Potterhead

Draco Malfoy #1

Draco Malfoy je syn Luciuse Malfoye a Narcissy Malfoyové. Jeho nejlepšími přáteli a zároveň takovými jeho "bodyguardy" jsou Vincent Crabbe a Gregory Goyle. Draco se dá pokládat za jednoho z hlavních záporáků série, ač nevraždil či neunášel, byl to Harryho "nepřítel".

 

 

Harry Potter a Kámen Mudrců

zkoušejíc nový hábit u madame Malkinové, se poprvé setká s Harrym Potterem a neznaje jeho indentitu, mu vypráví o tom, do jaké koleje v Bradavické škole čar a kouzel nastupuje prvním rokem, chtěl či naopak nechtěl jít studoval.

 

Když už je ve vlaku, prochází s Crabbem a Goylem chotbou mezi jednotlivými kupé a jakmile uvidí v jednom z nich Harryho s jeho novým kamarádem Ronem Weasleym, vejde k nim. Následně nabízí Harrymu přátelství, ale ten ho odbude s tím, že bude sám určovat, s kým se bude přátelit. Kvůli tomu vypukne hádka, kterou ukončí Ronova krysa Prašivka, která se zakousne hluboko do Goylova prstu. Překvapený Malfoy s kumpány potupeně odchází. Ještě ten večer ho Moudrý klobouk zařadí do Zmijozelské koleje, sovta se dotkne jeho hlavy. K jeho radosti jsou k němu přiřazeni i Crabbe a Goyle, na rozdíl od Harryho, jenž byl zařazen do Nebelvíru.

 

Když mají první hodinu létání, žákovi Nebelvíru Nevillovi Longbottomovi se řízení koštěte vymkne z rukou a po nešťastném pádu si zlomí zápěstí. Jakmile ho profesorka Hoochová odvede na ošetřovnu, všimne si Malfoy průhledné koule, ležící nedaleko místa jeho pádu, což není nic jiného než Nevillův pamatováček a bez váhání ho zdvihne. Když se ho Harry snaží přesvědčit, aby mu kouli dal, Draco usedne na koště a vyletí vysoko nad zem, kam ho Harry následuje. Malfoy ale nechce pamatováček svému "rivalovi" dát  a tak ho vrhne do dálky. K jeho překvapení se Harrymu podaří kouli chytit, přičemž ho uviděla profesorka McGonagallová, a to přímo při úžasném kousku, který při chytání pamatováčku předvedl. Netrvalo dlouho a profesorka McGonagallová stála na nádvoří a Harryho k sobě volala. Všechno nasvědčovalo tomu, že bude vyloučen ze školy, ale to se nestalo - místo toho se z Pottera stal nový nebelvírský famfrpálový chytač a dokonce dostal od profesorky McGonagallové nejlepší závodní koště té doby, Nimbus 2000 - a to vše jen díky Malfoyovi.

 

Kvůli sledováni Harryho a Hermiony v nočních hodinách dostal spolu s nimi a Nevillem ( který je šel hledat) školní trest, který spočíval v hledání poraněného jednorožce uprostřed Zapovězeného lesa pod velením hajného Hagrida. Když se rozdělili, byl ve skupině s Nevillem, kterého z legrace vystrašil, jenže k jeho smůle se chlapec vyděsil a vystřelil z hůlky červené jiskry, které signalizovaly poplach pro druhou skupinu (zbytek potrestaných s Hagridem a psem Tesákem). Malfoy se pak při novém rozdělování do skupin musel přidat k Harrymu a Tesákovi. Po chvíli chůze spatřil Malfoy hrůzostrašnou postavu v kápi, která pila krev zabitého jednorožce, což bylo na jedenáctiletého chlapce moc. Malfoy s hlasitým řevem a Tesákem v patách utíkal ostošest lesem pro Hagrida. Díky kentaurovi z lesa bylo nebezpečí zažehnáno ještě před příchodem.

 

 

Na konci roku, když Zmijozel vedl o 160 bodů ve školním poháru, byl Malfoy celý potměšilý z toho, že jeho kolej vyhraje školní pohár, jenže to se nakonec, k údivu všech přítomných nestalo. Na poslední chvíli dostal (opožděně, což byl zřejmě Brumbálův záměr) Nebelvír tolik bodů, že o vlas Zmijozel porazil.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.