ATD...

Ledové království

Takže jako 1 téma mého blogu je ledové království doufám že vás zaujme!!!


Ledové království (v originále Frozen) je americký animovaný hudebně fantastický film z roku 2013 od režisérů Chrise Bucka a Jennifer Lee, inspirovaný pohádkou Sněhová královna od Hanse Christiana Andersena. Film vypráví příběh nebojácné princezny Anny, která se za pomoci horala Kristoffa, jeho věrného soba Svena a oživlého sněhuláka Olafa vydává najít svoji sestru Elsu, která svou ledovou magií neúmyslně zaklela království do věčné zimy. Snímek měl v Americe premiéru 10. listopadu 2013 a v Česku měl premiéru 28. listopadu 2013. Film obsahuje nejnovější 3D efekty.


A teď něco k úvodní písni:

Let It Go je píseň z filmu Ledové království od Walt Disney Animation Studios, který byl uveden v roce 2013. Napsal ji společně manželský pár Kristen Anderson-Lopezová a Robert Lopez. Ve filmu ji nazpívala Idina Menzel  v roli královny Elsy. Anderson-Lopezová a Lopez také napsali popovou verzi písně, kterou nazpívala Demi Lovato a která hraje během závěrečných titulků. Tato verze byla také vydána mimo film jako hudební video. Česká verze písně se jmenuje Najednou a nazpívala ji Monika Absolonová.

V písni se představuje královna Elsa, která poté, co byla její dlouho skrývaná schopnost ovládat ledovou magii odhalena před celým světem, utíká do hor. Uvědomuje si, že již své schopnosti nemusí před nikým dále skrývat a může je využít naplno. Vytvoří oživlého sněhuláka Olafa a ledový zámek, ve kterém chce daleko od ostatních v samotě přebývat.



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.