CRAZY B.L.O.G

Já a koně #4

Ahojky!

Dneska pro vás mám další díl já a koně. Dneska tu mám co obnáší starání se o koně. Asi to bude trochu kratší, ale nevadí <3

Užijte si :3!


  Jako první věc, na kterou by se měl člověk kupující koně podívat, je ta, co to vůbec obnáší. Jako první a hodně důležitá věc je ta, že si musíte  uvědomit, jestli si toho koně můžeme dovolit a jestli s koňmi umíme zaházet. Musíme se taky podívat na to, co s tím koněm budeme dělat. Jestli umíme jezdit atd.  Další věc je ta, že koně bude potřeba někam ustájit a to jsou další peníze... Ohledně peněz taky něco stojí žrádlo, sedlo, uzda a další věci potřebné pro ježdění. Musí se také počítat s tím, že kůň může být nemocný, nebo se mu může něco stát. To také něco stojí a mám za to, že nemocnice pro koně jsou jen dvě v České Republice.

                                               

Koni se ale nemusí nic stát, a my musíme platit doktora. Jako u lidí, se koně musí nechat očkovat a také se musí odčervovat. Dále o koni musíme zjistit potřebné informace, třeba například jak se chová, co žere, jakého je plemene atd. Nom, kůň není tak levné zvíře. Aby jsme ale nebyli jen u peněz, tak jak jsem říkala, na koni musí někdo jezdit, nebo se mu alespoň věnovat, aby z něho nevyrostl kůň, je pro profesionální jezdce.  To se také může stát. Další věc je ta, že se člověk kupující koně musí smířit s ním že kůň tu s ním nebude navěky a že  se musí ke koni umět chovat. Nesmíme zapomenout na různé mastě na kousance např. od hovad, nebo jiného hmyzu.


A teď už jen dát PUBLIKOVAT.

                                                                                                                                                    Karamela10

Komentáře

AENK223Love1D(Bradavice)

Super článek! Já a mamka bychom strašně chtěly mít koně, ale neměly bychom potřebný čas... :( No nic, teď už jen ten koment odeslat...3....2...1.. Odeslat! (Neber to jako copyright! smajl)

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.