♥NewShine♥

Moda, Krása, Životní styl-Vlasy, péče o vlasy

Ahoj vítám vás u dnešního článku a dnes tu máme zase Modu, Krásu a Životní styl. Mě tato série baví a doufám že i vás. Dnes se budeme věnovat vlasům a vlastně i příště :D Tak se mrkněte co vám holky z A Cup Of Style poradí dnes :) 


Vlasy

Vlasy patří k našemu vzhledu :D Rozhodla jsem se že bych vám ještě než nám holky řeknou jak o vlasy pečovat, mohla říct něco o mých vlasech. Jsou dlouhé něco okolo 50cm, jsou světlé hnědé, ale u obličeje mám blonďaté melíry, které mi už celkem odrůstají. Melíry jsem si dávala poslední 3 roky, ale teď, počkám až mi odrostou a uvidím jak to bude vypadat bez nich. Dříve jsem používala kondicionér ale teď už ho nepoužívám, protože mi přijde že mi ty vlasy po něm potom všude trčí :D Nepoužívám ani masky, olejíčky, kůry a vlasy si ani nežehlím a nekulmuji. Stříhám se většinou jednou za rok a myslím že mi to stačí, protože chodím k celkem drahé kadeřnici, která mi to udělá pořádně a kdyby mi rodiče měli každý dva měsíce platit tolik peněz za moje vlasy-Já to vlastně ani nepotřebuji, protože jak už jsem psala vždycky se mi o ně kadeřnice postará pořádně na celý rok....(i když musím přiznat že poslední 2 měsíce, už je mívám vždy opravdu hrozné). Myslím že tohle by o mých vlasech mohlo stačit a teď už se vrhneme na péči o vlasy od holek :)


Péče

Vlasy by jsi měla pravidelně mýt, tak jak cítíš že potřebuješ. Pokud se ti vlasy hodně mastí, tím že je budeš umývat každý den ti nepomůže. Zkus spíše používat šampony na mastné vlasy. Když si je budeš umývat jednou za dva dny uvidíš, že si tvé vlasy na to po čase zvyknou. Tím si také ušetříš spoustu práce a své vlasy nebudeš zatěžovat každodenním mytím. Maštění vlasů se ale bude v průběhu měnit. V pubertě se ti vlasy budou mastit více. S věkem pak pocítíš že už to není tolik potřeba.

Výběr šamponu je pro tvé vlasy klíč. Sama poznáš, co je pro ně nejlepší.  Pokud si ale sama nedokážeš vybrat přípravky poraď se při návštěvě kadeřnice s ní :)

Šampon si nejprve nanes na ruce a napěň v dlaních a až poté ho nanes ke kořínkům. Při umývaní buď ale opatrná, dej pozor aby sis nehty nepoškrábala pokožku hlavy.

Pokud ti šampon tolik nenapěnil, můžeš nanášet šampon ještě jednou. 

Šampon vždy oplachuj čistou vodou. Nakonec vlasy můžeš opláchnout vlažnou vodou. Ta jim dodá lesk :)

Nauč se používat i ošetřující přípravky na vlasy (masky, kondicionéry a olejíčky). 

Po umytí vlasy jemně vymačkej do ručníku. Rychlým ždímáním nebo třením ručníkem o pokožku si vlasy akorát poničíš. Nejlépe uděláš když necháš vlasy přirozeně uschnout. Nenechávej je ale mokré přes noc. Pokud už jdeš spát, nebo někam jdeš někam ven, použij fén.

Vlasy by jsi měla alespoň jednou za dva měsíce stříhat. Jde hlavně o to, zastřihnout roztřepené konečky, které způsobují nezdravý vzhled. 

Pokud si chceš vlasy narovnat, nebo naopak navlnit, zdravější je to pro ně bez žehličky a kulmy.Můžeš se naučit vlasy vyfénovat do požadovaného tvaru s pomocí kartáče. Tohle je spíše ale pro mistry! :D Takže ti poradíme spíš s tou žehličkou :) Před použitím tepla se ujisti, že máš vlasy suché. Do vlasů si nastříkej sprej pro ochranu proti tepla. Nastav žehličku na nejnižší teplotu a snaž se ji na vlasech nenechat příliš dlouho. Pokud si vlasy teplem upravuješ často, přidej do své vlasové rutiny olejíček nebo masku na poškozené vlasy a často těmito produkty vlasy ošetřuj. Tak zabráníš dlouhodobému poškození. 

Tip: Pokud chceš podpořit růst vlasů, šampon vmasíruj do vlasů krouživými pohyby. Tím pomůžeš kořínků růstem. Zároveň se ale budou více mastit, takže pokud máš problémy s mastícímy vlasy, tento tip raději dej stranou. Lépe uděláš když šampon na vlasy jemně naneseš a po směru růstu ho do vlasů zpracuješ. 


Tady máte pár obrázků krásných účesů a vlasů :)






Doufám že se vám článek líbil, napište mi jak vy pečujete o své vlasy, jaké produkty na ně požíváte, jakou máte barvu vlasů a nebo jaké by jste chtěli mít vlasy :)


Děkuji za každé +

-Ano na poslední fotce je Moma Horňáková :)



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.