Větviččin zelený blog

@Zpátky do školy - tipy a rady

Nazzdárek!



Tak už je to zase tady.... Prázdniny jsou v prdeháji. Všude okolo nás je zase to otravné ,,Zpátky do školy!'' ....a vůbec, rodiče mají až příliš velkou radost, že se nebudeme válet doma.


No, ale i návrat do školy si jde zpříjemnit, takže... jdeme na to.




Dobré jídlo je základ

Ach ano, Kachna hned myslí na žrádlo. Ale je to pravda. S takovým vynikajícím sendvičem, bagetkou, kusem dortu, kupou sušenek, nějakým ovocem... jde všechno líp :) Já osobně si každé ráno namažu housku (nebo co zrovna máme) a vezmu nějaké čerstvé ovoce.

Navíc jídlo je skvělým tématem na konverzaci! Proč nevzít první den do nové školy třeba vlastnoručně upečené sušenky? (za předpokladu, že nechcete své spolužáky otrávit). Sice vás pravděpodobně pak budou znát jako ''tu se sušenkama'', ale budou vás znát, a to je základ XD





 Aktualizujte si playlist

Řekněme si to na rovinu, cesta do školy je pěkná nuda. A kecy spolužáků / učitelů / profesorů / soudružek / vyučujících jednorožců / spolužaček se taky nedají poslouchat pořád. Zkuste si najít nějakou novou hudební skupinu a pak můžete strávit celé dopoledne tím, že si budete stahovat jejich písničky a dávat si je na mobil / mp3 / cokoliv co máte, klidně si je lepte třeba na lahev.


Jestli vás nic nenapadá, zkusím vám něco doporučit...

PRO PUNK ROCKERKY (Rozhodně zkuste i jiné písničky od The Offspring)
PRO KLASIČKY (Two steps from hell je vlastně taková moderní klasická hudba)
PRO POP-LOVERKY (Riptide je nejoblíbenější písnička od písničkáře jménem Vance Joy)
PRO MILOVNICE HOUSLÍ (Lindsay Stirling je jednoduše legendou)






Navazování přátelství
Bez kamarádů to na škole jde jen těžce. Jediné, co můžu poradit - buďte své. Na nové škole si dávejte pozor, jak se chováte prvních pár měsíců - to už vám vydrží. Samolepky nejdou slepit. Pamatujte na to jak mezi vrstevníky, tak u učitelů. 








Odreagování je důležité
To už je tedy na delší pobyt v našem milovaném ústavu, ale je to pravda. Pokud budete nad něčím sedět tři hodiny v kuse, nenaučíte se to. Vemte to třeba takhle - buď to prokládejte jednoduchými povinnostmi, při kterých si třeba můžete zopakovat, co jste se právě naučily, nebo si zaveďte odměňovávací systém - na ten je ale potřeba pekelně silná vůle. Třeba: až si přečtu tyhle tři stránky, můžu na 15 minut na HPD. Nebo specielně já doporučuji v půlce učení prostě se zvednout a jít ven - třeba jenom na půl hodinky, provětrat hlavu na čerstvý vzduch, chytit pár pokemonů... :D 







Neznechucujte si školu víc, než je třeba
Zlaté pravidlo. Alespoň se celý den nebudete válet doma u netu, ne? Samozřejmě nás připraví o spoustu času, ale můžeme při něm být se svými přáteli a to je taky super. Navíc nám dává příležitost se i něco (ne)užitečného naučit! A to se vyplatí! :D







Nakonec přidávám receptík na neodolatelné muffiny ve víře, že na mém blogu ještě nebyly, protože se mi to teď nechce kontrolovat. Recept je na přibližně 12 porcí.


Ingredience:
50 g            máslo
150 ml        mléko
200 g          hladká mouka
150 g          moučkový cukr
2 lžičky        prášek do pečiva (odpovídá jednomu malému balíčku)
1/2 lžičky     sůl
1 ks             vajíčka
100 g           maliny (čokoláda, borůvky, brusinky, prsty, dřevěný trám...)


Postup:
Zapni troubu na 200 celsia. Na  mírném ohni rozpusť máslo (fachá na to mi mikrovlnka...), které následně vmíchej do vajíčka. Do další mísy dej mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a maliny (nebo cokoliv jiného na malé kousky). Do této směsi přilej máslo s vajíčkem a mléko. Rychle promíchej, dej do formiček a peč přibližně 20 minut.



















To asi bude ode mě všechno!

Plus či komentář moc potěší, a pokud se chcete zasmát a máte wattpad, dovolím si tady postnout svojí parodii na fanfikci - podle jedné slečny nejlepší fanfikci na JB na celém wattpadu. KLIKNĚTE ZDE A ČTĚTE :)









WAFLIČKY :3

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.