář jich měla okolo 220.







8) Píseň "Vítejte v Dulocku", kterou zpívají dřevěné panenky ve skříni u vchodu do Dulocku, je nejen parodií na disneyovskou píseň "Je to malý svět", ale také je zpívaná ve stejném tempu a tónině.







9) Před uvedením do kin film muselo shlédnout několik právníků studia DreamWorks, protože byly obavy, aby společnost Disney studia nežalovala z parodie jejich lokací, které používají ve svých filmech.







10) Během natáčení dabingu navrhl Cody Cameron své kolegyni Cameron Diaz, aby si ho vzala a mohla se pak jmenovat Cameron Cameron.







Doufám že se vám článek líbil, zanechte + a do komentářů prosím napište, jaký film nebo seriál by jste chtěli příště.

Zatím ahoj               MarkyP




Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Všetci chcú celú sériu Harryho Pottera, ale ja chcem Pána prsteňov! A to je jedno, aké diely, ja hlasujem za všetky diely! Akože dáš z toho, potom z toho, keby si mala z jedného menej, mohla by si dať viac z druhého, chápeš, nie?

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.