everything <3

Fakta o snech

ahooj vítám vás u dalších faktů po OPRAVDU dlouhé době, za což se omlouvám ale měla sem něco s rukou:/


no nicc jdemmee na too:


1.Nejčastěji se ve snu vyskytuje sama snící osoba a vedle ní ještě dvě další.



2.. Většina snů je založena na vizuálních obrazech (výjimkou jsou lidé, kteří se narodili slepí nebo přišli o zrak ve velmi raném věku). Ve snech můžete slyšet zvuky, ba dokonce hudbu a pociťovat doteky. Chutě a vůně jsou ale poměrně vzácné.

.



3. Běžná logická pravidla se ve snech příliš neuplatňují. Často se sny odehrávají na jednom místě, ale záhy se jakoby filmovým střihem ocitáme úplně někde jinde, aniž by nám to v rámci snu přišlo divné.





4..Zřídka se v našich snech objevují slavné celebrity. Naopak sníme o lidech, kteří pro nás mají hlubší význam, se kterými jsme např. dlouhodobě v konfliktu. Nebo naopak v normálním či harmonickém stavu a ke konfliktům s nimi dochází pouze v našich snech.


5..Jen málokdy sníme o rutinních činnostech, které provádíme dennodenně – např. čistění zubů, mytí nádobí, vykonávání tělesných potřeb atd.


6..Noční můra je pro nás dnes synonymum pro hrůzný sen, dřív si ale pod tímhle úslovím lidé představovali ženu, která se jim v noci usadila na hruď a ztěžovala jim spánek.


naschvál vám to nechávám velké xD



7.Za jednu noc se nám mohou zdát tři až sedm různých, obsahově i časově oddělených snů, ale většinou si jich pamatujeme jen 2-3.



8.Více žen než mužů ve snech zažívá tzv. pocit déjà vu, tedy že v daném snu už někdy byly nebo že se jim již někdy něco podobného zdálo, ale vzpomněly si na to až právě teď. Protože většinu snů hned po probuzení zapomínáme, ať jsme ženy nebo muži.



9.V průběhu spánku je tělo takzvaně „paralizováno“, aby bylo zabráněno pohybu, který se nám zrovna ve snu zdá.


to by bylo vše :) ještě jednou se omluvit za to že nebyl dlouho článek. Pokud se vám líbil můžete dát +, nezapomente se podívat i na jiná fakta a do komentářů můžete napsat co by jste chtěli příště za fakta


                                                                ahooj <3

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.