crazy blog

Ailin posmrtný život: 7.díl

Naz:Dar!

K Dnešnímu dílu vám musíme něco říct: takže,nechceme aby to mělo hodně dílů a bylo to zdlouhavé,takže dnešní díl bude trochu delší.Tak se bavte☺☺☺☺☺


Doběhla až k bráně,ze které na začátku přišla. Sáhla si do kapsy. Nahmatala onen klíč. Koukla se na obrys klíče na bráně. Začala zhluboka dýchat a natáhla ruku s klíčem k obrysu. Už tu nechce dál být,o tom byla přesvědčená. Znovu se nadechla.,,Ailo,neblázni!" uslyšela za sebou známý hlas. Prudce se otočila až do ubohé Nelly vrazila.,,Už ti nevěřím,neřekla si mi, že je to tak kruté!" zakřičela na ní. Nella se na ní nevinně podívala. Aile pak něco došlo-proč je vlastně naštvaná na Nellu? ,,Ailo, cos čekala? Smrt patří k životu." řekla znalecky Nella. Aila se jí vrhla kolem krku. ,,Neplač,bude to dobré." konejšila jí strážkyně. Aila se potřebovala vybrečet. Dostávala ze sebe všechny ty emoce.


Když se s Nellou vrátily domů, Aila se posadila na postel.,,Jak jsem mohla být tak hloupá?" říkala si v duchu. Najednou k její posteli přistoupila Nella. Aila by neřekla že andělé mohou brečet. Počkat,je Nella vlastně anděl? jestli Nella je nebo není anděl ovšem nic neměnilo na skutečnosti,že plakala.,,Ailo,jsem neschopná," začala Nella. Nezvládla jsem tě poučit o základech slušného chování v nebi. Jestli se z toho nějak šikovně nedostaneme tak,ta tak tak ta tak............Nella propukla v pláč.",,Co?" zeptala se opatrně Aila.,,Tak ti vymažou v paměti všechny vzpomínky na mě a dají ti jiného strážce." řekla Nella a vypadala,že se zhroutí. Musíme zajít do řídícího centra. Hezky se obleč, A´t působíme trochu líp. Nella se pomalu uklidňovala když poučovala Ailu co má dělat. Aila věděla, že jí to teď dělá dobře,tak jí nechala. Pak se ovšem zamyslela a zeptala se:,,Kde seženu oblečení?" Nella sebou opět trhla.,,Vymysli si jak chceš vypadat a vlez do skříně." řekla jí pohotově Nella ještě se slzami v očích.


V šedé sukni, bílém tričku, s elegantním modrým svetříkem a oříškově hnědými vlasy svázanými do drdolu šla Aila do řídícího centra. Nella cestou moc nemluvila.,,Říkej jenom pravdu,lhát se ti stejně nevyplatí." řekla jí jen před vchodem. Prošly okolo davů lidí a vystoupaly po těch velkých schodech nahoru. Nella si nervózně sedla. Očividně byla hodně nervózní,protože si sedla na ozdobnou palmu. Když pak s jekotem vstávala, vykoukl z jedněch dveří nějaký pán,oblečený jako soudce akorát v bílém.,,Slečna Merleová!" řekl hlubokým hlasem. Nella i Aila vešly do těch dveří.,,Posaďte se." řekl ten pán. Aila zpozorovala,že vedle křesla je tam kaktus,tak na to upozornila Nellu. 


Ten soudce se trochu pousmál a začal:,,Jedná se o přestupek nedostatečného vysvětlení zásad slušného chování." Nella se vrtěla na židli.,,Jak se slečna jmenuje?" zeptal se ten pán.,,Aila Merleová." řekla bleskově Aila.,,Merleová?" zeptal se udiveně.,,Ano" přikývla Nella. ,,Kdo byl posledním vlastníkem její duše?" zeptal se ten soudce.,,Linda Merleová." pohotově odpověděla Nella. Aila se rozhodla že veškeré mluvení už nechá na ní. Pak ten soudce mluvil ještě dlouho o různých důvodech,proč by se Aila měla chovat v nebi slušně.,,Tudíž by se případně uskutečnila výměna strážkyně." řekl na závěr.,,To nemůžete! Byla to vše moje chyba!" vykřikla znenadání Aila. Soudce se jí zadíval do očí. Aila jen přikývla. Pak ten soudce vstal a začal nahlas říkat:,,vedení se rozhodlo. Jelikož on nemá na takovéhle hlouposti čas, bude strážkyně Aile Merleové................

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.