Postřehy Úsvitu

Člověk "rozumný"

Meloun!

Žádný meloun! Tenhle článek já vážná věc, tak žádné legrace! Dobře, tak znova:


Dobrý den.

V přírodpise jsme si povídali o člověku. Přesný latinský název pro člověka je homo sapiens. A víte co to v latině znamená? Člověk rozumný. Ano, přesně tak. Už víte kam tím mířím?

Člověk si myslí, že je nejinteligentnějším druhem živočicha na světě. Dále je tam také delfín, chobotnice a spousty dalších živočichů, kteří inteligencí překvapují. Ale zkusili jste někdy přemýšlet jinak? Co když člověk není neinteligentnější tvor planety? Co když zrovna my patříme k druhům zvířat která by se spíše měli učit od jiných? Ano, nazvala jsem nás "druhem zvířete." Ale vždyť je to také pravda. Ano, člověk je příbuzný vlastně s každým savcem, každým plazem, rybou, ptákem...Dalo by se říct, že každý je přéíbuzný s každým. Považujte si mě klidně za blázna, ale člověk je "pouze" druh zvířete.

Pojďme dál. To není jediné, co chci říct. Zaměřme se na část "člověk není nejinteligentnější tvor na planetě." Co když je to pravda? Vždyť, kdo stále ubližuje životnímu prostředí? Kdo kácí stromy a okrádá se tak o kyslík? Kdo stále znečišťuje ovzduší? Na všechny tyto otázky je jedna odpověď: ČLOVĚK. Žádné jiné zvíře tohle nedělá. Jak se můžeme považovat za tak chytré, když si vlastně ničíme život? Jak?! JAK?!!

kácíme stromy...

všude kde nás napadne odhazujeme odpadky...

znečišťujeme vodu...

a myslíme si, že je všechno v pohodě!

Jak si můžeme myslet, že je všechno v pořádku? Jen se koukáme a nic neděláme! Sezením na zadku se nic nevyřeší! Pište články, tvořte weby, plakáty... jen ať to ví co nejvíc lidí! Mějte odvahu za planety Zemi bojovat! Proč? Protože pokud nic neuděláme, tak tu přibližně za 800 let nezbyde řádný život! Přírodu ničíme my. Tak si přestaňte stěžovat na špatný vzduch, na znečištěnou vodu, na kupy odpadků u silnice a začnete něco dělat! My sami se odsuzujeme k záhubě!

http://www.dotyk.cz/25-2015/21_jak-si-lidstvo-nici-planetu

člověk JE součást přírody!

Ale z planety země pomalu vyprchává život...


A kdo za to může?

HOMO SAPIENS!

Komentáře

nao15(MIJUJEME PONÍKY a KONÍKY)

fafasa: souhlasím s tebousmajllidi co jsou proti nám tak by tam asi nepřežily a nedovedou si tu situaci pomalu představit.smajl.Jen za každou cenu musí mít pravdu.Jestli mi dá někdo mínus tak si poslužte já s tím problém nemám smajl.Nebudu se hádtat s lidma ktéří jsou proti za tu cenu mi to nestojísmajl

nao15To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

fafasaVIP(Bordelářky)

nao15: A přesně o tom mluvím. Mají v Africe (a nejspíš se to netýká jen Afriky) internet? Asi těžko. Mobily? To sotva! Mohla bych i říct že nemají ani polovinu peněz z toho, co má ČR. Někteří žijí v rozpadajících se chatrčích, ale žije se jim dobře. To jenom celý zbytek světa se utápí v penězích a považuje je za samozřejmost. Kdybychom je alespoň využili na něco užitečného...

fafasaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

KattyW.(Spisovatelky)

Konečně člověk s rozumným názorem! Plně s tebou souhlasím. Nesnáším znečišťování ve všech směrech! Kácení stromů jen proto že nám "zavází" nebo jen tak pro zábavu!? Je tohle normální? Tomu všemu by se dalo dokonale pomoci kdyby lidé konečně zvedli zadky a začli recyklovat a řádně po sobě uklízet ten nepořádek. Minulý školní rok na den země celá naše škola šla uklízet do lesoparku a kdybyste vyděli to smetí. Byl to děs.
Každý se ohání tím jak je to všechno potřebné, jak bychom bez elektřiny atd. nemohli žít. Ale neuvědomují si že lidé před náma něco takového vůbec neměli. Neuvědomují si že tohle všechno je jenom lidská rozmazlenost. Tam chytrý počítač, támhle zase chytrá lednička ale žeby nějaký chytrý člověk? Necháváme tady našim potomkům pěknéj nepořádek, jestli s tím něco neuděláme nebudou nám za to vděční.

KattyW.To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Ale to nic neudělá. Člověk potřebuje elektřinu, musíme se nějak dopravovat do vzdálených míst a rozvíjet města. A to nejde bez průmyslu. smajl Nebo ty snad chceš bydlet v bytě 1+kk s dalšíma 5 lidma (šetření místa), chodit stovky km pěšky (žádná auta,...) a utírat si zadek rukou (žádný kácení stromů)? smajl Je pěkný, že si všichni všímaj jen těch spatných věcí, ale nikdo si nevšimne, co všechno dobrého děláme. Že se to všechno snažíme napravovat. smajl

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Skopik2

Directionerka26: Průjem?OMG!Sama bys to takhle nikdy nenapsala.A já médiím nevěřím,zjišťuji si to jinak.A jen totální d*bil si nedokáže přiznat pravdu.
A OK když teda končíš tak bych ti jenom chtěla říct:,,Vůbec mě netěšilo!''smajl

Skopik2To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Skopik2: O pomlouvání jsem nic nepsala, ne? smajl A ne, bakterie nás napadají samy, stejně tak i zvířata a rostliny. Jsou to parazité a je to jejich život nás napadat. A jen zaostalý tupec věří médiím místo toho, aby si o tom něco zjistil. Vím o tom dost - ve škole je tohle téma na denním pořádku. smajl Tímhle tohle končím. Nebudu si s tebou po tomhle psát. Stačilo pár vět a už jsem to odmítla dočíst. Věští slovní průjem jsem nikdy nečetla a už nikdy číst nechci. Nemluvě o tvojí otřesné gramatice.

Directionerka26To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.