Potterhead

Severus Snape #6

Ředitel Bradavic

Po smrti Brumbála je Snapeovi nabídnuto místo ředitele Bradavic, které hned bere a spolu se sourozenci Carrowovými prakticky předá školu do rukou Voldemorta. Sám nevychází z pracovny, které neustále přemítá a kuje pikle proti Voldemortovi, zatímco Carrowovi ve škole nastolují tyranii. Snape nechá vytvořit repliku meče Godrika Nebelvíra, který díky svému namočení v jedu baziliška, dokáže likvidovat viteály. Tuto repliku podstrčí své dávné spolužačce a nyní "kolegini" Bellatrix Lestrangeové, která falešný meč umístí do svého trezoru u Gringottových. Skutečný meč vloží do jezera v Deanském lese, ke kterému pomocí svého patrona navede Harryho a Rona.

 

 

Před začátkem bitvy o Bradavice konečně vyjde Snape ze své pracovny, ale je konfrontován Minervou McGonagallovou. Ta má jasně navrch a než aby jí Snape vážně ublížil, radši Bradavice rychle opustí. Setká se s Voldemortem, který odcizil Brumbálovu hůlku, ale myslí si, že ho hůlka neposlouchá, že je loajální Snapeovi, který Brumbála zabil. Poručí tedy jedovatému hadovi Naginimu, aby Snapea pokousal. K umírajícímu muži nakonec dorazí i Harry, kterému Snape dá své vzpomínky, ve kterých zjistí celou pravdu. Pak zemře. Harrymu se podaří Snapeovo jméno očistit a dokonce po něm pojmenuje svého syna, Albuse Severuse Pottera. 

KONEC

 

 

Zdroj: http://www.postavy.cz//harry-potter/

Komentáře

lola321(Smrtijedi)

Lizy: Promiň zapomněla jsem. Už jsem ho tam přidala.
PS- musela jsem to opsat protože na HPD nejdou vkládat kopírované texty, takže je to maličko jiné.

A díky že čteš moje články.♥

lola321To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

lola321(Smrtijedi)

Just Emma: Jde vidět že ty články nepíšeš jinak bys věděla že kopírovaný text se tady nedá vkládat. Vážně ti vše musím říkat 2x?

lola321To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.