Pou at the Doctor
Hra - Pou at the Doctor
Video se načítá
Barbie Burgers
Hra - Barbie Burgers
Video se načítá
Test lásky - love tester
Hra - Test lásky - love tester
Video se načítá
Sues Dog Beauty Salon
Hra - Sues Dog Beauty Salon
Video se načítá
Movie Star
Hra - Movie Star
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 3
Hra - Monkey Go Happy Marathon 3
Video se načítá
 

Postřehy Úsvitu

Sport jen pro kluky/holky?

Meloun lidi!


Jelikož já jsem prostě bláznivá holka a nenormální dítě,které si nemůže vybrat normální koníček, dostala jsem nápad na jeden článek. Jen tak si brouzdám po YouTube, když narazím na jedno video od človíčka, který si říká Smusa.

Přes jedno jeho video, jsem se dostala k jeho kamarádovi, který s ním dělá parkour. Teď myslím konkrétně ten, kde samotný člověk provádí různé akrobatické cviky a překonává díky nim překážky. Ten jeho kamarád si říká Tary.

Podívala jsem se na pár jeho videí a zjistila, že se i parkour líbí a že bych to chtěla zkusit. Podívala jsem se na pár návodů (díky nim jsem se naučila parakotoul, což je jediný kotoul, který asi kdy budu umět) a rozhodla jsem se pokračovat dál. Zkusila jsem pár cviků a zjistila, že mě to baví. No a tak jsem teď večer seděla a hledala na internetu nějaký klub nebo tak něco, kde bych se parkour mohla naučit, pod dohledem odborníků. Bydlím v okrese kladno a tak jsem hledala hlavně kladenské kluby. Měla jsem obrovskou radost, když jsem  našla tyto stránky a zjistila, že tenhle spolek doopravdy učí parkour. Jenže pak nastal problém. Když jsem rozklikla oddíly a zamířila do všestrannosti, parkour jsem okamžitě našla. Jenže hned v první větě bylo napsáno že je určen pro KLUKY. Má otázka zněla a stále zní: Proč? Proč si lidé myslí, že parkour je jen pro kluky? No a můj supermozek mě donutil zamyslet se. Většina lidí si myslí, že některé sporty jsou jen pro kluky nebo pro holky. Přiznám se, že i já jsem k nim dřív patřila (například jsem si nedokázala představit holku hrající fotbal). Dnes si naopak myslím, že každý má právo dělat to, co ho baví a každý sport by měl být pro každého (pokud tedy ten někdo není 150 kilový člověk, který se rozhodl že bude dělat třeba gymnastiku). A nemělo by ot tak být? Když si někdo myslí, že na to má, že ho to bude bavit a že na to má dobrou kondici, tak ať to klidně dělá! A řekněte mi, neměl by si tohle myslet každý?Nesmějte se lidem, kteří chtějí dělat určité věci. Baví je to. A když se jim budete smát, taky byvám mohli dát přes pusu.

Napište mi, pokud znáte někoho, kdo dělá sport, o kterém jste si mysleli, že pro něj není.




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.