Pár slov o koních

Povídka - S úderem kopyt: Nehoda

Ahooj!

Mám tu pro vás slíbenou kapitolu mé povídky o koních. Doufám, že se bude líbit. :D Jdeme na to!


Kapitola 7. – Nehoda
Středa, 12.35

„Ruth!“ vykřikla jsem. Naskytl se mi nevídaný pohled. Baronka ležela nehybně na zemi s nohou zaklíněnou pod koněm. Butterflyino kopyto zapadlo do díry a při pokusu o další krok se zhroutila na zem. 

Butterfly zoufale zaržála a já jsem se konečně probrala. Bleskově jsem vytáhla telefon a vytočila záchranku. „Haló? Tady Claire Fox-Silvergladová. Moje teta, baronka Ruth, se zranila při pádu z koně u jezera Valedale. Přijeďte sem, prosím, a rychle!“ zavěsila jsem a pustila se do hledání Geoffreyova čísla v adresáři.

„Geoffreyi? Baronka spadla! Rychle sem přijeď. Záchranku už jsem volala, ale přece jenom z Jorvik City je to dlouhá cesta …“ to byla. Když pojedou přes tunel v Mistfallu, pak po dlouhé cestě do Valedale a ještě ty serpentiny nahoru k jezeru …

Ohlédla jsem se na místo, kde jsme měli mít piknik. Geoffrey se pustil po písčité pláži za námi. V cestě mu sice stál most, ale ten rychle přeběhl a pádil k nám.

Zhoupla jsem se ze sedla a přistoupila k Butterfly. Ta sebou neustále vrtěla a mohla tak Ruth ještě více ublížit. Klisna vypadala v pořádku. „No tak, klid, Butterfly ...“ Nevěděla jsem, jestli bude dobré klisně pomoci na nohy, proto jsem jen pomalu začala odlehčovat tlak na Ruthinu nohu a pomáhala jsem Butterfly dostat se do lepší pozice.

To už u nás byl Geoffrey. Popadl telefon a navázal spojení se záchrankou. Všechno to bylo jako sen, noční můra. Následující okamžiky mi splynuly do jedné šmouhy … resuscitace baronky, příjezd sanitky, odjezd. Já utišující koně, Geoffrey přijíždějící s přepravníkem. Odjíždíme k veterináři do Silverglade. Po tváři mi tečou slzy …

Středa, 23.55

Je noc. Nemůžu spát. V hlavě si neustále přemítám ony okamžiky. O Ruth jsme neměli žádné zprávy. Jediná dobrá informace byla, že je Butterfly v pořádku.

Geoffrey odjel do nemocnice. Chtěla jsem také, ale nařídil mi zůstat na hradě. Za to jsem na něj pěkně naštvaná. Je to moje chyba. Kdybych nejela napřed a zůstala s pratetou, mohla bych ji bezpečně provést správnou cestou a tohle by se nikdy nestalo.

Před pár hodinami mi volal Thomas. Thomas Moorland. Ptal se, proč jsem já ani kůň nedorazila. V slzách jsem mu vyprávěla, co se stalo. Nabízel mi, abych přijela do Moorlandu, můžu být s Tan, Lorettou a Bobcats a pomůže mi to na to chvíli zapomenout. Že za to nemůžu.

Odmítla jsem, ale teď mi došlo, že jsem asi neměla. Vážně, pokud tady budu jen tak ležet, zblázním se. Vlastně jsem se asi zbláznila už teď, protože jsem se rozhodla jet do Moorlandu.

Natáhla jsem si na sebe staré rajtky, chapsy, pérka a mikinu. Čistě z obavy jsem si vzala také přilbu a o chvíli později jsem již sbíhala dolů po schodech.

Z hradu jsem se vyplížila skrz sklepení. Okolo byl totiž vyschlý příkop, do kterého vedly staré dveře z hradního sklepa, který před dávnými dobami sloužil jako žalář. Vyběhla jsem ven do naprosté tmy a zapnula jsem baterku. Kužel světla klouzal po houštinách, ve kterých pořád něco praskalo a šumělo.

Nezaobírala jsem se tím a vykročila jsem okolo hradu. Musela jsem ho téměř celý obejít a pak jít zpátky po cestě až k farmě starého Steva, kde byli Herkules s Butterfly pro dnešek ustájení.

Cesta mi zabrala asi dvacet minut. Konečně jsem byla tady. Stáje byly tak tiché a frkání koní mi připadaly hrozně hlasité. Musela jsem být nenápadná. Co nejtišeji jsem se proplížila do sedlovny a vzala si vše potřebné. V boxu jsem Herkula jen přejela kartáčem a zkontrolovala kopyta. Háček jsem si i pro jistotu strčila do malého váčku za sedlem.

A tak jsem o čtvrt hodiny později vyjela vstříc Moorlandu. 

Byla to další blbost na můj účet. Ale něco dobrého to přeci mělo přinést. Něco, co nám konečně poodhalí záhadu s jménem Michelle ...  


Tak dnešní kapitola byla trošku kratší, ale nechtěla jsem do toho s baronkou míchat ještě Michelle, takže o tom bude příští kapitola, která bude i trošku strašidelná ... 

Tak se snad máte na co těšit! S pozdravem 

AryaXXX :D

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.