Hlas z prázdnoty

Seznamte se... A nebo si to jenom přečtěte.

Zdravím vás, bytosti na bázi uhlíku!


(- Hej, nekopíruj Sigmu!

 - Ale když ono je to tak chytlavé...)


Nu nic, konečně jsem se dokopala k tomu, abych naplno sepsala to, co jste si odhlasovali - Seznámení s některými mými tRPG postavami. Vybrala jsem pouze některé, jelikož tRPG postav jsem stvořila více, ale to by se tu nevešlo. Jelikož je malý limit znaků, kašlu na další obkecy a - tady to je!

Pozn.: Odkazy na stránky uvádím jen tehdy, když byla komunita těchto světů vyzvána k jejich propagaci.


----------------------------




Jméno: Sabharta, Klidná

Výskyt: Země Purposeful's

Druh: Vlk křížený s liškou + magie

Pohlaví: Vlčice

Věk: 3 - 4 roky

Cesta: Neutrál, spíše dobro


Povaha: Povětšinou je milá, vlídná, za všech okolností netrpělivá, ale do ničeho se nevrhá bezhlavě. Umí být skvělou posluchačkou, ovšem když dojde na mluvení, není to nic moc, raději tiše sedí a poslouchá. Přes srdce toho přenese docela hodně, ale poté ji umí vytočit i zcela primitivní věci a nechtějte si zažít její hněv. Není nijak zvláště ctižádostivá, raději se drží v pozadí a vyhodnocuje situaci a když vycítí, že je někdo silnější než ona, chová se řádně podřízeně. Pokud dojde na boj… No – hodně záleží na tom, kdo s kým. Pokud by ji někdo otevřeně vyprovokoval, tak se do boje naplno zapojí a nebude brát ohledy.  Za své blízké, přátele a svou smečku však bude bojovat do posledního dechu. V drtivé většině případů se pouze brání, neútočí. Je poněkud nespolečenská (ne že by neměla ráda ostatní vlky či vlčice, ale raději sedí ve stínu a pozoruje přírodu, než aby otevřeně vyhledávala společenství cizích vlků), což je jeden z důvodů, proč moc nemá přátele. Své srdce si střeží a cestu k němu si musíte najít. Ve volných chvílích klidu ráda sedí u vody (nebo ve vodě) a přemýšlí sama o sobě.


Můj vztah k postavě + poznámky: Sabharta je vůbec první tRPG postavou, kterou jsem stvořila vloni v srpnu. Povahu má původní, jelikož jsem prostě líná ji přepsat, i když už vím jak. Má spoustu chyb a dosti zavání Mary Sue. A nemá ten charakteristický znak typický pro další mé postavy - tj že má v sobě kus mé povahy. Chtěla jsem ji upravit na více kariéristickou, nicméně eh, prokrastinace je sviňa (když to tak musím říci). Mám ji ráda, i když je už delší dobu neaktivní.


Celý profil: http://purposefuls.webnode.cz/products/sabharta-klidna1/


----------------------------



Jméno: Lauroxia Asaba

Výskyt: tRPG svět HPD skupiny Play your role

Druh: Člověk

Pohlaví: Žena

Věk: 25 let

Cesta: Neutrál, nicméně pro autoritu udělá, co jí přikáže.


Povaha: Lauroxia se vyznačuje mlčenlivostí a poslušností. Když kapitán přikáže skočit z okna, skočí. Když přikáže zastřelit nejlepšího přítele, zastřelí. Bez zaváhání. Bez výčitek svědomí. Bez komentářů. Pro autoritu by zradila kohokoliv a kdykoliv. Proto nemá moc přátel. Je jako ledovec. Chladná, tichá. Zařvat si umí. Dělá to ale pouze tehdy, když pohár její trpělivosti přeteče, což se jen tak nestane. Autorita a pravidla jsou jí svatá. Než aby je porušila, vzdá se všeho, co kdy měla. Nemá proto ani moc problémů. Lidé se jí většinou straní už pro její zjev. Rudé vlasy, které při bojích skrývá a tmavě zelené oči bez emocí v kombinaci se 180 centimetry výšky budí respekt. Má ráda zvířata, klid, a je výhradně sama nebo ve společnosti lidí, kteří jsou stejní jako ona. Ve společnosti těch, které nazívají stroji. Mistrně střílí z luku a z pistolí, ale v boji zblízka je téměř podprůměrná. Již od dětství nosí přezdívku X, či Xia. Agresivita a nerozvážnost nejsou její vlastnosti. Vše si nejdříve nechá projít hlavou a zachová klid.

