Believe in Dreams

Velikonoce 2K17

HI GIRLS!  

Po dlouhé době se znovu ,,vidíme" . Nemohu na počítač, stále probíhá rekonstrukce obýváku, která má být v blízké době zakončena přestěhováním knížek a dodávkou pracovního stolu, na který bude umístěn počítač.

Takže aby toho nebylo málo, moje dvojče sem pořád leze a jak jsem říkala že máme úplně ty nejlepší sousedy na světě, nyní jsme je pozvali k nám domů ( ano, na tom novém koberci byla i Elie...XD) a rodiče si s nimi začali tykat.

No a když zjistili, že brácha hraje Eurotrack , půjčili mu volant a další potřebné vybavení ---- hraje tady na počítači pořád, a jaká je možnost že se dostanu na počítač? Ano, správně. Pouze v případě, že nám odpadne hodina...XD


VELIKONOCE  


No, už odmala jezdíme k babičce, kde je tak malá vesnička, schovaná mezi lesy, že zde chodí koledovat i holky. Ehmmmm.... Tedy já.

Já s bráchou si vezmeme pomlázky z vrbových proutků a na nich jsou barevné pentličky ( každý rok se hádáme o tu nejhezčí) a k tomu giga košíky ( to tajně doufáme, že dostaneme víc sladkostí a vajíček).

Každý rok máme taky stejnou básničku:


  KOLEDA!!!                                                                   

,,Hody, hody doprovody,

já jsem malý zajíček,

utíkal  jsem podél vody,

nesl kupu vajíček.


Potkala mě koroptvička,                      

chtěla jedno červené, 

že mi dá lán jetelíčka

a já řekl ne, ne , ne.


Za potůčkem, za lesíčkem,

mám já strýčka králíčka,

tomu nosím,

každým rokem,

malovaná vajíčka.                                                                 


Ehmmmm... Chcete vyšupat?"



No, samozřejmě se jako vždy při té koledě strašně řehtáme, protože když pořád říkáte ,,zajíček" a ,,vajíček" tak se vám strašně našpulí pusa a vypadá jako slepičí zadek...XD

No a letos jsme se u babičky učili přes víkend trojčlenku ( přímá a nepřímá úměrnost) a já si zdokonalovala Němčinu.

Naši super sousedi mi totiž dokázali zařídit koupi německé knížky Deník mimoňky, s tím, že je napsaná Němčinou a já si ji budu postupně překládat.

Taky jsem si při prohlížení mámino staré učebnice všimla jedné básničky...A hrozně mě zaujala.


LORELEI  

ich weiß nicht, was soll es bedeuten,                      Die Luft ist kuhl und es dunkelt

daß ich so traurig bin,                                             und ruhig flieißt der Rhein,

ein Marchen aus alten Zeiten,                                der Gipfel das Berges funkelt

das komm mir nicht aus dem Sinn.                        im Abendsonnenschein.


                           Henrich Heine


Tahle básnička má v sobě prostě kouzlo.



Jinak letos jsem už ani nechtěla jít, protože jsem se cítila hrozně trapně, ale nakonec to bylo vpohodě.

Uvědomila jsem si ale, že všichni v naší rodině dávají všechny své naděje do mého bratra, jako do toho ,,prvorozeného".

Ale to je jedno.

VELIKONOČNÍ TRADICE

No nic neobvyklého. 

*pomlázka

* koleda

*vajíčka a sladkosti

* další různé tradice ( polévání děvčat vodou, řehtání v Přešticích v urřité hodiny řehtačkami, za což dostávají peníze...)


Jooooo!!!!

a ještě jedna věc. Když jsme byli malí, jezdili jsme do lázní Kynžvart. Vždycky jsme se tam s někým skamarádili a se třemi rodinami obzvlášť...

Tenkrát jsme byli malí, ale pamatuji si, jak jsme hrozně marodili a tak jsme si pouštěli medvídka Pú!!!!

Jak toto souvisí s Velikonocemi? No jasně že souvisí! Ten můj nejoblíbenější příběh byl totiž o Velikonocích!!!! =)


     


MEDVÍDEK PÚ

Kryštůfek, dětský hrdina se seznamuje se světem mluvících animovaných zvířátek a prožívá s nimi spoustu dobrodružství. Hledají ztracená vajíčka, rozmeselují jeden druhého a žijí poměrně rušný život,

hrdinami zastupující lesní zvířátka jsou: klokánek, osel, tygr, králík, prase, medvídek a mnoho dalších!.

O Velikonočním příběhu hledají ztracená vajíčka a provádějí jarní úklid. 



Jinak, nebýt vzpomínky na medvídka Púa, nebála bych se říct že  Velikonoce prostě nenávidím. Zapomněla jsem se totiž zmínit, že táta, děda a všichni další chlapi ( i máma) mě prohánějí a chtějí mi střískat zadek, a to já prostě nesnášim!!!!

Já vím, na této tradici není oproti polévání studenou vodou nic špatného, ale toto mě prostě rozčiluje, takže vždycky tátovi potají šlohnu pomlásku a honím ho po domě zase já!...XD Takže si představte Velikonoce, jako totální pomlázkový blázinec!


A mimochodem...XD Lituji dětí , které musí o Velikonocích sedět doma na zadku a hrát si hry na mobilu, a to z jednoho prostého důvodu: nezažijí to, na co budou jednou mít vzpomínky. Nechci nikoho shazovat, je mi jasné, že ne všechny děti mohou sednout do auta a ject koledovat k babičce, ale na druhou stranu díky těmto omezením, zaniká po světě spoustu tradic, svátků a zábavy, takže ve finále jsme díky tomu všichni unudění, otrávení a ospalí.

Takže vám nařizuji jedno! příští rok přemluvte rodiče a koukejte z lidí vytáhnout co nejvíc sweets, eggs and be happy!!!!


JESTLI SE VÁM JAKO MNĚ LETOŠNÍ VELIKONOCE ZA PODMÍNEK OŠKLIVÉHO POČASÍ TAKY ZDÁLY JAKSI BEZ ,,JISKRY", NEZOUFEJTE A TĚŠTE SE NA TY DALŠÍ, JELIKOŽ TÍMTO TEMPEM, JAKÝM JSOU VELIKONOCE SLAVENY V DNEŠNÍ DOBĚ, ZA PÁR LET BUDOU POUZE MLHAVOU VZPOMÍNKOU.=(

Moc bych si přála, aby pro ostatní letošní Velikonoce nebyly pouze ,,Dny volna", ale prožití krásných chvilek. Snad se to podařilo uskutečnit alespoň pár z Vás, kteří si teď čtete tento článek.

BYE , YOUR KERSTIN

Komentáře

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Pěkný článek. Já jsem měla nádherné tradiční Velikonoce a je mi líto těch, kdo je nezažili. Sice ti lidé říkají, že nemuseli brzy vstávat a nebolelo je to... ale přišli o ten zážitek.

Jinak v té německé básničce, ve druhém řádku je slovo daß, dnes už se tam ß nepíše, používá se spíše dass, ale to je nepodstatné, fungují oba tvary. =)

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.