Dračí srdce

brigáda - tvrdý oříšek

Chci prachy! Aneb: Jak si najít brigádu?
 
Méně jak 15 let
Pokud je ti méně jak patnáct, tak to s brigádou bude horší – nic pořádného si totiž ve většina případů nenajdeš. Stále nejsi plnoletá ani svéprávná a věk tě stále omezuje – nemůžeš podepisovat smlouvy a stále za tebe mají zodpovědnost rodiče. Proto firmy ani jiní zaměstnavatelé nechtějí brát nikoho pod 15 let – to je jasné.
Jak si ale tedy v tomhle věku můžeš vydělat? První možnost je začít doma – často rodiče jsou nadšení, když jim s domácností pomůžeš a ulehčíš jim práce, zkus je požádat, jestli by ti za nějakou rozumnou nabídku (např. žehlení, mytí nádobí apod.) nezvýšili kapesné, či nepřispívali na tvé peněžní aktivity.
Další možností je výpomoc např. u sousedů či u starších lidí – sekání trávy, venčení psů, starání se o děti sousedů – to všechno můžeš nabídnout, pokud máš doopravdy snahu. V současné době existuje docela výnosná brigáda a to je roznášení letáků – často to bývá únavná, otravná a nekonečná práce, ale mohou to dělat i mladší 15ti let (alespoň někteří zaměstnavatelé to umožňují) a vyděláš si.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.