Můj vztah k postavě + poznámky: Xiu jsem stvořila v únoru letošního roku jako jednu z prvních postav v Tarwarumě. Má ke mě mnohem blíže než Sabharta - a s ní můžeme spatřovat jednu shodnou vlastnost, mi tolik netypickou - klid a pevné nervy. Já se prostě vztekám hned. Ječím, se vším třískám a nadávám hůř než dlaždič. (Pro zvědavce: To tady publikovat nebudu, BAN bych schytala dřív, než bych stačila říct "famfrpál".) Tady žádné úpravy dělat nehodlám, i po půl roce jsem s touto postavou stále spokojená a dalo by se říci, že je stále aktivní. (Ano, stále jsou třeba několika týdenní výluky kvůli mé vytíženosti a tak, ale je rozhodně aktivnější než Sabharta.) Xiu zbožňuju, ikdyž bych nechtěla být úplně jako ona. A fyzicky má kombinaci tří věcí, které ve mě vzbuzují obdiv - zelené oči, rudé vlasy a je vysoká. Měla mít ještě kroužek ve rtu, nicméně to pravděpodobně v kreatoru nebylo, nebo se mi to nezamlouvalo.


----------------------------



Jméno: Tethys Ågren

Výskyt:  tRPG svět HPD skupiny Svět Fantazie ^^

Druh: Člověk + magie

Pohlaví: Žena

Věk: 15, brzy 16 let

Cesta: Neutrál, možná spíše k dobru, nicméně žije hlavně pro sebe.


Povaha: Tethys na povrch vypadá jako tělo bez duše. Je snílkem s hlavou v oblacích, klidnou duší jež je jen tak nerozzlobí. Pokud by se vám to ale nějakým zázrakem povedlo... Nepřejte si zažít její hněv. Udělá cokoliv proto, aby vám to vrátila. Řídí se heslem "Oko za dvě a zub za celou čelist". Nepotřebuje vyhrát... Stačí jí naštvat toho, kdo ji porazil. Pesimistka, ale smysl pro humor má, i když dost podivný. Flegmatička na hranici s melancholičkou. Pro přátele donese modré z nebe, dovede být i rýpavá, otravná a neodbytná. Jinak je vcelku věrná a prozradí jen to, co povede k jejímu prospěchu. Občas si vyhradí chvilku na sledování druhých, když je neviditelná. A láska... Nemyslí si, že by na to měla věk, ale někde v hloubi srdce po ní touží... Ráda čte, běhá, plave, hraje na housle a abstraktně kreslí.

Můj vztah k postavě + poznámky: Tethys byla vytvořena asi o měsíc později než Lauroxia - tedy v březnu letošního roku. Musím se přiznat, že jsem ji tvořila poměně dost podle sebe - flegmatička na hranici s melancholičkou, pomsychtivá, pesimistická, rýpavá, neodbytná, ale k přátelům věrná a drží tajemství. A všímáte si věty "Jinak je vcelku věrná a prozradí jen to, co povede k jejímu prospěchu."? Ano - je tu i sobectví. Teth je srab a za každou cenu se snaží uniknout bolesti. Nicméně se poněkud změnila od doby, kdy jsem tuto původní povahu sepisovala a i tady chystám upgrade. (A ano - přivítejte váženého hosta - prokrastinaci! Prosím potlesk, dámy a pánové!) Taky mi trošku začíná smrdět Mary Sue. Mám k ní vcelku pozitivní vztah a začínám s ní zase hrát. (O našem hostovi jsem se snad už zmiňovala dost, ne?)


