BTSarmy z Wattpadu (všehochuť)

Slovníček pojmů

Ahojky! Tady vám přináším slovníček pojmů!

Nejdřív řeknu pár věcí na začátek:

a) Jelikož se za nějakou dobu stane, že použiju nějaké slovo/frázi, která tady nebude, tak to tu budu aktualizovat (stane se to nejspíš v době, kdy budu mluvit o filmech/anime/atd., které lidi neznají nebo nevědí o co go a v době, kdy budu přepisovat tři příběhy; to budu informovat v článku o Wattpadu).
Při každé aktualizaci budou nové pojmy barevně označené (nad začátkem samotného slovníku najdete legendu), takže se v tom (doufám) neztratíte.


b) Pokud některým pojmům stále nebudete rozumět, tak se klidně ozvěte v komentářích a já vám to jinak vysvětlím.


c) Pokud v dalších článcích najdete slova/fráze, které si nebudete pamatovat, tak si tenhle článek klidně zase projděte (pokud to nenajdete, tak mi klidně napište) a nemusíte se stresovat, že něco nevíte.


Tak to byla má úvodní slova a teď hurá do šrotění slovíček/frází!
(*Nemusíte se to přímo šrotit, napsala jsem to pro efekt ;)*)

Legenda:
- Ty, které tu jsou od první publikace
-
Přidané v XX/01/2020
- Přidané v XX/02/2k20
-
… v XX/03/2k20
-
XX/04/2k20
- XX/05/2k20
- XX/06/2k20

(*Zatím to necháme u poloviny roku*)

Slovíčka/fráze:

- ofc (of course); tj. samozřejmě - vím, že se dokážou najít i lidé, kteří by nevěděli co to je, so…

- so (tak/takže) - stejný případ jako u ofc

- A:LM – dva příběhy inspirované kampaněmi #BTSLoveMyself a #ENDviolence (vysvětlím v následujícím článku o Wattpadu)

- Fráze „Milostivý Bohové!"; tj. „Pane Bože!“, „Bože můj!“ – tuhle frázi uvidíte hlavně v článcích spojených s Wattpadem/BTS/reakcemi.

- Spisovatelský blok; tj. nedostatek inspirace atd. – problém každého, kdo píše příběhy (na Wattpad/blog/cokoli jiného), taky o tom budu psát v článku o Wattpadu.

- Yaoi/Shonen Ai; tj. láska mezi muži, vyskytuje se pohlavní styk/láska mezi chlapci (puberťáky) a je někdy až zázrak, když si klučičí postavy dají pusu

- Yuri/Shojo Ai; tj. láska mezi ženami/láska mezi dívkami – budu o tom mluvit v rámci nějakého anime a spol.

- Ship/Shiping; pár postav, které se (podle našeho uvážení) k sobě hodí/“proces“ kdy ony dvě postavy párujeme (kdyby ty dvě slova někdo chápal jinak, tak se klidně o tom podělte v komentářích)

- Word; tj. „program“ na psané dokumenty, dají se do něj vložit a případně poupravit fotky (rámeček, atd.) – sama ho používám, aby všechno, co napíšu, nějak přijatelně vypadalo (doporučuju všem, kteří píší blog a podobné věci; bude se vám to pak hodit ve škole)

- FF (fanfikce); tj. fikce psaná fanouškem např. Harryho Pottera, který napíše příběh z prostředí Harryho Pottera – je milión fanfikcí, milión chutí, taky něco toxic, ale taky fajn/super/srdcovka

- Toxic; tj. na první pohled odpudivé/zavržení hodné (platí jak na lidi, tak i na příběhy a názory atd.)

- Cover; tj. obálka na příběh psaný na Wattpad – víte kde čekat další info o coverech

- RPG; tj. Role Play Game – vyskytuje nejen ve hrách, ale i v příbězích (Wattpad a spol.)

- Webovka – myslí se tím webová stránka, kterou jsem udělala z důvodu sdílení mé tvorby, dalších věcí a informací (link: nanoco.webnode.cz)

- Aj; anglický jazyk – budu o tom psát ve stokrát zmíněném následujícím článku (vím, že to tu nemuselo být, ale našla jsem lidi, kteří nevěděli, co ta zkratka znamená)

- Fráze „O co go“; tj. „O co jde“, „Oč běží“ – není to otázka, je to jen část věty, kterým říkáme, že bude něco vysvětleno apod.

- Oc; tj. original character – vytvoříte si vlastní charakter, se kterým můžete pracovat (taky o tom budu psát, vy víte kde)

- Ana; tj. anorexie – porucha příjmu potravy (vážná nemoc), kdy většinou dívky i chlapci pubertálního věku touží po hubeném těle do té míry, kdy nedokážou vidět, že je to zabíjí (i v dnešní době většina pacientů podvýživě podlehne a následně zemřou).

- Anti-ana deníky; tj. deníky, které si píšou pacienti, kteří se z anorexie léčí (z toho, co jsem našla na Wattpadu, tak píšou o tom, co a kolik ten den snědli) – pod štítkem Anti-ana patří i eliminace stránek, které většinou mladé lidi navádí k anorexii.

- "Narodila-jsem-se-ve-špatném-státě-komplex"; tj. komplex kdy si říkáte, že jste se fakt narodili ve státě (ARMY a otaku dobře chápou) – například máte rádi značkové oblečení, ale tady v Česku je to mrtě drahý (plácnu, třeba, 20 000 KČ), po hledání na internetu zjistíte, že třeba v Anglii byste za to dali jenom 300 KČ! Ten pocit, který při tom uvědomění máte, je onen komplex. Zjištěno z vlastní zkušenosti; 100% prokázáno.


- "Po-komárský-komplex"; tj. komplex, který se ukazuje u starší generace ve státech, kde byl Komunismus – lidé si ztěžují, že během minulého režimu bylo líp, ale při tom nebylo (pro ně to bylo líp, jelikož za všechny rozhodoval stát a z lidí byli v tomhle směru lenoši. Takže teď když ti lidi nadávají, tak je to z toho důvodu, že jim na mozek leze to, že jednoduše musí nést zodpovědnost za sebe sami. Komáři tehdy 24/7 řídili životy všech, so.). Tenhle komplex se dá aplikovat i na část Wattpad spisovatelů, kteří: nesnáší aktualizace, říkají, že v roce 2017/18 byl Wattpad lepší a jednoduše si přejí, aby ty aktualizace nebyli atd. při tom valná většina (90%) aktualizací má dopad jen na příběhy psané v aj! A to že některé příběhy byly stáhnuty z publikace a někteří autoři přestali psát, neznamená, že je Wattpad horší než před pár lety!
(Sory, trošku mě to chytlo.)


So, tohle je prozatím vše.
Doufám, že se v tom orientujete a není to zas tak složité. Jestli potřebujete něco vysvětlit atd., klidně napište do komentářů.


Tak zatím!


                                                                          *V for Victory*

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.