CRAZY B.L.O.G

Top 5 rad, které mně pomáhají k učení

Ahojky!

Po sto padesáti pěti letech jsem si pro vás připravila článek. WOW! ( TLESK, TLESK, TLESK ). A dnes pro vás mám článek " Top 5 rad, které MNĚ pomáhají k učení ". Chci jen upozornit na to MNĚ. Chci vám říct to, co pomáhá MNĚ. Možná se vám něco zalíbí a bude to používat :). 
Užijte si :3!
                                                                      

1) Kreslit si k zápiskům
Mně osobně pomáhá, když si k zápiskům nakreslím několik obrázků. Myslím, že i vám se bude pomáhat, když si nakreslíte nějaké obrázky. Je to hned lepší, když tam vidíte nějaké obrázky a ne jen dlouhý text :).

2) Opakovat si to
Když se učím, tak si to prostě nečtu celé 5x za sebou. Vždy si to přečtu třeba 2x a potom to nechám "uležet". A za hodinu si to přečtu znova. Je to pro mě lepší, protože když to čtu třeba po 3x, už přestávám vnímat a nebaví mě to... 

3)  Lepit si nejdůležitější informace po domě
Nom.. Tohle zní docela zvláště... Já to dělám tak, že ty nejdůležitější informace si nalepím po domě na místa, kam chodím nejčastěji. Jakmile totiž vidím ten papírek, musím si to přečíst. Tímhle způsobem se to dá skvěle procvičovat a ještě si to procvičíte tím, jak to píšete.

4) Zkoušení
Dělám také to, že si v textu zakryji například datum, kdy se odehrálo to a to a já to sama musím z hlavy doplnit. Když to nevím, jednoduše to odkreju a přečtu si to. A tím, že jsem to nevěděla vím, že si toto musím ještě přečíst.
                                          
5) Číst si to před spaním
Ano, zní to vtipě, ale když si to předčtete před spaním, je větší šance, že si to zapamatujete.... Matematika se takto asi učit nedá, ale třeb adějepis, zeměpis, angličtina a přírodopis, se dá takto učit skvěle :)

Tohle by bylo teda vše, doufám že se líbilo :)
A teď už jen dát PUBLIKOVAT.
                                                                                                                                                           Karamela10

( omlouvám se za to, že je to tučně,v nastavení se mi ukazuje že to tučně není :// )

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.