Zábava :-) :-D

Názorovky #1 - Kyberšikana

Ahoj,

Vítám vás po dlouhé době opět u mě na blogu, nebyla jsem aktivní z toho důvodu, že jsem byla pryč z města. I když si myslím, že si toho všimlo minimum lidí ;).

Předem říkám, že se v tomto videu vyskytuje pár vulgarismů....někdy se prostě neudržím :D

Káždopádně, začínám DALŠÍ sérii a budou to názorovky. Doufám, že se vám tato série zalíbí. Budu ráda, když mi pod tento článek napíšete, jaký mám názor třeba na jednorožce (Ano, blbší otázka mě fááákt nenapadla :D) a to potom poskládám do nějakých dílů.

Dnes se vrhneme na téma, o kterém jsem přemýšlela hodněkrát. A je to kyberšikana. Já se do těchto problémů vpodstatě přímo nikdy nedostala, ale je pravda, že jednou jsem udělala strašnou blbost, kterou už nikdy nešlo prostě vzít zpět. Ale teď už je to celkem OK (Jen se s tím dotyčným už nebavím :D)

Na hpd.cz je sice také kyberšikana, ale není to tu tak moc horké, jako na sociálních sítí. Já nikdy nechtěla nikoho nějak extrémně urážet, vždy jsem chtěla, aby to vypadalo jen jako zlé narážky, abyste věděli ;)

Kyberšikanu jsem nikdy sama nepocítila, ale pamatuju si, že jednou, asi ve 4., 5. třídě jsem se rozhádala s kámoškou a potom na skypu jsme si psali, a znáte to: Jste na někoho naštvaní, nemáte zrovna chuť se udobřovat, tak jsme si prostě začali psát urážky. Obě dvě, aby se neřeklo. Po čase se to nějak asi samo urovnalo a teď je to jedna z mých nejbližších kámošek :D:D. Takže tohle jsou asi mé všechny setkání s touto věcí. Ovšem míváme přednášky o kyberšikaně. Vždy si z nich něco odnesu. A někdy jsem z nich trochu zdeptaná. A teď už fakt článek ;)


Co je to vlastně kyberšikana?

Je to šikana, která se odehrává prostřednictvím elektroniky. A co víc? Je údajně horší, než šikana. Představte si toto: Někdo vás zmlátí a vidí to třeba 5 lidí. A vezměte si ÚPLNĚ stejný příklad, když to někdo natočí na mobil a hodí na Facebook nebo jinou sociální síť, kde to vidí nespočet lidí, kterým "se to líbí", kteří to sdílí apod. Co je horší podle vás? (Určitě napiště dolů do komentářů, vaše názory mě zajímají :))


Můj názor?

Dobře, rozdělíme to na několik kategorií :D


1. Na agresora

Co z toho máš kámo? Zvyšování ega, co? U mě jsou tito lidi TOTÁLNÍ ubožáci, haj****é! Nevím, co víc si o nich myslet, tímto bych je popsala. Nevím, jak se tak může chovat normální člověk....


2. Na nevinnou oběť

Tohoto člověka je mi nesmírně líto, kór, když za to nemůže a někdo si ho prostě "vyhlídl". Já sama nevím, co bych dělala, kdybych se do této situace dostala. Ale........toto je asi vše k této oběti. Neměl štěstí....


3. Na oběť, která si to zavinila sama

Tímto myslím, člověka, který třeba někomu pošle nahou fotku. Začne to nevinně: Pošleš klukovi intimní obrázek. Po čase se rozejdete. Kluk dostane vztek a vyvěsí to na internet, a přitom si myslí: "Zasloužíš si to!"

Dobrá, nechápu ani tyto lidi, protože toto většinou normální člověk neudělá. Tito lidi si to zkrátka zavinili sami. Nechci tím říct, že si to zaslouží....


4. Celkově na šikanu

Nechápu lidi, co to dělaj a zbytek viz. výše.....


Co bych ještě řekla: Nikdo vám nenakáže, jak a co budete někomu posílat. Je to jen ve vaší hlavě a život si zese*ete vy.....


Na závěr přídám videa, jak to vypadá v praxi. Koukněte se na ně, je to fakt poučné.




A co vy? Setkali jste se s kyberšikanou? Jak jste se proti ní ochránili? A co si o tomto článku myslíte vy? Vše mi napište do komentářů.

Tímto článkem vás nechci umravňovat, ale pokud něco takového děláte, zamyslete se nad tím, jestli si to dotyčný zaslouží.....

Snad se vám článek líbil, sledování blogu, komentáře a lajky potěší a těším se u dalšího článku :)

Komentáře

Lucka cz(dívčí partička)

Je dobře, že na hpd nedávají všichni jen takové ty články pro pobavení ale i něco poučného.smajl jinak by jsi mohl a udělat další díl třeba o bouračkách v autě.smajlsmajlsmajlsmajl

Lucka czTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

kocka perskaVIP(ANIME!)

Dobrý. I když nemám zkušenosti s kyberšikanou ,ale s normální takže už vím jak se ten člověk cítí. Ale určitě je to horší než co jsem zažila před nedávnem. Jinak určitě této sérii pokračuj.

kocka perskaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Moc pěkný článek. Hrozně ráda bych ti napsala svůj názor, ale ty už jsi to všechno shrnula ve svém článku. Nechápu, proč to ti lidi dělají, co z toho mají? Navíc mi to přijde ubohé, přes internet se ten člověk nebojí napsat něco hnusného a předem si to promyslí, kdežto v reálu by si to co na soc. sítích říct nedovolil (nebo alespoň ne v takové míře. A v reálném světě by ho určitě někdo slyšel a zastal by se šikanované osoby. Na fb se taky dá zjistit, co ti ten člověk psal, ale proč by to kdo zjišťoval? Takže můj názor je: nezakládejte si sociální sítě (já kromě hpd a pár dalších her nikde žádný účet nemám a s přáteli se komunikuji úplně normálně, vůbec mi to nechybí), do přátel si přidávejte jenom lidi, které znáte, pište si jenom s tím, s kým chcete a hlavně se nebojte někomu říct, pokid vás bude někdo šikanovat (ať tady nebo přes internet)!

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.