Strawberry Shortcake Fashion
Hra - Strawberry Shortcake Fashion
Video se načítá
Learn to Fly Idle
Hra - Learn to Fly Idle
Video se načítá
 

Believe in Dreams

Článek plný zajímavostí a názorů

HI GIRLS!

Vítám vás u tohoto článku. Tentokrát jsem spojila asi tři dohromady, tudíž si každý může vybrat pasáž, která ho bude zajímat. Jsou tu slibované komentáře, lidské zlozvyky z mého pohledu, německá čeština, neb-li výrazy, které používáme ve slangové Češtině, ale jejich pravý původ je v Německém jazyce a samým závěrem tip an domácí osvěžující nápoj. 

                                                             Užijte si článek,           Bellavilla

Dnešní program :

TOP 5 lidských zlozvyků

Výrazy, které používáme z němčiny

Komentáře od vás ( omlouvám se, přesunuto do dalšího článku)

Nápoj, který osvěží - ingredience a příprava



TOP 5

 Lidských záporných vlastností a zlozvyků


1.  KOUSÁNÍ NEHTŮ

Ukažte mi na jediného člověka, který si nikdy v životě neokusoval nehty....XD 

Většinou to je kvůli nervozitě, já  když jsem nervózní tak si pořád upravuji vlasy, nehty si koušu většinou abych se nerozesmála. Když jedeme s bráchou výtahem, míváme vždycky záchvaty smíchu, takže to trochu pomůže :D. Nehty si nekousejte - pokuste se tomu vyvarovat, protože výsledek za o vážně nestojí. Tento zlozvyk v pokročilém stádiu může mít za následky i do masa pokousané prsty a to vážně nevypadá hezky, navíc nám rodiče vždycky říkali, že když si budeme kousat nehty, táta půjde do vězení :D.



2.    LENIVOST

Tak, co? Jste lenivý? ...XD

Lenivost vychází většinou z nudy, takže jestli se vám někdy stává, že sedíte na posteli, koukáte do blba, nebo ležíte znuděně na gauči a přepínáte programy, které ani nevnímáte, trpíte pokročilým stádiem lenivosti! 

Lidi, s tím musíte něco dělat. V noci spěte, ale ve dne buďte aktivní!

Protože jinak dopadnete přesně takhle....    :D



3.  NEOCHOTA

Opět narážíme na problém lenivosti a nudy, akorát, že tohle je skoro ještě horší. Když byste potřebovali od někoho pomoct, byli byste v průšvihu, protože jste někde něco nechali a zeptali se někoho, jestli neví kde to je - a on vám odpověděl, že jste to asi nechal v zeměpisu, ať se zeptáte někoho jiného, on to s váma řešit nebude. Totální nezájem. 

Takže i to, když vás rodiče požádají, abyste vynesli odpadky ( fuj!) a vy nechcete je neochota. Snažte se být vstřícní, protože se to může obrátit proti vám - vlastní zkušenost.

Neotáčejte se problémum zády, pomáhejte ostatním, jinak budete úplně sami, protože se na vás ostatní vykašlou - vlastní zkušenost.



4. ČERPÁNÍ VODOU

Znáte ten pocit, kdy si dáváte horkou sprchu? No, tak si ani neuvědomujeme, kolik vody vyteče, zatímco tam stojíme a čumíme na horkou páru. Stop. Věděli jste, že jiní lidi si třeba pustí vodu, namočí se, vypnou ji namydlí se a až pak vodu opět zapnou, ale jen na chviličku, aby nečerpali vodou? Já si teda nedokážu představit, že bych tu vodu vypínala, ale od té doby co jsem se to dozvěděla, se snažím všechno urychlit. Tak s také inspirujte a myslete na to, že jiní lidé nemají vodu ani na to, aby se napili, natož aby se sprchovali.


 


5. BOMBÓNY, SLADKOSTI , ČOKOLÁDA

,,Proč nejíš ten oběd? Že ty sis vzala zase něco sladkého ze skříně a přežrala ses? No tak to teda ne, od teď máš zákaz na všechny sladkosti, dokud ten oběd..." - XD 

Máme problém s tím, že jíme spíše sladkosti, bombóny a další nezdravé jídlo, než abychom jedli něco výživného ( snídaně, obědy, večeře).

Tak ale lidi,kdo nemlsá? XD

PS: Když pomáháte doma v kuchyni při pečení, taky vás mámy vyhánějí, protože mlsáte ten cukr, máslo, kakao a další dobré ,,tekutá těstíčka" ? XDXD Ne, že bch měla vlastní zkušenost.... =)




VÝRAZY, KTERÉ MÁME Z NĚMČINY


1. PLATIT

Ve ,,slangové češtině" se hodně používá výraz ,,,zacálovat", nebo- li zaplatit. Německy zaplatit se řekne , bezahlen´. Takže, vidíte tam tu spojitost?


