Amaterka a blog

7 tipů co NEDĚLAT s pupínky!

Ahoj, v dnešním článku si řekneme 7 tipů co nedělat s pletí a pupínky. Dejte mi vědět do komentářů jak se vám článek líbil a jaký článek by jste uvítali příště! :))


Tak se do toho můžeme pustit!

(7 tipů jako 7 barev duhy :D)



1. NESAHEJTE si rukama na obličej

Jojo, ta stará otřepaná hláška "ruce z obličeje" je i tady.
Proč je to vlastně tak důležité?
Na našich rukou je hrozně moc bakterií. Vždyť za našimi nehty je mnohdy větší množství bakterií, než kolik mají zvířata! To už je co říct. Mnohdy si ani neuvědomíme, že se tváře dotýkáme.

Představte si, že celý den jíte, saháte na jídlo, kliky u dveří, věcí co spadly na zem atd a potom to jedním dotykem, tohle všechno, přenesete na obličej a pupínky můžou oslavovat, právě jste jim dali stovky bakterií ze kterých se můžou vytvářet, naneštěstí pro nás.

Jak se tohoto zvyku zbavit?
• vždy když se přistihnete, jak si šaháte na obličej, podpíráte si hlavu nebo se jinak dotýkáte pleti, něco si zatrhněte. Třeba že budete o 30 minut méně na mobilu, na den si odepřete sladkosti a podobně
• zaměstnejte svoje ruce - čímkoliv - mačkejte papír, kreslete, dělejte domácí práce, jděte na procházku, zkrátka najděte si činnost při které nebudete mít čas se dotýkat obličeje.


2. NEŠKRABEJTE SI pupínky ani stroupky

Jak už jsem psala výše, ruce na obličeji jsou zlo, nikoho asi nepřekvapí že i tohle.

Když si škrabete, vymačkáváte pupínky, zanášíte mikroby pod kůži → mikroby jsou pod kůží a i tam se množí
Dále pokud si budete škrabat pupínky mikroby se roznesou  a pupínek bude větší, s největší pravděpodobností se jich udělá ještě  víc.

!Vím, že je těžké si pupínek nemačkat, ale prosím, pokud ho chcete vymáčknout, vymáčkněte jen tu žlutou hlavičku! (dost nechutný to takhle psát, ale je to pravda :D)


3. NEVYSUŠUJTE  vaši pleť

I mastná pleť potřebuje hydratovat, proč?
Víte, i přes to, že naše tělo dělá blbiny, je velice inteligentní.
Zde je proč: Pokud si dáváte přípravek proti pupínkům, většinou vám pleť i vysuší, vy si řeknete: "Jo, super, konečně nemám mastnou pleť," ALE vaše nadšení nebude trvat dlouho. Vaše tělo si uvědomí, že má suchou pokožku a na obranu začne samo pleť "hydratovat". Bohužel tím způsobem že produkuje maz →tím pádem když pleť vysoušíte, mastí se vám ještě víc!

Nezapomeňte tedy pleť hydratovat, i když se vám to může zdát divné, ale nikdy, NIKDY si nenechávejte vrstvu krému přes noc (ani přes den), pleť musí dýchat a v noci, když se odbourávají nečistoty, se vám tyto nečistoty z pleti nedostanou - zůstanou totiž v krému. Také si nikdy nedávejte zubní pastu na obličej přes noc, pasta poškodí její ph a může pleť spálit!



4. NEJEZTE sladké a mastné jídlo

Asi nejjednodušší téma na vysvětlení.
Sladké a mastné jídlo je pro vás, tedy i pro vaši pleť nezdravé. Vaše pleť je odrazem vašeho životního stylu. Pokud budete jíst nezdravé věci, projeví se to na vaší pleti.

Co tedy udělat?
•omezte všechny fastfoody (McDonalds, KFC, Burger King,...)
•omezte čokoládu (typu Milka), zkuste hořkou, kvalitní čokoládu, která je o hodně zdravější
•omezte brambůrky



5. NESTRESUJTE SE

Stres je pro vaši pleť zlo.
Já to mám například tak, že když je škola a máme hodně písemek, pleť se mi hned zhorší, zkrátka je to na mně poznat a z toho mám ještě větší stres.
Takže rada zní, snažte se nebýt ve stresu.

Jak omezit stres?
•nekoukejte se do zrcadla (tohle mi dost pomohlo), vážně, když ráno vstanete zkuste se prostě nekouknout do zrcadla a neřešit co to zase máte na obličeji
•přijměte se taková, jaká jste, neřešte že ten pupínek ještě zvětšuje váš nos, tímhle myšlením ho odtamtud nedostanete
•myslete pozitivně, nejen ohledně pleti, ale tak nějak ohledně všeho :D
•neřešte hloupé lidi co by se vám, nedejbože, smáli, prostě jsou hloupí, a je vidět, že si tím nikdy neprošli, protože by takhle neragovali, ale nebojte, tetička Puberta je o tohle neošidí :)


6. NENOSTE  vlasy v obličeji, NEVOLEJTE s telefonem přilepeným u ucha

Vlasy v obličeji nenesou nic dobrého. Pokud si budete dávat vlasy do obličeje, nejspíš se vám pleť zhorší, jakto?
Na vaše vlasy se uchytává mastnota z vaší pleti, všechny mikroby, bakterie a vy si to dobrovolně dáváte na obličej. Nedělejte to! :D

S telefonem u ucha je to dost podobné. Už jsem psala, že naše ruce samy o sobě jsou špinavé. Ale ruce si aspoň každý člověk umyje minimálně jednou za den. Mobil ne. Takže pořád dokola ta samá písnička - špína a mastnota z mobilu se vám při volání s telefonem přilepeným u ucha přenáší.

Co proti tomu dělat?
• noste culíky, copánky, něco, ať vám vlasy nelezou do obličeje
•ostříhejte se
•zrušte si ofinku :D
•čistěte si displej telefonu
•používejte handsfree, sluchátka, hlasitý odposlech (např. když voláte doma)


7. NIC NEPŘHÁNĚJTE

Staré dobré přísloví nic se nemá přehánět platí i zde. Je to tak jednoduché, že to snad nemusím vysvětlovat, ale kdyby přece:
k bodům:
•č. 1: samozřejmě se můžete podrbat na nose, když vás bude svědit
•č. 2: když budete mít už uschlý stroupek (budete si jistí, že je uschlý!!!) můžete ho sloupnout
•č. 3: s hydratací to zase nepřehánějte, nemusíte mít na sobě 3kg mastičky
•č. 4: neříkám, abyste hned přestali sladit čaj, jíst v neděli řízek k obědu, ale snažte se nejíst tyto potraviny ve velkém
•č. 5: nestresujte se příliš, ale někdy vám stres dodá větší kapacitu ať zvládnete různé věci, také musíme být někdy i realisti
•č. 6: nemusíte se hned oholit dohola


Děkuji všem za přečtení, dejte mi vědět do komentářů jak se vám článek líbil, s čím chcete poradit a jaký článek byste třeba chtěli příšte :D


Ještě jednou díky všem a brzy u dalšího článku ahoj!!

Komentáře

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Fajn článek ale kdybych neměla jíst sladké a mastné jídlo tak bych asi jedla jen zeleninu a ovoce,takže bych prakticky nejedla nic. A neškrábat se na obličeji...To asi moc nejde,když mě bude na obličeji něco svědit. Neber to zle ale některý věci prostě nedělat nejdou i kdybych chtěla.Ale článek je super smajlsmajl

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.