----------------------------




Jméno: Lewix

Výskyt: HPD skupina Play your role

Druh: Robot

Pohlaví: Žena

Věk: Neznámý

Cesta: Neutrál


Povaha: Když zhlédnete pouze obličej, vypadá na pohlednou mladou dívku, její bílé duhovky ale naznačují, že není tak zcela normální člověk. Vlastně ani není člověk. Lew je robot vysoké štíhlé postavy zhotoven z podivného odolného kovu. Krom hlavy, jediného jejího lidského místa, alespoň na pohled. Vlasy má pravé lidské a obličej potažený kůží, pravděpodobně vypěstovanou v laboratoři. Je taková... nedodělaná, nedokončená. Jako by její výrobce zapomenul na podivného robota s kovovým tělem a obličejem člověka. Z prstů dovede střílet šipky naplněné libovolnou tekutinou a celkově má v sobě řadu přihrádek, ve kterých skrývá montážní náčiní, náhradní kabely a podobné věci, ale i zbraně. Lewix však ublíží jedině v sebeobraně a přestože by se se svým azenálem dokázala ubránit, nejraději utíká. Měla být otrokem zabíjejícím na potkání. Výrobce ale záhadně zmizel, nechal ji nedokončenou a Lewix se tak trochu vychýlila z jeho představ. Má ráda hebké věci, zvířátka, roztomilost a růžovou barvu. Obléká se jako člověk, ale je to čistě zvyk. Nicméně chce jako člověk působit, obléká si proto většinou tričko s dlouhým rukávem a bez výstřihu, občas bundu, krk zahaluje obrovským šátkem, nohy dlouhými kalhotami, obouvá si vysoké boty a dlaně zakrývá rukavicemi až po lokty. Ráda si pobrukuje a často se chová jako malé dítě. Nedůvěřuje ale ihned, její důvěru je třeba si získat. Lituje toho, že nemůže jíst a pít, vždy si to chtěla zkusit. Ke svému životu potřebuje elektřinu, ta ji živí. A i přes svou zoufalou snahu být člověkem se jím nikdy nemůže stát, pouze se lidem přiblížit. A ona by tolik chtěla být člověk, ne zrůda, jak se vidí.


Můj vztah k postavě + poznámky: Lewix vznikla v první školní den - prvního září a je jednou z těch jednorázovějších postav, která se mnou jako jedna z mála opravdu nemá nic společného. Mám k ní takový neutrální vztah. Lewix byla inspirována Cider z Měsíčních kronik, která není robot, nicméně je kyborg. Inspirována byla nicméně pouze po fyzické a funkční stránce - povahově nemá s Cinder nic společného.


----------------------------




Jméno: Tarja Harmaajärvi

Výskyt: HPD skupina Play your role

Druh: Člověk

Pohlaví: Žena

Věk: 15 let

Cesta: Střídavá - točí se kolem neutrálu, ale je složité jí přiřadit zcela jednotnou cestu.


Povaha: Vypadá jako andílek. Rozkošná holčička se žvýkačkové růžovými vlásky a modrýma očima. Zdání klame. Sto sedmdesát pět centimetrů vysoké děvče hraje hokej a s nikým se napárá. Spíše než bruslení a střílení gólů jí jde sezení na trestné lavici. Strávila tam víc času než celý tým dohromady. Když vám rozbije hlavu a pomůže to týmu k výhře, je jí vcelku jedno, kolik si bude muset odsedět. Jinak je ale srdcem a duší celého týmu, dovede povzbudit i přes své poněkud pesimistické uvažování. Na povrchu má tvrdý krunýř, který jen tak nikdo nezničí. Neznate-li ji, prijde vám jako nepříjemná sebestředná mrcha, které jde jen o vlastní prospěch. To je pravda, je taková. Dostaňte se jí do srdce a ona bude stejná. Jen ji budete mít více rádi, protože pochopíte všechna její proč. Jde jí biologie, dějepis, základy společenských věd (nebo občanská výchova) a chemie. Je jí fuk, jak se co vyvine, hlavně když bude moci stát v pozadí a pokusit se z toho něco vytřískat. Nesnáší malé děti, děsí se jich.


Můj vztah k postavě + poznámky: Chtěla bych podotknout, že nejsem hokejový expert. Toto je pouze charakter, neberte to moc vážně, ano? Tarja vznikla koncem května letošního roku a narozdíl od předchozích postav má s klidem minimum společného. Nutno podotknout, že tyto charaktery jsou v menšině. Eh, uvažuji, jestli vůbec nějaký další takový charakter mám. Tarju mám ráda. S ničím se nepárá a rozhodně nesuďte knihu podle obalu. Ale pak si jedna dívka (členové skupiny si snadno mohou vyhledat, o koho jde) řekla, že udělá hru veselejší a stvořila charakter chlapce, hokejového brankáře ve stejném týmu jako Tarja, který je do ní zamilovaný. No a můj emocionálně poněkud zaostalý kámen bez špetky empatie se s tím vyrovnává svým způsobem (zmateně, překvapeně a vyděšeně spoléhajíc se na své přátele, kteří empatii a emoce mají). Tento příběh je již delší dobu trochu mrtvý, což je poněkud škoda, zrovna když to začínalo být zajímavé!


----------------------------


Um, tak to by bylo tak nějak vše. Doufám, že je to srozumitelné a blahopřeji všem, kteří se prokousali až sem! A já? Já se poučila, že už nikdy, nikdy a nikdy nemám dělat ankety, když se jich neumím držet.


Mějte se hezky, žijte blaze a třeba se někdy shledáme u dalšího článku.

Gaia

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.