Blog šíleného jednorožce♥

Valentýn aneb den zamilovaných

Ahooj!!! Tak. 14. únor je za dveřmi, kluci i holky připravují valentýnky a kupují pugéty růží a bonboniery. Valentýn je svátek, který si užívají zamilovaní a trpí při něm nešťastně zamilovaní. Třeba já. Miluju kluka ale nemám odvahu dát mu valentýnku. A navíc mě miluje třídní magor a já se bojím že mi dá něco k Valentýnovi, jelikož už začal s milostnejma psaníčkama. Každopádně si užijte Valentýna, ať už se svím parnerem či partnerkou, nebo prostě s přáteli a rodinou. A abyste nebyli s vědomostmi o tomto dnu pozadu, mám tu text z wikipedie. Bude následovat DIY.  A jak získat jeho telefonní číslo? Poradí Top dívky. Tak si tento článek užije!                                                                                                                                                                       Svátek svatého Valentýna (zkráceně také Valentýn), se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky. V poslední době se tento svátek šíří i v kontinentální Evropě, do určité míry z komerčních důvodů.

Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce. 

Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven

Valentýnské zvyky

"Zámky lásky" objevující se po celém světě především na zábradlí mostů.
K Valentýnu se váže celá řada zvyků, které pomalu pronikají i do českého prostředí - a to zejména pod tlakem obchodníků. Jedná se především o společnou oslavu svátku zamilovanými páry, darování valentynských přáníček – vyznání lásky (tzv. Valentýnky) nebo uzamykání zámečků lásky, které původně s Valentýnem ale téměř nesouvisí. Není bez zajímavosti, že právě období Valentýna každoročně zvedá poptávku po visacích zámcích, na což reagují také výrobci, kteří nabízí visací zámečky s valentýnskými motivy.

        Jak získat jeho tel:

1. Ve škole předstírej žes zšantročila mobil a popros ho, jestli by tě nemohl prozvonit a voala! Máš v mobilu jeho číslo! Teď si ho ještě uložit:-)

2. Jdete s partou a ním po městě. Na přestávce třeba někde na jídle popros partu i jeho, aby ti dali telefonní číslo, ať na sebe máte kontakt, kdyby jste se stratili.



Tak to by bylo vše. Ocením plus i sledování a těším se na příště!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.