2. Šlofík

Nejsem si jistá, ale ,...Německy spát, se řekne ,schlafen´ ( výslovnost šláfn). Když vám někdo řekne, že si jde dát šlofíka ,tak to znamená, že jsi jde zdřímnout. Takže je jen na vás, pokud budete souhlasit, že tato slova mají něco společného, já jsem toho názoru, že šlofík není úplně typicky české slovo....XD


3.  JISTOTA

Říká vám něco věta - Bist du sicher? - Jsi si jistý? 

No, tak můj táta, když něco opravuje, tak vždycky říká : ,,No, já to radši ještě pro sichra zkontroluju...."

Sichr = jistota.

U tohoto slova jsem si na 100% jistá, že je z němčiny....XD


4. KADIBUDKA

Se německy řekne Hausel ( s přehláskou, výslovnost hojzl), neboli české ( promiňte admini) * hajzl.

Takže když někomu řeknete, že je *, znamená to, že řeknete, že je kadibudka....Panebože....XD

To samé platí u výrazu hasslich ( s přehláskou), překladu ošklivý. Du bist haslich. ( výslovnost, hezlich).


5. PONOŽKA

Se německy řekne die Socke ( výslovnost zoke), ale v psané formě stačí změnit poslední písmenko za písmenko, které je první v abecedě a hned tu máme trochu ...ehm...jiný význam :D 

Vidíte tedy nějakou shodu mezi ponožkou a ehm.... * sockou? :D


6. BICHLE

Český význam, tohoto slova, je velká knížka, objemná, těžká, tlustá...Německy se knížka řekne das Buch, v množném čísle s přehláskou die Bucher ( výslovnost Bychr). Takže spojitost tu urřitě nějaká je. :D



Lidi, vsadím se, že těch slov je strašně, když se ještě museli všichni povinně učit německy, češi si ta slova tzv. ,,počeštili" takže z toho vznikly takové totální krávoviny...XD

V průběhu mého studia, vám určitě napíšu více takových slovíček, protože jich musí být fakt hodně, :D


 





OSVĚŽUJÍCÍ NÁPOJ


Ingredience :

Citrón

Mátové lístky ( záleží na velikosti, stačí na půl litr 3)

Kostky ledu


Příprava : Vezměte si džbán, nalijte do něj vodu. Umyjte mátové lístky, natrhejte na malé kousíčky, nasypejte do nádoby. Citrón, můžete buď vymačkat, ale vždy je lepší tam dát jeden, dva celé plátky, aby celý nápoj získal barvu. Nechte vylouhovat mátové lístky s citrónem, pořádně promíchejte.


Před naléváním přidejte kostky ledu.

TIP: Kostky ledu připravíte nejsnadněji tak, že prázdné plato od bonboniéry naplníte vodou ( jednotlivé formičky), případně to obalte pytlíkem, poté vložte do mrazáku. Až jebudete vyndavat, jednoduše plato prolomíte na druhou stranu, jako u tofifee.


Výsledek? 

Úžasně snadný na přípravu, osvěžující, chutný, nápoj,který je ideální pro horké dny. Osvěží a jeho příprava vám nezabere dlouhou. Mátové lístečky chutnají jako mentosky, můžete je při pití normálně kousat.

Hotovo! =)





Tento díl končí, ale v nejbližší době by už opravdu měly vyjít slibované komentáře. Je jich tolik, že na článku stále pracuji, snažím se upravovat chyby, zvýrazňuji slova, aby vše bylo přehlednější.

Děkuji za přečtení, snad se vám článek líbil, omlouvám se za gramatiku, ale hlavně přeji příjemné léto!

                                                                                      Loučí se .....Bellavilla




Komentáře

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Já ve 3 letech slíbila, že když koupí hnusně zeleně poblité barvy auto (značku neznám, ale ten název jako je třeba u škodovky Yeti tak u tohohle to bylo Toledo), že si nebudu kousat nerhty. Před 3 lety jsem to porušilasmajl

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

IntieCakeVIP(ANIME!)

Aneb já: *nečte ani polovinu slov, protože je moc líná a když přečte 'Program', podepře si hlavu pravou rukou, dá si malíček do pusy, začne si kousat nehet a palcem si "podepře" sluchátka..*
Nelžu, tohle jsem vážně udělala..

IntieCakeTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ja si neokusujem nechty!
OLÉÉÉ!
smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl
(ten divný pocit, keď si na stránke alohomora.cz pridáte do priateľov Hermionu Grangerovú a dvojičky Freda a Georgea Weasleyovcov-stavím sa, že by Krispinka ihneď do friend listu pchala Malfoya)

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

josefa: už nenosiš?
ja bych si uši dala opět propíchnout, kdyby mi zarostlysmajl
když je dával táta od opravy, tak jsem nosila naušnice, z kterych mi opuchli uši smajl
a to jenom proto, žej sem nechtěla, aby ti ďúry zarostly smajl
dokonce mi začala z nich téct krev! O.O
smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AkalikVIP(Girl´s Dream)

Proč. Musí. Dojít. Pluska.
Ale s tou vodou souhlasím. Já sama mám vanu a dávám si tam asi jen 5 cm vody. Přímo nenávidím zvuk naplno puštěné vody.
Jinak super článek smajl.

AkalikTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.