puberta z dívčí strany

vlasové tipy

Zdravím, je mi líto, že včera a předevčírem nevyšel článek, ale kvůli škole jsem to nestihla.



1. Vlasy si pokud možno nemyjte moc často. Já si je dřív myla každý den a pak jsem je měla hrubé a elektrizovaly mi. Pokud se vám hodně mastí, zkuste si koupit nějaký šampon na váš tip vlasů (můžete se i zeptat kadeřnice, jaký by podle ní byl nejlepší). Chápu, že značkové šampony jsou dražší, než ty litrové březové, nebo kopřivové, co stojí pětadvacet korun, ale třeba v Kauflandu mají občas slevy na Gliss Kur.:-D

2. Nechoďte spát s mokrými vlasy. Když jsem byla menší, spala jsem s mokrými vlasy a ráno jsem je vždy měla přeleželé, k tomu hrubé a polámané. Snažte si vlasy mýt v takový čas, aby vám uschly než půjdete spát. Taky je dobré si je před spaním trochu učesat. Já když si vlasy neučešu mám je ráno zacuchané, nejdou mi skoro rozčesat.

3. Fén je dobré moc nepoužívat. Vlasy vysoušené fénem každý den jsou suché a polámané. Ale pokud fén použijete třeba jen 2-3 za dva týdny, vlasy nepoškodí a dokonce po vysušení budete mít i větší objem.:-)

4. Mastné vlasy se snažte nečesat až úplně od kořínku. Mě se pak mastnota hřebenem dostane i do délky vlasů. Je to ovšem nevyhnutelné, když máte zacuchané i kořínky.:-(

5. Když vlasy utíráte ručníkem, tak je předtím neždímejte, ale ručníkem z nich vymačkejte vodu. A také je nesušte tím způsobem, že na vlasech přejíždíte ručníkem na jednom místě dostrany.

6. Nesahejte si moc do vlasů. Když si sahám moc do vlasů, rychleji se mi mastí. Nevím, čím to je, ale moje teorie je taková, že když si sahám do vlasů, tak za ně tahám a vlasové kořínky se brání maštěním.

Příště vám napíšu, jak si vlasy meju já. Ahoj :-D



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.