dívčí poradna

aplikace

1. Wattpad

Zná ho celkem dost lidí, ale je to sociální síť. Můžete tu psát i číst příběhy, k příběhům přidávat komentáře a hlasovat pro kapitoly. Mně jakožto knihomolce udělala tato aplikace radost. Přijde mi hezké, že kreativní lidé mohou dělat to, co je baví a zároveň si přečíst názory ostatních lidí. Je tam i několik projektů na vylepšení Wattpad komunity. (Starteam, We love Wattpad, W team,...)

Pokud se rozhodnete psát příběh tak tu najdete coveristy (ty co vám udělají úvodní obrázek ke knize), korektory (opraví vám chyby v textu) a nebo také třeba recenzenti (dělají recenze). Samozřejmě je tam i více specializací, ale tohle je takový základ. Pokud se s nimi domluvíte, tak si myslím, že s radostí zpracují vaši objednávku.

Samozřejmě, že tam najdete také úplné kraviny, ale to už je o tom, jaké dílo najdete. Pokud nenarazíte na nějakou fanfikci o ničem, tak máte velké štěstí.

Wattpad sám o sobě je internetová stránka, ze které byla vyvinuta aplikace.

Najdete zde také několik žánrů, jako například akční, dobrodružné, fantasy, poezii a mnoho dalších.


2. Shazam

Jak to vysvětlit?

Takže začneme tím, že když třeba v rádiu slyšíte nějaký dobrý song a nevíte jak se jmenuje, tak jednoduše zmáčknete tlačítko v této aplikaci. Váš telefon tu písničku začne rozpoznávat a když ji pozná, napíše vám její název. K používání této aplikace si musíte založit účet (jak taky v dnešní době jinak) a tyto rozpoznané písně se vám uloží do seznamu songů v této aplikaci. Určité části si můžete pustit, ale pokud song chcete slyšet celý tak si ho musíte stáhnout (a nebo se zeptat prastrýčka youtube)

Pokud koukáte na nějaké video v zařízení ve kterém máte i Shazam, nabízí se vám šance nahrát také song, který v tom zařízení posloucháte. Pokud píseň zrovna posloucháte, tak zde najdete i texty.


Tímto tento článek chci ukončit, už jen kvůli tomu, že se neumím rozepsat. Děkuji za vaše názory v komentářích a slibuji, že se kvůli nim polepším.

Ajra

Komentáře

AENK223Love1D(Bradavice)

Není to úplně špatné, ale:
1. Tady na hpd.cz zná Wattpad skoro každý.
2. Mně například je strašně nepříjemné, jak vždy je nějaké slovo se žlutým pozadím. Bolí z toho oči.
3. Když chceš napsat článek napiš ho rovnou celý. Dopisování a aktualizovaní článku je o ničem a je mnohem lepší, když to napíšeš rovnou celé, než to postupně dopisovat.
4. Ten článek piš delší, je zo lepší než napsat článek o pár větách...Zkus to prostě rozepsat.smajl
Jinak hezký nápad na článek. smajl

A hlavně tenhle koment neber jako hate, jen ti píšu pár rad. (^_-)

AENK223Love1DTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

AENK223Love1D(Bradavice)

ajra: Dobře, nemáš zač. Těchto lidí je tu celkem dost a klidně můžeš kdykoliv napsat, pokud budeš chtít nějak poradit a tak. Určitě se na něj později podívám a když tak nějaké rady dopíšu. smajl =D

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ajra

AENK223Love1D: Díky za názor. smajl Určitě se pokusím zlepšit a moc mě potěšilo, že i tady se najdou lidé, kteří se nebojí říci svůj názor. Tento článek je zatím jen ,,tovární verze" a určitě ho mám v plánu ještě vylepšovat.smajl

ajraTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Ahoj, wattpad zná docela dost lidí, zvlášť na hpd. Začínat dvě věty stejně "Můžete..." nevypadá nejlíp.
Na wattpadu je problém, že nějaké trapné fanfikce na 1D, Justina a další slavné lidi mají daleko více přečtení než promyšlené, originální a pravopisně dobré příběhy. A to je velká škoda.
I trapné short story... Autor napíše pár "very deep" znějících kravin a lidi se můžou zbláznit.

No, nakonec bych snad jenom poradila, ať radši dopíšeš celý článek a potom ho až zveřejníš. Takové to dopisování a aktualizování je o ničem.

Clawdeen77To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Naty a Kája: Já vím. smajl a proto je wattpad nanic. Doporučuje shity jenom proto, že to přečetlo víc lidí.
Lidi, kteří chtějí opravdu číst, si čtou knihy. Nehledě na to, že třeba dobré harrypotter fanfikce na wattpadu moc nenajdu, takže hledám radši jinde...
Je to škoda, zvlášť pro ty opravdu talentované autory, kteří mají dobrý příběh a i tak jsou někde v hlubinách wattu.
Plus, wattpad vyhledávání. Napíšu tam název příběhu a mnohokrát mi ho nenajde, ale hlavně že najde shit fanfikce a příběh, kde člověk jenom vkládá screenshoty vtipů...

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.