Holky z HPD

FILMOVÉ ZAJÍMAVOSTI #2

Ahoj,

máme tu další díl filmových zajímavostí. Dneska to bude oblíbený film mé sestry. Na vlásku.






1) Obrovská taneční scéna společně se scénou s lucernami zahrnovala tři tisíce lidí v davu. Pro studio Walt Disney to byla největší scéna s animovanými postavami.












2) Na charakteru postavy Flynna se podílely všechny zaměstnankyně studia Walt Disneyho, ty měly odhlasovat barvu vlasů, očí....Takže postava Flynna je prostě dokonalá skládačka podle představivosti žen.












3) Podle animátorů by měl být Flynn Rider starý okolo 26 let, zatímco Locika měla být o 8 let mladší. V historii pohádek Walta Disneye se jedná o pohádkový pár s největším věkovým rozdílem.












4) Princezna je po celou dobu filmu bosá.












5) Tvůrci předpokládali, že film vznikne již před uvedením snímku Shrek 2. Ve scéně z filmu o zeleném Zlobrovi, při příjezdu na hrad proto kočár projíždí kolem zahrady, kde je na vstupní bráně nápis Rapunzel a v pozadí podoba věže, v níž Locika strávila dětství. V záběru jsou také její vlasy, které však v průběhu let dostaly zcela jinou podobu.











6) Původně měli hlavním hrdinům propůjčit svůj hlas Reese Witherspoon a David Schwimmer.
    


































7) Hrad krále a královny prošel velkou přípravou. Tvůrci nastudovali architekturu hradů a zámků po celé Evropě (mezi nimi i české a slovenské), přičemž vítěznou inspirací byly stavby v Dánsku.












8) Postava Flynna Ridera měla být původně Brit. Jeho dabér Zachary Levi dokonce dostal svou roli na základě castingu, který absolvoval s britským přízvukem.












9) Mamá Gothel propůjčila svůj hlas zpěvačka Helena Vondráčková, která se tak v dabingu mluveného slova objevila podruhé v životě. Poprvé tomu bylo v roce 1994 v pohádce O Malence.












10) Již od začátku se v českém dabingu počítalo s Vojtou Dykem do role Flynna. Kvůli pracovní vytíženosti nakonec nabídku musel odmítnout, tak postavě propůjčili své hlasy Vojtěch Kotek, který se postaral o mluvené slovo, a Ondřej Izdný, jenž stál za zpěvem. Vojtěch Kotek je zároveň režisér dialogů českého znění a Ondřej Izdný hudební režisér českého znění.









Doufám že se vám článek líbil. Jestli ano, určitě zanechte + a komentář. A napište mi prosím, jaký film nebo seriál by jste chtěli příště.

Zatím ahoj               MarkyP




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.