Believe in Dreams

Jak komentovat články- Bellavilla radí

HI GIRLS!

Bellevilla  tu má pár rad, jak komentovat články ostatním- ono je strašně jednoduché  napsat ,,super" nebo ,,nic moc" ale něco těžšího  je připsat pár rad,co by měl autor zlepšit, nebo naopak mírnit  kritiku, když se mu ve článku něco nelíbí.

Snad se po tomhle článku zlepší atmosféra komentování na hpd- Všimli jste si také, jak má článek 30 +, ale pouze 3 komentáře? Tak to dnes budeme řešit také - to, že nám moc nejde vyjádřit názor na článek.

Mimo to, uvedu příklady, komentáře, které mi kdo někdy napsal a zaujaly mne, a co je správně a co špatně.

Přeji příjemné čtení, ale hlavně abyste se něco naučili, něco dozvěděli, a aby vás to motivalo se v něčem třeba zlepšit...

                                              Bellavilla



PROBLÉMY S VYJADŘOVÁNÍM -  vše jde zlepšit

Komentování by měla být zábava, ale je to většinou důvod, kvůli kterému  se pak ztrhne hádka a skončí to ignore listem.

A pro některé  je to naopak hodně  těžké - vyjádřit  svůj názor. Znám úspěšné blogerky, ty nejlepší z nás, které se mi svěřili,  že s tím mají problém - dokáží  napsat zajímavý,  hezký,  úspěšný článek,  ale mají problém s vyjadřováním  ( ty víš , ze myslím tebe, nechci Tě tím urazit, naopak, chci Ti pomoct a zároveň poděkovat žes mi dala inspiraci na tento článek ,diky).

Takže, důvodů, proč s tím máme takové problémy, je hned několik: Buď je článek tak dokonalý, že nám vezme všechna slova, nebo prostě nás ničím neoslovil, ale nebyl špatný. V takových případech stačí stisknout ,,+" a je hotovo...=) 

Takže, pro ty, které máte ( jako já) problémy s vyjadřováním - pište si deníček, pište o svých pocitech, choďte ven s kamarády, hledejte věci co vás baví - budete mít větší sebevědomí a s tím se dobře vystupuje na veřejnosti - nebo sdílí veřejné komentáře =).



CO BY MĚL OBSAHOVAT NORMÁLNÍ KOMENTÁŘ, KTERÝ POTĚŠÍ?

Je to jednoduché. Každý komentář pod článkem, by měl mít pár pozitivních informací, nějaké připomínky  a jednu ,,tázací". Připojte rady, tipy, smajlíky a bude to perfektní! =)


VYJÁDŘENÍ,  a) slovně  např. super, skvělé, lépe bych to nevymyslela, 

                       b) jiným způsobem např. Dávám ti pět hvězdiček! Palec nahoru...


PŘIPOMÍNKA : Tvůj článek mě velice zaujal, každopádně bych tam příště nedávala zdroj, informace máš zpracovat sama a ne je kopírovat z jiných článků, ale jinak se mi to líbilo , takže ti dávám plusko =).


 RADY A TIPY : Super! Kdybys přidala obrázky, bylo by to dokonalé! Obrázek přidáš tak, že si ho najdeš v googlu, rozklikneš, musíš zadat to šedé políčko ,,zobrazit obrázek" , ukáže se ti v celé velikosti, nahoře zkopíruješ odkaz a  pak už ho jen vložíš do článku pomocí horního tlačítka ,,vložit obrázek" - poznáš ho snadno, je na něm obrázek a když na něj najedeš myší, napíše ti, k čemu to je. Podobně pak slouží odkazy na videa a další...=) Menší rada pro příště, ale jinak super!


MILÉ KOMENTÁŘE 

Začneme tím milejším a hezčím.=] 

Každou dívku, blogerku, hráčku, autorku, no prostě všechny potěší milé komentáře. i mě, i další holky z hpd - nejen že si vás pak  oblíbí, ale můžete se víc seznámit a navázat tak skvělé přátelství.

Většinou udělá radost i krátký  komentář v podobě : ,,Skvělé" , ,,Další díly" , ,,Úžasné! pokračuj!"

Akorát si myslím, že lepší jsou ty, kde se k tomu vyjádříte :

,, Tahle série si mi vážně líbí, pokračuj v ní. Mně se nejvíce líbily  šaty z té žluté květiny, ta dívka v nich mi připomíná Shopaholic Nikol. Vážně, super, plusko je tvé . <3 " - Je tam myšlenka. Přirovnání a vlastní názor. 

CHYBA!

