Wattpad girl

Elements Friends - kapitola druhá

Sam, opatruj tyto šperky, prosím. A dávej na sebe pozor. Jsi ve velkém nebezpečí a tvoje maminka taky. Stálo na papíře.

Kde se tu vzal? Ve velkém nebezpečí? Co to má znamenat? Kdo ho sem dal? A proč-.

,,Sam? Co se stalo?" ve dveřích stála máma.

,,Někdo mi dal na postel vzkaz," podala jsem jí ho. Byla chvíle ticha. Máma právě četla ten "vzkaz". Kdoví, možná je to jen nějaký vtip.

,,Sam?" otočila se na mě, ,,Máš už sbalené věci?"

,,Ne," pípla jsem.

,,Jdu nám připravit jídlo na cestu. Ty jsi sbal a nasaď jsi ty šperky. A," zvedla ukazováček, ,,žádné otázky."

Ona mi snad četla myšlenky. Máma odešla a já si šla sbalit "důležité" věci. Všechno jsem považovala za potřebné, takže mi to trvalo "trošku" déle než bylo v plánu. Nemůžu za to, že jsem tak nerozhodná. Po několika hodinách jsem byla konečně hotová.

,,Tak jsi už ho-," vykulila máma oči.

,,No....... já.......... se nemohla rozhodnout a jaksi jsem vytáhla všechno, co bylo ve skříni a v šuplíků," udělala jsem na ni omluvný výraz.

,,Takový nepořádek můžeš způsobit jen ty. Doufám, že jsi hotová, jinak jsi mě nepřej," pohrozila mi a přitom se usmívala.

,,Mám, ale-."

,,Dobře, tak pojďme. Je čas vyrazit," skočila mi do řeči. Šli jsme tedy do kuchyně. Na stole ležel talíř s řízky.

,,Najez se a pak vyrazíme."

,,A kam?" zeptala jsem se.

,,To ti řeknu až v autě. Chutná ti?"

Usmála jsem se na ni a řekla: ,,Jo. Hrozně moc. Mám strašný hlad." Máma se zasmála a také si jeden vzala. Když jsme byli najezené odešli jsme do auta a vyrazili. Cestou jsem poslouchala písničky a vnímala okolí.

Máma vytáhla láhev vody a zeptala se mě: ,,Máš žízeň?" Zavrtěla jsem hlavou. Otevřela tedy pití a napila se. Co to je? V té vodě jsem viděla červenou barvu. Snad to není to, co si myslím.

,,Mami? Co to máš v té lahvi?"

,,No vodu přece. Co by tam mělo být?" podívala se na mě. To je divné. Když tam je voda, tak proč jsem......

,,Já tam vidím něco červeného. Ty to nevidíš?" Máma zbledla a málem na mě vyprskla vodu.

,,Ne, asi je to tvoje schopnost. Ta červená může znamenat, že jsem naštvaná, což jsem. Tvá část magie bude zřejmě vidět něčí náladu," řekla v klidu.

,,Schopnost? Část magie? Vždyť kouzla neexistují. Určitě mám halucinace." Máma se nadechla a začala mluvit.

,,Sam, to nejsou halucinace. Magie existuje. A ty ji ovládáš. Přesněji jsi získala element vody. Ty šperky to dokazují. Chápu, že je to pro tebe šok, ale mluvím pravdu. Mohla jsem ti říct jen tohle. Promiň." Takže já ovládám element vody? Jsem snad víla? Nechápu to. Jaktože máma ví o magii? Má taky nějakou moc? Tolik otázek a zatím žádná odpověď. Co bude dál? Půjdu snad do nějaké magické školy nebo co? No, byla bych vlastně ráda. Aspoň mě už nebude Kate tak strašně ponižovat. Celá ta její parta zatracená. Život je ještě dlouhý. Možná zažiju nějaké dobrodružství. Nebo se ocitnou v nebezpečí. Všechno je ještě daleko. Musím se nejdřív něco dozvědět o té magii.....

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.