Believe in Dreams

Exotické ovoce

 Hi girls!

Tohle je článek o nepříliš známém ovoci a o tom jestli ho znáte. Musíte se mnou souhlasit , že jeho příprava je spíše obtížná, nudná, nezábavná, ale DOBRÁ.

 

Granátové jablko

- Jak asi všichni znáte je výborné, ale čas, než odstraníte všechny slupičky a vyloupete všechny červené kuličky, je téměř zbytečný. Návod ke snadné přípravě: Rozřízněte hořejší šťopku přesně vejpůl ale dávejte si pozor na to, abyste neprořízly i jadérka( červené kuličky, bobulky...). Potom jeďte přímo dokola a dolní tvrdou plochu v samém středy objeďte .Zapojte sílu a roztrhněte ho na dvě půlky. budou se vám pak lépe ulamovat velké kusu, ze kterých vyloupete snáz červené kuličky. PS: při výběru granátového jablka dávejte pozor, aby nebylo otlučené a může klidně vypydat ,, seschle " , ale jadérka uvnitř budou šťavnatá. Nejvíce mi chutnají jablka z Lidlu. Pokud jsou moc červená, neberte je. Uvnitř jsou  rudé, ale kyselé. Mám ráda kyselé věci ( jako například můj život...) ale tohle je OPRAVDU kyselé. - DOBROU CHUŤ ( ještě si dávejte pozor, aby vám nevystříkla šťáva do očí...) 1. obrázek- správné, sladké, 2 .obrázek- kyselé

 

     

 

 

 

 

 

Khaki

Oranžová šiška. I tak by se dalo nazvat výborně sladké ovoce. Při výběru v obchodě zkontrolujte, zda není moc měkké , nebo otlučené. Poznáte, že je zralé podle tvrdosti. Mělo by být tak akorát. PŘÍPRAVA:  Umyjte ho a odstraňte hnědou šlupku nahoře. Vezměte si vroubkovaný nůž a krájejte ( já jsem zatím zkoušela pouze v poloze kdy khaki ,,stálo") na hubené plátky. Co se týče konzumace, mě šlupka nevadí, pro někoho je ,,moc" tvrdá... Až khaki nakrájíte, ujistěte se, že uvnitř není plesnivé nebo tak...jo i to se mi už stalo.- DOBROU CHUŤ


 

 

 

 

 

 Pomelo

Je to větší žlutý pomerenč. Bývá zabalený v takové oranžové sítce... Už víte?  

Vroubkovaným nožem řízněte do šlupky a  objeďte po obvodu kruhu. Dávejte si pozor, že je to pouze šlupka a ne už vnitřek... Po dokončení naříznutí obvodu odstraňte šlupku a rozdělte pomelo na 2 části. Uvidíte takové dílky, které od sebe oddělte a odstraňte ( když si ten díllek dáte na ležato nehtami uprostřed hořejší části zatéhněte a poté už uvidíte světle žluté , šťavnaté a neodolatelné měsíčky pomela, šlupka by již měla jít snáze sloupnout, téměř sama se bude trhat u každého dílku ). DOBROU CHUŤ

 


 

Jestli se Vám článek líbil, dejte like a mohla bych udělat další...Mango, liči, ananas...


      Kerstin 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.