 Co je špatně - myslím ze káže blogerka s ni o tom, aby se její články líbily osatnim, ale nadruhou stranu, kdybych jenou byla slavná,  byla bych ráda za 30 + ale byla bych smutná,  kdyby z těch třiceti lidí dál komentář jenom jeden - protože to už se děje i na hpd, dívky kliknou na plus a jsou dál  - proč  se ale zdržovat s komentářem?  Chyba! Mně osobně ten komentář, ať už s milý nebo ne, potěší vice než plusko. :)



OŠKLIVÉ KOMENTÁŘE

Opět existuje několik tipů- těch lidí, co se na sebe snaží upozornit ( viz. můj článek Růženčina Love story, mi tam někdo napsal : ,,Ach, jo, proč jste všichni takové zrůdy?) , na takové komentáře prostě NEREAGUJTE! Je to zbytečné. Jsou to zoufalci, co se snaží vyprovokovat trapnými komentáři - myslí si, že se pak ztrhne hádka, ale pokud to necháte být, vzdá to. 

Dalším druhem jsou ty kritizující - ,,Nechápu, jaký smysl m

ch, to už sem radši nepiš nic." Ano, souhlasím. Některé dívky píší kratší články, ale na druhou stranu, nemá cenu je shazovat. Obvykle se z těch ,,tří vět" vyklube nesrozumitelný, naplácaný text bez obrázků a odstavců. V takovém případě všechny prosím, aby ostatním pomáhali, jak se přidávají obrázky, co vylepšit, jak se dělají odstavce a tak. budou tady na HPD pak lepší a zajímavější články- neude to tak, že prostě jen jedete očima - Ne, tohle číst nebdu, ne, tohle taky ne, ne , ne , ne...Ale prost něco rozkliknete a budete mile překvapeni úpravou. =) Takže...

Pokud chceš někoho shazovat, nejdřív se zaměř na své chyby, pak se mu pokus pomoct a až potom začni kritizovat, ale nikoli ostatní, ale sebe :D.

A pak je tu ten třetí druh ( do kterého také patřím, bohužel) , který nenávidí kopírování a je schopný vybuchnout, když něco takového vidí. Omlouvám se všem, ale nedávno mne opravdu DOSTAL komentář : ,,Můžu to udělat taky?" - Dovolte mi to vysvětlit : tenhle komentář nezahrnoval ani vyjádření k článku, ani nic pozitivního, negativního, ale něco tak...Od té samé osoby, jsem dostala zprávu, ve které se mě ptala, zde může udělat stejný článek jaké já - hodně jsem se s ní pohádala, a výsledek? Teď někomu napíše do článku, jestli mu může ukradnout článek. Neřeknu, kdyby to bylo jednou? Ale dvakrát? 



SPRÁVNĚ                                                                             

,,Ahoj! Tak to je hodně pěkné! Zajímavé nápady a víš, co?

Vážně jsi mě inspirovala - chtěla bych jednou mít takový styl psaní jako ty. Nevadí?"

- Je tu vyjádřen názor, jak se líbil článek, pochvala, ,,tázací otázka"- zda se může inspirovat stylem psaní u někoho jiného. Kdyby takovéhle komentáře byly po celém hpd, myslím, že by tu byla vážně skvělá atmosféra a nálada. =)

( vymyšlené)


ŠPATNĚ

,,Ujde."

- Myslím, že tam tu chybu vidí každý - příliš krátký, nic neříkající, znehodnoťuje článek, protože to pak vypadá, jako by trval napsat 5 minut, sráží sebevědomí, protože každý ( ale vážně každý!) má s článkem nějakou práci a chvíli mu trvá , než ho udělá. Kdybyste někdy chtěli napsat takový komentář - radši ho nepište. akorát zhorší náladu. =(

( vymyšlené)


SPRÁVNĚ

,,Podívej, jsi tu nová, takže chápu, že ještě toho o blogování moc nevíš, ale než začneš psát, zkus se nejdřív podívat na články jiných blogerek. Přidávej obrázky, dělej odstavce, nekopíruj, přidávej vtipné komentáře, zajímavosti, ověřuj si informace. Pro začátek ti dávám plus, ale vážně se trochu inspiruj ostatními. =)"

- Není tam přímá pochvala, což znamená, že článek asi vypadal vážně bídně. Lidi, co se takhle snaží podporovat začínající blogerky obdivuji, já sama mám dost práce se svým blogem, na tož pomáhat jiným. Stydím se za to, ale je to tak. Mezi ty skvělé lidi, co teď myslím patří Sagka  

( vymyšlené)


ŠPATNĚ

,,Děláš si p*d*l ? Tohle není normální! Radši s blogem skonči teď, protože ten článek je fakt nemožnej! Nulo!"

No, tak tady je špatně hned několik věcí - vulgarita, nevhodnost komentáře, shazovací výrazy, po tomhle má chuť skončit každý . Lidi, vám by se také nelíbilo, kdyby Vám někdo psal takové komentáře. Jasně, nějaký článek se nepovede, ale povede se zase ten další. Krom toho tím, že si budeme přes sociální sítě nadávat nic nevyřešíme - znám to z vlastní zkušenosti, protože vás to potom užírá ještě víc - máte chuť se s ním hádat poořád, jenomže on není online a vás to strašně flustruje a deptá...Ne ehm...Takže nic takového nepište, ok?


