DIY vyrábění

2 recepty na makronky - klasické

Ahoj , DIY pátek měl sice být až za dva dny, ale já bych v pátek to asi nestihla, takže jsem ho dala na dnešek.  Dnes jsou tu dva návody na klasické makronky. V DIY se budeme makronkům věnovat.


Vanilkové makronky

Budeš potřebovat:3/4hrnku mletých mandlí,1 hrnek mletého cukru, 2 bílky z velmi velkých vajec,1/4 hrnku krupicového cukru, 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň budeš potřebovat: 60g změklého másla, 1/2 lžičky vanilkového extraktu , 1 hrnek PROSÁTÉHO moučkového cukru.

Postup: Mleté mandle a moučkový cukr nasyp do mixéru a zpracovávej ho 15 sekund. Směs prosej do mísy. Dva plechy vylož pečícím papírem.

Bílky nalij do mísy  a ušlehej je do nepříliš pevného sněhu. Postupně do něj zašlehej krupicový cukr, aby vznikla lesklá hmota. Zašlehej vanilkový extrakt.

Pomocí stěrky zapracuj osmičkovým pohybem mandle a moučkovým cukrem. Když budou všechny suché přísady rovnoměrně zapracované v bílkové hmotě ,pokračuj v míchání stejným způsobem, aby byla hmota lesklá a hustá a ze stěrky stékala jako stuha.

Hmotu přenes do cukrářského sáčku s hladkou trubičku s otvorem o průměru 1 cm. Na plechy vytvoř 32 koleček o průměru 3 cm. Oběma plechy klepneme o pult, abychom hmotu zbavili vzduchových bublinek. Necháme odpočívat 30 minut při pokojové teplotě. Troubu předehřejeme na 160 stupňů celsia.

Pečeme 10-15 minut. Chladíme 10 minut na plechu, pak opatrně sloupneme korpusy z pečícího papíru a necháme zcela vychladnout na mřížce. Na náplň vyšleháme máslo s vanilkovým extraktem do světlé pěny. Postupně zašleháme moučkový cukr, aby vznikl hladký krém. Spojíme jím po párech makronkové korpusy.

Z těsta uděláš 16 kousků.

Ahoj

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.