CRAZY B.L.O.G

Recenze na knihu

Ahojky!

Rozhodla jsem se psát různé " recenze " na knihy. Neberte to moc vážně. Je to spíše jen hodnocení a to jestli bych vám jí doporučila. Snad chápete. Tak se hezky usaďte, přineste si čajík a čtěte! :3

(Spoilery!! )


Sedmý smysl: Ostrov zasvěcení

- Autor: Ilka Pacovská

- Ilustrátor: /

- Vydavatelství a rok: Albatros, 2012

- Žánr: Dobrodružné, Fantasy

- Počet stran: 352

Úvod:
Tato kniha byla napsaná českou spisovatelkou Ilkou Pocovskou. Musím říct, že tato kniha se mi opravdu hodně líbila. Jen bych ale asi podotkla, že je spíše pro holky, ale myslím, že kdyby si to četl nějaký kluk, také by se mu to mohlo líbit :)))
 

Zkrácený děj:
V této knize jde o to, že dívka jménem Hanka žije v Útulném domově, což je vlastně dětský domov. Kamarádí se hodně s dívkou Paulínou a klukem Sváťou. Paulína je ale už dost stará na to, aby mohla přejít do většího oddílu a tak se od sebe musejí dívky oddělit. Obě dvě to nesou těžce, ale vypořádají se s tím. S Útulným domovem na pláž sbírat jantary a kameny po bouřkách. Při jednom takovém výletu se skamarádí s klukem Rafanem. Jednou když do Útulného domova přijede velitel vojska, Rafan hraje slabého, aby k armádě nemusel. Bachařka, hlavní sestra v Útulném domově mu dá tvrdý trest, do kterého se zamotá i Hanka se Sváťou a tak je všechny zavřou do tzv. díry, což je díra v zemi. Tráví tam tři dny bez jídla a pití. Naštěstí to přežijí, ale Hanku odmítají vrátit k ostatním dětem. Společně se třemi " nebezpečnými " dívkami jedou lodí na pole nebo do dolů. 
  V Útulném domově mezitím dochází k útěku Sváti a Rafana. Z útěkem jim pomáhá Vron, který jim chystá zajistit místo v magické škole. Naštěstí se jim na moři, na kterém utíkají, povede najít Hanka. Ještě před tím však Vron adoptoval Paulu a vrátil ji její skutečné rodině. 
   Hanka a kluci pár dní žijí s Vronem a jedou na Ostrov zasvěcení, kde je přijmou do Magické školy. Tedy bez Rafana, který odmítá chodit do školy, a místo toho se bude učit řeč sirén. 
     Když nastoupí do školy, ukáže se, že Sváťovi to jde skoro samo a Hanka mu trochu, závidí.

    Když se blíží školní slavnost přijedou na návštěvu draci, sirény a jednorožci. S jedním drakem Plamem má Hanka zvláštní pouto. Rozumí si jako bratr a sestra...


Toto byl takový zkrácený děj knihy, samozřejmě jsem neřekla vše, protože vám nechci vyzradit vše a nechat vám něco jako překvapení, kdyby si někdo knihu chtěl koupit/stáhnout. 

                                                                


Celkové hodnocení knihy:
Kniha byla podle mě nádherná. Měla děj a byla hodně zajímavá. Skoro na začátku mi přišlo, že vím skoro vše a nic více už přijít nemůže, ale mohlo :) Opravdu doporučuji všem! Já rozhodně plánuji přečíst další knihy z této série :))) Tak čtěte!!!


A teď už jen dát PUBLIKOVAT.
                                                                                                                                        Karamela10

 



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.