Blog o všem možném

Protřepat, nemíchat

Ahoj všichni!

Vítám vás u dalšího článečku. Asi si říkáte co je to za divný název. Co máte z toho, já si to říkám taky. Ale byl to můj první nápad, tak jsem ho použila. Co se taky může stát? Nanejvýš mi někdo napíše, že moje články nestojí za nic, mám blbé názvy...ale to je mi víte kde.

A nyní vysvětlím, proč se tento článek tak jmenuje. Když nebudeme brát v potaz, že mám ráda všechny 007 filmy, tak... Je spousta věcí, které bych chtěla napsat, ale nestačí na samostatný článek (možná by si s tím nějaké šikovné blogerky tady na HPD poradily, ale já k nim nepatřím). A protože jsem nechtěla psát několik krátkých článků, tak to shrnu vše dohromady. Napadl mě ještě název Co se nevešlo do ostatních článků. Ten se mi ale zdál moc honosný, důležitý a nehodící se k tomu mixu všeho. A kdyby to někoho zajímalo, tak jsem tento název vymyslela v koupelně.


Ještě by bylo fajn vědět čím začít...

Chtěla jsem udělat vlasový článek o účesech, který by navazoval na tento. Ovšem zjistila jsem, že bych vám vlastně nic nenapsala. #ObjevStoletí

Někdy asi v dubnu/květnu jsem se naučila plést francouzský cop. Já to dřív neuměla a dost mě to štvalo. Všude byla "easy french braid" videa a mně prostě pořád nešel. A pak jsem to jednou zkusila a ONO to najednou šlo. Opravdu stačí "jen" zkoušet. A vím, že právě pod těmito videi je spousta komentářů, které říkají: "Nejde to." Je to otravné, ale třeba jednou se to podaří a vy budet mít radost. A pokud se to nepovede, tak na to zapomeňte a třeba za dva roky zkuste znova.


Chtěla jsem sem vložit i nějaké video, ve kterém je ukázáno, jak na dva copy. Bohužel jsem nenašla žádné video, které by se mi líbilo. Ale vy si určitě zvládnete něco najít a navíc postup je úplně stejný.Viděla jsem všude jen holandské copy. To mají být obrácené francouzské, ale já je neumím. Pokud se pustíte do těch dvou copů, doporučuji tu část, kterou zrovna nezapletáte zajistit skřípcem. Usnadní to práci. A ještě podotknu, že jeden cop je jednodušší.

Opravdu se to dělá jako ve videu. Já tomu taky nevěřila, protože mi pořád nešlo. A teď tu sedím, píšu článek a mám zapletený cop.

Teď nosím buď jeden cop nebo dva roztomilé copánky. Klidně s těmi copánky vylezu ven. Sice slyším nějaké kluky čtvrťáky, tak říkají, že jsem si spletla školu, ale...moje reakce: IGNORACE. Doporučuji totéž. A také dělám tento drdol. Myslím, že vypadá vcelku hezky.

Proč to nemůže být na výšku?

Ta fotka barvy hodně zkresluje. Ve skutečnosti (doufám) nemám tak podivně zelenošedohnědou barvu a světlou kůži a také ta zeď je více oranžová.

Stačí uplést francouzský cop (což už může být problém). Tu část, kterou visí z hlavy smotáme (začneme od gumičky a jedeme zespodu) a pinetkami zajistíme. Poté stačí jen zalakovat. Doufám, že to chápete. Pokud ne, tak komentáře a zprávy jsou vám plně k dispozici. Pozitivní je to, že účes jde dělat z vlasů, které mají nestejnoměrnou délku - moje jsou vcelku krátké (musíte cop začít nahoře hlavy), jsou jemné. Mně účes vydrží na hlavě celý den, nemusím ho nijak složitě upravovat...Navíc vypadá elegantně a pokud byste přidaly nějaké kytičky/perličky/kamínky/mašličky, tak by šel použít třeba na svatbu (jako nemyslím pro nevěstu, ale pokud by jste tam šli jako diváci...nevím jak se jmenují ti lidé na svatbě, které si tam novomanželé pozvou...možná svatebčané) nebo někam do společnosti.

Když jsem se podívala na Fixa´s hair článek, tak jsem se divila, že jsem měla tak dlouhé vlasy. Článek je cca rok a půl starý a já mám nyní vlasy asi o 15 cm kratší. Nějak nechápu, proč mi dříve "vložková metoda" fungovala a teď ne. No nic...

Jinak když se podívám na vlasy, když jsem měla asi 4 roky. Ona je to sice fotka level kalkulačka, ale jinak ty vlasy (ne)musíte uznat, že jsou fakt úžasné...*trčící zadek odjakživa* To by mohlo být k článkům fakta z dětství....

Ano, to jsem opravdu byla já...

*Další téma*

Tak jako většina lidí mého věku, tak i já mám problémy s pletí. U mě je to jen nos a část tváří, které jsou pernamentně červené. Nejedná se o žádné dramatické akné a vím, že spousta lidí je na tom daleko hůř. Ale i tak mě to štve...

Já asi před rokem objevila úplnou náhodou (už jsem chtěla vypnout PC) video "ZBAV SE AKNÉ! Přes noc!" Já si to samozřejmě pustila, moc tomu nevěřila, ale...dětský Aviril zásyp jsem měla doma, takže proč to nevyzkoušet.


Zásyp používám už rok a pleť mám lepší (jak jsem již psala, tak akné jsem nikdy neměla třeba přes celý obličej apod.). Nevím, jestli pomůže právě vám, ale já jsem nyní šťastnější. Někteří píší, že to není zdravé apod., ale to si již dosaďte samy.

Dále jsem objevila v drogerii DM masky pro problematickou pleť. Stojí do 20 Kč a jsou na dvě použití.