SPRÁVNĚ

,,Ahoj, tvůj článek se mi moc líbil, myslíš že bych si z něho mohla vzít nějakou inspiraci? Konkrétně ty dorty, mohla bych udělat podobný článek akorát třeba na květiny? nevadilo by to? pokud ano, nebudu to dělat, byl to tvůj nápad. =)"

V pořádku. Zeptala se, slušně, bylo tam vše, i jak by článek vypadal po její inspiraci. Správně


ŠPATNĚ

,,Udělám něco podobného. Pokud by ti to vadilo, Tvůj problém."

Tak, copak je špatně tady? Nechávám vás hádat- takovéhle problémy se s osobou řeší několik hodin, než se dostanete k závěru.





NEJKRÁSNĚJŠÍ KOMENTÁŘE, JAKÉ JSEM KDY DOSTALA


Článek - Maturitní šaty

Ehmmm...OK tak já budu maturovat až do smrti abych mohla mít všechny tyhle šaty na sobě. A je mi jedno co si o mně budete myslet. Prostě chci všechny. - Natule vrtule


Článek - Léto- Tipy pro volný čas

Tvojí večerní rozcvičkou se inspiruju :D Bezva článek jako vždy. - jandicka


Článek - Nezvěstná ...Bez síly

Je škoda, že jsem tě objevila tak pozdě Bellavillo, ihned tě začnu odebírat a plus už jsem ti dala.Dík, díky tobě budu zase mít co číst. Velké díky tobě a ať se uzdravíš, ať můžeš zase vydávat články. - micka je kočka


Článek- nezvěstná...Bez síly

Moc krásné, přečetla jsem to za několik sekund.- Astaria


Článek- romantika, nádhera

Máš ty nejlepší články <3 - princezna126


Těch komentářů, je mnohem více. A protože jich je tolik, rozhodla jsem se, že o nich udělám celý článek a podrobně se ke každému vyjádřím. Takže pokud nejste zmíněny tady, nezoufejte, budete příště. Krom toho, jsem tímto chtěl tak trochu poděkovat a vzdát holt dívkám, kterých si hodně vážím. Nicméně jsou mezi nimi i ty, které měly talent, potenciál, ale něco se stalo a skončily ( Astaria). 

Tyhle komentáře mi dávají sílu psát - protože mi to dává pocit, že někdo mé články čte.



DĚKUJI ZA PŘEČTENÍ,           Bellavilla

PS:  I kdybyste měly psát milé komentáře jen proto, abyste byly v nějakém článku ( je to hnusný, ale co), pořád to bude hezčí, než prázdné políčka s komentáři....=)

Komentáře

Lisa 4

If we turn back time Will memories be erased Words you can't say I know you spit out I made you hard I lived with tears I'm sorry for that. But i I can't live outside of you I'm one with you Only time passes I love you. Thank you Hug me warmly
shell shockers

Lisa 4To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Natule VrtuleVIP(Potterheadi sem!)

Ou já jsem napsaná jako nejhezčí komentář první? Jé tak děkuji. Jinak článek byl skvělý. Moc se mi líbil. Netušila jsem že tolik rád existuje. Prostě boží. Plus ti letí!

Edit 12:42: Nebo že bych měla limit?

Natule VrtuleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Hm, muselo ti to asi zabrat spoustu času, že?
Jako... celkem fajn, nicméně já třeba zastávám názor, že to, co si myslím, nebudu zbytečně balit do vaty. Skutečný život se s váma taky nebude mazlit.
Mimochodem, až budeš mít čas, tak si prosím oprav ty čárky - mezera je vždy za nimi, ne před.

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

ariana violetta(Bradavice)

Takže tenhle článek Me velice zaujal a je dobře zpracovaný proto ze to někdy taky dělám tak ti moc děkuji za radu a byla bych ráda kdybys udělala taky nějakou soutěžsmajl
A + patří tobě

ariana violettaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ú-žas-né!(neviem dobre slabikovať, R.I.P učiteľka slovenčiny)
Nemám slov. Takáto dobrá rada... ibaže moje články nemá kto komentovať, nikto ich nečíta :c Minule som robila vyhadzovačku, stále je aktívna, a nikto tam nič nenapísal :c

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Když jsem viděla titulek, říkala jsem si, co chceš sakra na tohle téma psát. Ale článek je vážně dokonalý. Pěkné rady, snad někomu pomohou, super názory... Btw. Dík za pochvalu.
Já osobně problém s vyjadřováním názoru nemám. Když se mi něco nelíbí, tak to napíšu a snažím se i připsat, co by se dalo zlepšit. Možná pochvalou trochu šetřím, občas se mi nechce psát komentář (zejména, když je článek tak dokonalý, že k tomu nejde nic napsat, jako třeba tento) a tak jenom ohodnotím pluskem. Bohužel se setkávám i s nepřijetím rad na zlepšení. Ne jednou se mi stalo, že jsem poradila začínající blogerce a ona na mě vyjela, ať nekritizuji. To je mi trochu líto, protože rady jsou cenné, ale co člověk nadělá...
Skvělý článek, doufám, že si ho přečte co nejvíce lidí a zamyslí se nad tím smajl

SagkaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.