Kingdom Rush Frontiers
Hra - Kingdom Rush Frontiers
Video se načítá
Pretty Princess Makeover 2
Hra - Pretty Princess Makeover 2
Video se načítá
 

Chrochtátko blog XD

Já Isabell Potterová #2 Příčná ulice

Alohomora, vítám vás u dalšího dílu fanfikce. Menší shrnutí minulého dílu:

Isabell má narozeniny a teta Petunie jí řekne tajemství. Pak jí přijde tajemný dopis.


Byly to už asi tři dny ode dne, kdy Belle dostala dopis z Bradavické školy. Isabell byla jako na trní. Čekala kdo asi přijde aby jí o tom kouzelném světě, pověděl více než Petunie. Když se čtvrtého dne ráno probudila, zazvonil zvonek. Isabell se rozeběhla, ale teta Petunie byla rychlejší. Dveře byly otevřené a dovnitř vcházelo něco velkého. Poloobr! ,,Ahoj, Isabell já sem Rubeus Hagrid. Sem klíčník a šafář v Bradavicích. Doufám že vo Bradavicích aspoň něco víš?" ,,Ano, teta Petunie mi něco málo řek-" ale nedořekla to. Vyrušil je totiž Harry když vylezl ze svého pokoje. (ehm. přístěnku pod schody ehm.) ,,Co, je tu za randál?" ,,Ahoj Harry, ty si ale vyrost. Když sem tě viděl naposled, byls ještě škvrně. A Isabell ostatně taky." ,, Promiňte my se známe" řekl Harry. ,, Vy ste mu to neřekli?" zeptal se Hagrid Petunie a Vernona který zrovna přišel. ,,Vy jsteste mu neřekli že je kouzelník stejně jako Isabell? Doufám že aspoň Belle jste vo tom řekli!" ,,Ano, té jsem to řekla už v den jejích narozenin. A Harrymu by jsme to taky řekli. Až přijde ten správný čas" řekla Petunie. Asi půl hodiny se tam Hagrid a Petunie s Vernonem hádali, o tom že měli Harrymu vše říct. A Isabell to měli říct už dřív. Po půl hodině Hagrid řekl: ,,No, každopádně to necháme bejt. Já sem pro Belle přišel aby sme šli do Příčný ulice. A jestli Harry chce, může jít taky. Ale jestli nechce může tu zvostat." ,,Nikam nepůjde" zaječela Petunie. ,,Harry i Belle si budou říkat sami jestli chtěj jít nebo ne. Takže Harry půjdeš s náma?" řekl Hagrid. ,,Ano, ano! Určitě chci vidět kouzelnický svět" vykřikl Harry. Když byli v Londýně tak je Hagrid odvedl k jedné dost špatně vyhlížející hospůdce. Jmenovala se U Děravého kotle a Hagrid je odvedl dovnitř.

,,Á Hagride. Copak, copak máš zase nějaké dítě doprovodit do Příčné ulice?" zeptal se ho hostinský Tom. ,,Jo, Tome. Tady mladou Isabelle Potterovou. Letos nastupuje do prvního ročníku. A její brácha Harry, nastupuje příští rok ale vzal sem ho aby si vodpočinul od mudlů." ,,Potter?" slyšela Isabell asi 10 hlasů najednou. A pak slyšela jak si potichu šuškají. Zaslechla pár slov: Vy-víte-kdo, porazil a kouzlo. V tu chvíli se ozval Harry: ,,Hele, co je? To jsem jako známý v kouzelnickém světě nebo co?" ,,P-p-pane P-Pottere. V-v-v-vy jst-te l-l-legenda v na-na-našem světě" ozval se muž s turbanem na hlavě. ,,Jó, Harry ty si legenda. A Isabell taky! Jó a todle je profesor Quirell, učí vobranu proti černý magii" řekl Hagrid. ,,Óh, těší mně" řekli Belle a Harry skoro naráz. ,,No, ale my už musíme jít. Rád sem vás viděl profesore" řekl Hagrid. A odešli. Ostatní lidé po nich ještě koukali. Hagrid s Belle a Harrym se ocitli před kamennou zdí. ,, Ták, za toudletou zdí je Příčná ulice. Nejdřív musíme ke Gringotovejm." ,,Ale, Hagride. My nemáme žádné peníze" ozval se Belle. ,, Vždyť to říkám. Jdeme ke Gringotovejm. To je kouzelnická banka." Když viděl jejich nechápavé výrazy dodal: Copak si myslíte že vám rodiče nic nevodkázali? Přišli k velkému domu. Nahoře bylo napsané, něco jako citát


Vstup, cizinče leč pamatuj:

poklad, jenž nikdy nebyl tvůj,

hledáš-li v našich sklepeních,

životem odpykáš svůj hřích.