První je...no, problém. Opravdu jsem zapomněla, jak se jmenuje, takže je to trošku bez efektu. Ale slibuji, že až to zjistím, tak to napíšu do komentářů. Myslím si, že to tato, ale opravdu to nevím jistě. #ToSeMůžeStátJenomMně


Spongebob...ale ta jeho radost, když mohl umývat WC, být déle v práci, když si hrál s Patrickem.

Za mě opravdu funguje. Sice nebudete mít "fotoshop" pleť, ale je vidět, že čistí a pleť je po ní na dotek jemnější. Když si ji dáte na obličej a někdo zazvoní neotvírejte prosím...no, opravdu vypadá na obličeji dost divně.

Další je tato černá slupovací Soft and Clear...blabla...viz obrázek


Tato maska také funguje. Opět mohu potvrdit, že vyčištění pleti je viditelné. Bohužel mně slupování masky trošku bolí. Je to prostě nepříjemné. Ale to asi záleží na citlivosti pleti (a taky na vašem prahu bolesti).


Do tohoto článku také zahrnu jednu knihu. Je to kniha od Getthelouk #jetonatobě. To je poprvé co vidím v názvu knihy hashtag...Ta kniha je logicky o líčení. Což pokud vás nezajímá, tak nic. Pokud vám "beauty svět" baví, myslím si, že knížka vás bude bavit taky. Lou totiž nepopisuje věci zaprvé, zadruhé...je to prostě jinak, zábavněji. Jako vtipné je to, že když vydávám článek, tak jsem již knížku v obchodech neviděla.


A nyní se plynule (zajímala by mě ta plynulost) přesouváme k hudbě.

Asi jsem zvláštní člověk, ale v létě (článek jsem začala psát na konci prázdnin, vydávám teď) mám více hudební náladu (ehh...fixo, to je tím, že bydlíš v místě, kde každý musí vyhrávat a nic jiného ti nezbývá). Bohužel to je taky jeden z důvodů, ale i tak mi léto připadá uvolněnější, veselejší.

RUELLE - I get to love you


Janji - Heroes - Tonight


Alan Walker - Alone


Ráda si také pouštím nejrůznější relaxační hudbu. Jsou to většinou takové jen jemné tóny strunných nástrojů nebo klavíru, ale jsou velmi příjemné na poslouchání. Třeba když píši články, tak ji poslouchám vždy. Také používám tuhle hudbu při učení. Právě proto, že je taková klidná a dovoluje mi se soustředit na učení.


Já když vidím ty nádherné stromy (a pokud se vám nelíbí, tak na youtube je spousta dalších "relaxing music"), tak si říkám, že podzim je vlastně úplně super. Ehmm. Do té doby, než zvednu trošku oči a vidím tu nádheru venku. Navlhlé zdi paneláků, šedo, bahno. #NemámRádaPodzim

Jako na tohle by se dal udělat obrázek expection vs. reality. 

K té hudbě asi nemusím nic psát (jééé...moje referáty do hudebky - minulost)

Poslední dobou jsem moc ráda sledovala různé cake compilation. Já ani pořádně nevím, co na tom vidím, protože ta videa kolikrát mají špatnou kvalitu, ale prostě dortíčky. A teď vážně. Baví mě sledovat ten proces. Kdy z kusu těsta vznikne něco, co je škoda sníst. A třeba stékající poleva je opravdu uklidňující. A také mám potom náladu jít do kuchyně a něco upéct. Je teda možnost, že potom budete mít hlad...takže pokud se snažíte zhubnout, tak ne-e.


Těch videí najdete opět spoustu...

Nějakým záhadným způsobem jsem na youtube narazila (já na vše náhodou narážím) na film Život nikdy nekončí / Cartagena. *přemýšlí, jak tento film popsat*

Podle ČSFD drama hodnocené 71%. Lidem jako jsem já se to bude líbit. A protože vím, že tento popis opravdu stojí za to, tak si to sami přečtěte na ČSFD- ZDE.


Také jsem chtěla napsat, že jsem nastoupila na střední školu. Z toho vyplývá, že nevím kolik budu času a energie na tento blog. Možná budou články vycházet méně (ale na to jste u mě zvyklí), možná více (hahaha). Uvidíme. Jinak už jsem si kvůli škole i zkrátila nehty (protože psát /učím se deseti prstovou metodu/ na klávesnici s vystouplými písmeny a dlouhými nehty nejde - jde, ale musíte to umět a přeci jen je by bylo záhadno se to naučit, když už jsem na tuto školu šla). #TělocvikJeHroznýVšude...jako k tomu se nemá cenu vyjadřovat. Může mi někdo vysvětlit, jak mám odbíjet míč jako bagr, prsty a bůhví co ještě. Na základce byl zase lísteček. Aspoň si sjednoťte názvy.

Vcelku by mě zajímalo, jak ty jednotlivé kusy od sebe oddělím. Protože nyní jsou vlasy mezi dortama a filmy...

Také jsem vám sem chtěla vložit jednu fotku, kterou jsem vyfotila...je z dovolené, ale na tom tolik nezáleží. Moc kvalitní není, ale to je zcela normální. Možná na té fotce není vidět ta opravdová atmosféra, ale opravdu byly mraky nádherné. Bylo to foceno někdy večer, byl západ sluníčka. Prostě příroda umí divy!


Chtělo by to nějaký závěr, že..akorát vůbec nevím jaký.

Doufám, že se vám tento článek líbil. Děkuji všem čtenářům za krásné komentáře a plusy! Chtěla jsem vám původně popřát co nejlepší vstup do nového školního roku, ale teď by to vypadlo dost provokativně, takže radši ne. I když napsat Ať se vám daří mohu kdykoliv.



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.