My New Room 2
Hra - My New Room 2
Video se načítá
Princess at Barbie's Wedding
Hra - Princess at Barbie's Wedding
Video se načítá
Ella Hip Surgery
Hra - Ella Hip Surgery
Video se načítá
Lego Friends Pool Party
Hra - Lego Friends Pool Party
Video se načítá
Elsa's Halloween Love Date
Hra - Elsa's Halloween Love Date
Video se načítá
Bratz Facial Makeover
Hra - Bratz Facial Makeover
Video se načítá
Rainbow Power Applejack
Hra - Rainbow Power Applejack
Video se načítá
Elsa Frozen Real Makeover
Hra - Elsa Frozen Real Makeover
Video se načítá
 

Postřehy Úsvitu

Lidé

Jen proto, že jsme jiní než oni nás odsuzují ještě dřív, než nás potkají.

Věta která může mít tak široký a hluboký význam a přes to každý z nás ví, co znamená. Křesťané nesnáší gaye a lesby jen proto, že mají radši lidi stejného pohlaví než lidi opačného pohlaví. Proč? Protože bůh je prý také nesnáší. Protože nějaký cvok napsal něco do jedné pitomé knížky (bible).

Lidé se dívají skrz prsty na ty, kteří mají jinou barvu pleti. Na ty, kteří kvůli postižení vypadají nebo se chovají jinak. Proč? Protože jim to přijde divné, nenormální. Protože jsou podle nich jiní.


Jiní. Všichni jsme jiní, rozdílní, odlišní. A přitom jsme (tedy měli by jsme) být všichni stejný. Měli bychom mít stejná práva. Není to tak. Proč? Protože některým z nás přijdou ostatní lidé tak jiní, že si podle nich nezaslouží stejné věci nebo práva. Někteří jsou důležitější, takže toho dostávají víc. Srozumitelně řečeno: Naddržovat může každý každému. Každé ráno když vstanu, podívám se z okna a zeptám se sama sebe. "Co je tohle za svět?" Vidím moje rodiče a sousedy jak se hádají, protože kořeny našich kytek prý zasahují do kořenů sousedčiny nádherné nové kytky, která usychá. Vidím lesík naproti přes ulici, ve kterém další soudek kácí stromy, které zastiňují jeho zahradu. Vidím odpadky u lesa, přes to, že o deset metrů dál jsou kontejnery. Vidím partičku teenagerů, se sluchátky v uších a nosech zabořených v mobilech. Vidím toho na tom kousíčku naší pidivesničky hodně. Vidím toho dost, abych pochopila, že s naším světem něco není v pořádku. Vidím starou paní, jak se hádá s nějakým malým frackem. V autobuse cestou do školy poslouxhám nesmyslnou hádku nějaké češky s cikánkou. A ptám se sama sebe proč? Proč to tak je? Protože lidé si potřebují pořád dokazovat, že jsou lepší než ostatní. Znám spousty písniček o našem zkaženém světě.


Johny Machette - Snílek


Všiml sem si že lidi nepřejou druhejm štěstí,
líp než ostatní se prostě v životě mít nesmíš
je hezký, jestli máš supr káru a byt,
ale před sousedama radši dělej že nemáš nic.
Peníze tě zkazí to ti tady poví všichni
dokud máš stejně jak oni tak sou tady všichni klidný,
ale nedejbože jestli se ti daří trochu víc,
kamarád byl kamarád a dneska ti nemá co říct
víš, úspěch se prostě odpustit nedá
a tak každej na tebe hnedka tu špínu hledá.
Jakto že si můžeš dovolit to co on nemá ??
vždyd' on tolik dře a podstivě svou práci dělá.
Néé, takhle to přece v Čechách nejde,
sleduj jak se tupá ovce se svym stádem hejbe.


a tohle byl jenom jeden příklad.

Třeba Voxel - V naší ulici

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/voxel/v-nasi-ulici-585962

Stačí vám zaposlouchat se do textu a dojde vám, že se to možná týká většiny lidí. Všichni chtějí peníze a udělají pro to skoro cokoliv. Ač si to neuvědujeme, většina z nás chce být nejlepší. Chcem si neustále dokazovat, že jsme lepší než lidé v našem okolí. Tvrdíme sami sobě, že ti "jiní" jsou špatní. Některým z nás dochází, že lidstvo jde do prčic. A většina z nich si řekne "kašlu na to, jeden člověk nic nezmění." Ano, když si tohle řeknou všichni, tak se doopravdy nic nezmění. Něco vám vadí? Na co čekáte? Řekněte to! Nebojte se říct ostatním svůj názor. Postavte se za to, čemu věříte. Změňte tenhle svět. Nebojte se udělat první krok.


Za pár chvil se nejspíš uvidíme u článku "Splň si svůj sen" Zatím ahoj.



Komentáře

KattyW.(Spisovatelky)

Dokonale si naši společnost vystihla. Také pořád uvažuji nad tímhle světem a nad jeho zkažeností. Pořád jsem přemýšlela jak to změnit, jak ten problém lidem ukázat aby nad ním přemýšleli.
No teď píšu fantazy o dívce která se snaží změnit svět k lepšímu, a s těmito a dalšími lidmi se bude potýkat.

KattyW.To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

A já zase všude vidím lidi, kteří si na všechno stěžují, ale sami nic nedělají - neohnou se pro odpadky v parku, nepomůžou babičce přejít přechod, nebo jí vzít tašky, stěžují si na spoustu moderních technologií, ale neuvědomují si, že si stěžují na internetu, nebo že ty technologie zachraňují životy.
Je snadné si na něco stěžovat, ale jsem zvědavá, kolik lidí, kteří ti dají + nebo s tebou budou nějak souhlasit, zkusili něco udělat, aby ten svět byl lepší. Kolik z nich pustilo v buse sednout si těhotnou paní, pomohli staré paní s taškami, nebo strávili odpoledne uklízením parku smajl
Btw: Znám dost křesťanů, kteří proti homosexuálům nic nemají smajl A větou ,,Protože nějaký cvok napsal něco do jedné pitomé knížky (bible)" jsi dokázala, že taky nejsi žádný svatoušek smajl

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.