Cokoli se mi honí hlavou

Rady k menstruaci

Takže ahoj holky, 

vím že už jsem hroooozně moc dlouho nenapsala žádný článek tak jsem to teď po dvou letech :D jsem se rozhodla udělat článek na výše uvedené téma. Takže už mám menstruaci více než rok, a spousta lidí se mě ptá jak neprotéct, zda jsou lepší vložky nebo tampony atak. Tady bych chtěla odpovědět aspoň  na nějaké z těchto otázek.


Jsou lepší vložky, tampony nebo menstruační kalíšek? 

Takže za mě osobně jsou to tampony. Podle mě jsou hygieničtější než vložky, jsou pohodlnější a vydrží déle. Spousta mích kamarádek říká že je tampony bolí. Mě zase bolí kalíšky. Pro někoho jsou pohodlnější vložky. Já osobně dělám to, že si dám tampon a pro jistotu vložku. Je to jen o tom vyzkoušet to a vybrat co je pro vás nejvhodnější :) .Kdo z vás neví jak vypadá menstruační kalíšek tak tady ho máte. [Unsupported element format]


Jak poznám, že budu mít menstruaci?

Většina lidí, co jsem tak zjišťovala, má rok nebo dva před menstruací bělavý nebo nažloutlý výtok. Já jsem ho měla dva roky před menstruací tedy v deseti letech mi začal. Den kdy dostanete menstruaci nepoznáte, už se tak můžete vzbudit, nebo to dostat ve škole nebo tak. Já jsem to dostala v pátek. V ten den bych to vůbec nečekala. Jiné dny mě bolelo břicho více než v ten osudný den :D. Přišla jsem ze školy a zjistila jsem že jsem to dostala. Váš čas přijde když na to vaše tělo bude připraveno. Taky si toho lze všimnout tak že ten týden vám značně povyrostou prsa a můžete třeba o dvě kila přibrat (to se stalo mě).


Jak to mám říct někomu z rodičů?

Mě se stalo zrovna to že když jsem to dostala mamka nebyla doma. Proti tátovi nic nemám ale přeci jenom mám k mamce trochu blíž a s těmihle věcmi se mi líp svěřuje mamce. Poslala sem ji SMSku a ona mi napsala kde jsou vložky atd. A když se třeba stydíte...tak nemáte vůbec za co, je to součást vašeho těla a má to každá holka. Když nevíte jak to někomu říct, tak se prostě zvedněte a řekněte první co vás napadne, to je podle mě nejlepší. Nikdo vám za to určitě nevynadá, nemůžete za to. A hlavně se nestyďte!!!!! Je to důkaz vašeho zdraví a toho že se stáváte ženou. 


V kolika dostanu menstruaci?

Většinou je to geneticky dané a nic s tím neuděláte. Je fakt, že nějaké byliny mohou menstruaci vyvolat ale není to úplně jisté. Samozřejmě jsem zastáncem toho, že kdo do šestnácti nedostane menstruaci měl by jít na hormony nebo ke gynekologovi. 


Jak dlouho budu mít menstruaci?

To má každý úplně jinak. Někdo to má 4 dny a cyklus 35 dní...někdo sedm dní a cyklus 28 dní...já to mám 8  dní a cyklus asi tak 3 dní. Samozřejmě ze začátku to budete mít nepravidelné ale časem se to srovná. 


A na závěr malý vtípek[Unsupported element format] 

Pokud máte ještě nějaké otázky ohledně menstruace, které by vás zajímali , tak mi pište tady do zpráv.

Doufám že jsem vám aspoň trochu pomohla :D 

Ahojda vase Agny


Komentáře

sisiloboVIP(I love books)

Dobrý článek, nicméně...
1. vložky jsou hygieničtější, u tampónů hrozí Syndrom toxického šoku smajl (i když já také preferuji tampóny)
2. S tou nepravidelností to je pravda jen částečně...záleží na genetice... (já jsem to měla pravidelné hned)
3. chtělo by to formát obrázků který by tento server podporoval smajl
Ale myslím, že toto téma je dobré...hodně dívek tady uvidí, že se není čeho bát smajl

sisiloboTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Tak za prvé. Obrázky nemajú povolený formát, akože No Hate, NH, hej?

Cha, ja mám výtok od siedmich, a krámy, ako sa tomu u nás hovorí (xD) od desiatich. Prvá z triedy! *DAB.*

Takže. Ma skoro porazilo, keď som zistila, že mi to vychádza teraz rovno na Vianoce... tak snáď to dostanem tento týždeň a skončí sa to dovtedy, alebo až po Vianociach, inak idem na samovraždu... xD

Dostala som... štvrtok, 17.12.2010... čííí... 2015 xD Lebo 2010 som mala päť rokov... xD

Ale pred menštruáciou ma vôbec nič nebolí, nič necítim, takže ja len predvídam, si napríklad poviem: hm, možno budem mať zajtra- no a mám! smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.