♥Stories and my World♥

Povídka- Dýňová káva

Maršmel!

Vítám Vás u další povídku. Kdo má rád dýně? Já moc ne, ale k podzimu přeci patří! A hlavně k Halloweenu. A i když je nemáte rádi, snad se Vám tato povídka alespoň trochu zalíbí.

Cink!, zacinkal zvonek od mé oblíbené kavárny. Milovala jsem to tu. Vždy to tu nádherně vonělo dýní. A to byla taky moje oblíbená pochoutka. Dýňový koláč, dýňová polévka, dýňová omáčka,… ale nejlepší je stejně dýňová káva.
Usadila jsem se na dřevěnou židli u žlutého stolku. Na zem jsem si odložila mojí těžkou školní tašku, která byla dnes nacpaná horou sešitů a učebnic. Pocítila jsem úlevu. Konečně tu těžkou tašku mám dole ze zad. Rychle jsem tedy popadla lístek s dnešní speciální podzimní nabídkou. Lístečkový dort, Halloweenské sušenky, Dešťová káva,… četla jsem. Nabídka zajímavá, ale za mě opět vyhrála dýňová káva.
,,Dobrý den, co by jste si přála?´´ vytrhla mě ze čtení servírka.
,,Dobrý den, prosím dýňovou kávu.´´ odpověděla jsem a sladce se usmála.Těšila jsem se, až zase ochutnám moji podzimní pochoutku. Zaslechla jsem, jak mi ji nalévají do hrnečku, ucítila jsem její kroky a pak také kroky servírky.
,,Prosím.´´ položila mi kávu na stůl a odešla.
,,Děkuji.´´ odpověděla jsem a něžně vzala hrneček do ruky. Usrkla jsem si. Ó, mňam.
Koukla jsem se ven, oknem, do té zimy. A já jsem byla ráda že jsem v teple a piji svoji oblíbenou podzimní pochoutku, dýňovou kávu. 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.