Koho by zlákal cizí skvost,

zaplatí za svou hrabivost.

Zloději viz ty pevné zdi:

najdeš tam víc než poklady.


Belle a Harry udiveně koukali než je vyrušil Hagrid: ,,Sou tři kouzelnický  měny. Galeony. Ty sou velký a zlatý. Pak sou srpce. Ty sou středně velký a stříbrný. A nakonec sou svrčky. Malý a bronzový." Šli dovnitř a Belle si vybrala peníze. ,,Belle jdi s Harrym koupit hůlku a já ti zatím koupím dárek" řekl Hagrid a odešel pryč. Belle a Harry vešli do krámku jehož nápis na dveřích hlásal: Ollivanderovy hůlky. Vevnitř byla jedna dívka. Byla černovlasá a měla hnědé oči. Byla vysoká a štíhlá a vypadala moc mile. Mohla být stará asi jako Belle. ,,Ehhh, ahoj. Já jsem Isabelle Potterová a tohle je můj bratr Harry. Já jsem si přišla koupit hůlku. Jedu letos poprvé do Bradavic." ,,Ahoj, já se jmenuji Cho Changová. Taky letos jedu poprvé do Bradavic a čekám tu na pana Ollivandera. Zrovna odběhl pro nějakou další hůlku" řekla ta dívka. V tu chvíli se objeil pan Ollivander. Byl to starý pán s bílými rozježenými vlasy. ,,Á, slečna Potterová a pan Potter. Čekal jsem až přijdete. Předpokládám že pro hůlku si jde pouze slečna Potterová, že? Slečno Changová" otočil se k Cho ,,zde máte tu hůlku zkuste si jí." Cho s hůlkou mávla a z hůlky vytryskly zelené jiskry. ,,To je ta pravá" řekl pan Ollivander. Zabalil jí hůlku a Cho už odcházela ale ještě řekla: ,,Belle? Můžu s tebou sedět v kupé až pojedeme do Bradavic?" ,,Jasně! Já nikoho jiného neznám" řekla radostně Belle. ,,Ták slečno Potterová, vyzkoušíme pár hůlek. Á tady tuhle. Švihněte s ní." Belle s hůlkou švihla a rozbila okenní tabuli. ,,Tuhle rozhodně ne" řekl Ollivander. ,,Co třeba tuhle?" Belle s hůlkou švihla a vytryskly zelené jiskry jako to přes tím viděla u Cho. ,,Výborně! Hůlka z břízového dřeva s jádrem z žíně jednorožce, 11 a tři čtvrtě palce dlouhá. Poměrně ohebná." Belle hůlku dala panu Ollivanderovi který jí zandal do krabičky a dal jí Belle. Odešli a venku se střetli s Hagridem. ,,Koupil sem vám dvoum sovu. Belle ty máš tohohle hnědýho puštíka. Paní v obchodním říkala že je to holka. A Harry ty máš tady tu sovu sněžnou. Taky je to holka." ,,Díky Hagride" řekli s jiskřičkami v očích Belle a Harry. ,,Je vážně nádherná. Budu jí říkat Mary" řekla Belle. Nakoupili si ještě všechny další pomůcky a už šli zpět domů. Když byli u Dursleyových tak Hagrid tetě Petunii a strýčku Vernonovi ještě řekl: ,, A né že jim budete vubližovat! Maj sovy takže mi můžou kdykoliv napsat. Harry, Belle. Mějte se!"



Takže druhá kapitola je konečně tady a vyjde naráz s třetí kapitolou. Díky za přečtení a Colloportus.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.