Dítě školou povinné

Pár knih, které za to stojí

Je nuda nemáte co dělat? Knihomol skočí ke knížce a má klid. Ale co když knihám narostly nožičky a utekly?Přesně tak. A proto musíme vyrazit pro nějaké knihy. Ale jaké? Proto je tu můj článek! Jen na začátek krátké intro:


Heslo: anabell

Jo a ta hudba je divná, ano :-D

Upozornění: Tenhle článek je určený spíše pro holky ve věku 10 -13. Nerada doporučuji knihy starším a tak tady mám knihy, které se líbili mě. 


Jdeme na to!


Časodějové - klíč k času

Autor: Natalja Sčerba

Moje recenze: Kniha je skvělá. Vasilisa mi byla sympatická hned od začátku (narozdíl lidé jako Inka, Dejla nebo Severin mladší). Chápala jsem její vyděšení a radost. Strašně se mi líbil scény, kde byl časodějný flér, protože to bylo opravdu krásně popsané. (Od tohohle okamžiku tu jsou spoilery) Její sourozenci byli blázni. Dejlu jsem nemohla vystát a dokonce ani Severa! Ale nic se nevyrovnalo nenávisti k Vasilisinému otci. A jakým podvodem se dostal do radosvěta nebo ji sebral rubínový klíč (Ha! Toho nenapadlo, že má ocelový zoubek - černoklíč)! Feš byl takový kluk, kde jsem cítila, že je tam něco víc. U Nika mi bylo úplně jasné, že je to super pohodový kluk. A Diana byla také prima holka. Občas mi přišla taková přechytralá, ale s porovnání s Elenou to je nic. A ano Elena je zmije, to všichni víme. Konec byl trošku ukvapený a bez druhého dílu bych to nepochopila. Tak či tak, kniha se mi líbila :). 










Časodějové - Srdce času

Autor: Natalja Sčerba

Moje recenze: (Obsahuje spoilery) Jakmile jsem začala číst, tak jsem si říkala sakra kde to jsou? Poté co bylo vysvětleno, že se nacházejí na Ostale, zdílela jsem Vasilisinu radost. Také jsem pochopila Vasilisin původ, a také to, že je Bílá královna tak trochu podvodník. Nakonec jsem také zjistila, že to Vasilisin otec nebyl zas tak zlý, vše bylo součástí plánu, který Černá královna zmařila. Ne, příběh je opětovně skvělý a užila jsem si ho. Ale žádá si to třetí díl, protože to je tak otevřený konec! Proč, Feši!! Nééé :( 



Pohoršovna


Autor: Daniela Fischerová

Moje recenze: Tohle je pro mladší holky, ale já jsem si to také užila. Bylo skvělé vidět zlé postavy dobré. Podle Zlobertina chování mi bylo jasné, že nemůže být taková mrcha a že se v tom skrývá nějaké tajemství. Tvrd se mi zdál jako milý člověk, který se bojí svého nadřízeného. Co se týče postav, nejlepší byl Sudíček, to ano, ale nejvíce jsem se zasmála u pasáží s Trpadobříkama (nebo jak se to píše). Ťapota nazačátku působí jako milá holka, která se snaží ostatním pomoci. Nakonec je z ní teenagerka, která si prostě užívá života a až jsem se divila, že páchá dobro. Nu což, kniha měla zajímavou myšlenku, má se kam zlepšovat, ale líbila se mi a byla vtipná.



Všechny čtyři hvězdičky

Autor: Tara Dairman

Moje recenze: Na začátek musím říci, že je to jedna z nejlepší knih, které jsem kdy četla. Kniha začína rovnou akcí, která čtenáře hned zavede do děje. Upřímně mějte vedle sebe nějakou hodně dobrou svačinku a nějaký kyblík. Autorka totiž umí velmi dobře popisovat jídlo. Ale jak dobře tak i špatně. Nebudu vám nic prozrazovat, protože byste měli zkažený celý děj knihy. Ale knihu bych hodnotila 20/10. Ano je nadprůměrná. Určitě přečíst :-D!



Škola dobra a zla

Autor: Soman Chainani

Moje recenze: Tato kniha vám na lecos změní názor. Ať už je to dobro a zlo nebo přátelství a nenávist. Hodně věcí je zde okaté (například to, že Sofie půjde do zla). Agáta mi byla samozřejmě sympatická (jenom v prvním díle!). Sofie byla nafintěná a působila nafoukaně. Mě, ale přišlo, že Sofie nafoukaná není, že je to jen první pohled. V aréně se skvěle předvedla, ale na zkoušce příběhů mě docela dost zklamala. Její nápady mě nepřestávaly ukvapovat a trošku jsem ji záviděla nápady. Co však bylo úplně nepochopitelné byl Tedros... Nechápu jak za tím d_bilem mohly obě běhat. OK, Sofie, ale Agáta? Kniha byla celkem dobrá, až na někeré zdlouhavé pasáže. Přesto musím uznat, že kniha za přečtení stála.



Doufám, že se článek líbil a pokud chcete pokračování tak do komentářů

Superleontynka



Komentáře

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Mě by zajímala asi jen škola dobra a zla.
Já nemusím zrovna fantasy(omlouvám se, milovníci fantasy atd.)
Já radši příběhy o náctiletých dívkách.

Omlouvám se moc, jestli vám názor nesedí.smajl

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.