Girlspace.com

Taštička poslední záchrany

Taštička poslední záchrany je kosmetická taška, ve které máš věci, které Ti můžou pomoct zakrýt nedokonalosti, zvýraznit přednosti a zvednout sebevědomí. Víš ale, co v takové taštičce poslední záchrany má být? Pokud ne, přečti si tento článek a zjisti to. Teba Ti tento článek pomůže zachránit Tě od menším make-upových katastrof. :)


MAKE-UP

Málokterá z nás má krásnou a dokonalou pleť a proto potřebuje make-up, abychom zakryli nedokonalosti. Existuje spoustu druhů make-upů a tónovacích krémů, ale to až v jiném článku. Důležitý je správný odstín make-upu, který odpovídá Tvojí pleti. Taky druh make-upu je důležitý, protože ne každý druh make-upu sedí každému druhu pleti. Poptej se na to  drogeriích a nebo si se sebou přiber mamku, ta Ti už poradí. :)


KOREKTOR

Hodně dívek si myslí, že korektor a make-up je totéž, ale opak je pravdou. Make-up má pleť pouze sjednotit, ke krytí nedokonalostí slouží korektory. Je spousta variant korektorů, od tekutých po krémové. Opět musíš vybírat podle typu své pleti. Ne každý korektor se hodí pro každý typ pleti.


TRANSPARENTNÍ PUDR

Mastná pleť je jedna s věcí, která nás teď, v období puberty, trápí. Proto nezapomeň používat transparentní pudr, který maz vsákne a Tvoje pleť se tak nebude lesknout. Většina pudrů by měla mít houbičku, pokud ji ale Tvůj pudr nemá, nevadí. Dají se koupit i samostatně. Pudr by se měl nanášet na takzvanou T-zonu ( čelo, nos, brada), kde se maz tvoří nejvíce.


TVÁŘENKA

Má Tvoje tvář unavený vzhled? Pak použij tvářenku, která Tvojí pleti dodá svěží nádech. Nesahej ale hned po červených tvářenkách. Stačí Ti pudrová tvářenka v růžovém, nebo jemně broskvovém odstínu.


GEL NA OBOČÍ

Nebaví Tě trávit hodiny vykreslováním obočí? Pak stačí použít bezbarvý gel na obočí a hned bude Tvé obočí vypadat dokonale. Pro dodání tvaru lze využít i kartáček z vyschlé řasenky.


KRÉMOVÉ OČNÍ STÍNY

Ideální volba, pokud s očními stíny teprve začínáš. Tento druh stínů má spoustu výhod. Velmi snadno se nanášejí, nepořebuješ žádnou bázi pod oční stíny, aby Ti vydržely celý den. Pro začátek zvol světle hnědou nebo bronzovou barvu, která vypadá přirozeně. Na jejich nanášení nepotřebuješ ani žádné štětce, stačí prsty.


ŘASENKA

Věc, kterou vlastní snad každá z nás. Potřebují Tvé řasy natočit, zvětšit objem, nebo jen zabarvit? Pomůže s každým problémem řas.


TUŽKA NA OČI

Hustě vypadající řasy nebo jen větší oči? S tím Ti pomůže tužka v tmavě hnědé, nebo černé barvě. Nemusíš si ji hned malovat kolem celého oka, stačí jen obkreslit vrchní část oka u řas.


BALZÁM NA RTY

I se sebelepší rtěnkou nebudou Tvé rty vypadat úžasně, dokud nebudou hydratované. Na tento problém existuje spousta balzámů na rty, které Tvé rty hydratují a dodají jim svěží nádech. Pokud se Ti hned nechce do výrazných rtěnek, kup si balzám s jemným narůžovělým nádechem. Zvyknout si na výraznější barvy bude potom hračka.


PINZETA

Pinzeta není jen na vytrhávání obočí, ale je to jedna z věcí, která se hodí vždycky. Budeš sama překvapena, v kolika situacích Tě může zachránit.



Doufám, že se Ti článek líbil a že Ti následující rady alespoň trochu pomohly. :)

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.