Pár slov o koních

Povídka - S úderem kopyt: Seznamte se s Alex!

Ahoj všichni!

Mám tu slíbený další díl povídky! 


Kapitola 9. – Seznamte se s Alex!
Čtvrtek, 8.35

S dlouhým zívnutím jsem se protáhla a pohled mi mimoděk sklouzl na budík. Vytřeštila jsem oči. Měla jsem asi deset minut na přípravu, protože musím utíkat na Steve’s zkontrolovat Herkula a také si ho připravit na jízdu.

Rychle jsem vyskočila z postele a utíkala do sprchy. Včera jsem přišla opravdu pozdě, asi o půl druhé v noci. Díkybohu se o mém malém výletě snad nikdo nedozvěděl.

Osprchovala jsem se, vyčistila si zuby a natáhla si na sebe bílé rajtky, vysoké černé holínky a černé tričko s dlouhým rukávem a bílou siluetou koně. Nechtěla jsem před Alex vypadat jako nějaký pobuda. Stáhla jsem si vlasy do culíku, popadla helmu a poklusem jsem zamířila z hradu s myšlenkou, že posnídám až v nákupním centru.

Čtvrtek, 9.05

Justin přijel se zpožděním na svém koni ( nevím, jak se v reálném SSO jmenuje Justinův kůň, takže mu budeme říkat třeba … ) Moonovi. Krátce jsem mu zamávala a vyšvihla se do Herkulova sedla. Justin netrpělivě točil Moona dokolečka a neustále se ohlížel směrem k cestě.

„Pospěš, Claire! Autobus nám odjíždí za deset minut!“ houkl na mě. To bylo málo času, ale i tak jsem mohla vyrazit nanejvýš svižným krokem.

„Promiň, ale Herkules se musí rozehřát,“ bránila jsem se, když se na mě Justin zamračil. „Nedělej, jako bys to nevěděl!“

S těmito zásadami byl Justin samozřejmě obeznámen, ale nebylo mu po chuti čekat na další autobus. „Taky sis ho mohla rozehřát, než jsem přijel!“ štěkl. Pak mu ale došlo, co vypustil z úst. „Promiň, Claire, já … pojedu zdržet řidiče!“ vyhrkl provinile a rázně Moona pobídl. Vzápětí zmizeli za zatáčkou.

Naštvaně jsem si odfrkla. „Jeď si kam chceš, Moorlande.“ S těmi slovy jsem zakroutila hlavou a pobídla jsem Herkula do pomalého klusu.

*poznámka: nebudu vás zdržovat podrobným popisem cesty autobusem; řeknu jen, že Claire i Justin dokázali nastoupit, a proto přijeli do nákupního centra právě včas


Čtvrtek, 9.55

„Jsi si jistý, že je to tady?“ zeptala jsem se podezřívavě a ukázala na dveře malé kavárničky.

„Jo, James říkal v kavárně. A tohle je jediná, ne? Podívej, sedneme si sem, dobře uvidíme na dveře a prostě počkáme. Ta Alex by se měla objevit každou chvíli,“ vysvětlil pokorně Justin, který se stále cítil trochu provinile.
Přikývla jsem a usadila se na plastovou židli. Okamžitě k nám přiběhla usměvavá servírka. S Justinem jsme se pochopitelně shodli na silné kávě, protože ani jemu krátký spánek moc neprospěl. Já si k tomu objednala ještě tři muffiny, protože mi pořádně kručelo v břiše.

O pět minut později nám servírka vše přinesla a my se do toho pustili. Přitom jsme očima přímo hypnotizovali velké dvoukřídlé dveře naproti kavárně, ale Alex nikde. Po deseti minutách jsem už jen znuděně usrkávala zbytky kávy a strkala si do pusy kousky muffinů.

„Ahoj. Ty budeš asi Justin Moorland?“ překvapil nás cizí dívčí hlas. Okamžitě jsem zvedla hlavu. Takhle jsem si onu Alex vůbec nepředstavovala.

U našeho stolu stála vysoká, štíhlá dívka s dlouhými blonďatými vlasy. Na hlavě měla šedivou čepici, na sobě triko s dlouhým rukávem, maskáče a tenisky. „Já jsem Alex. A ty?“ představila se a otočila se na mě.

Justin mě s odpovědí předběhl. „Toto je má sestřenice, Claire Marion Rose z rodu Silvergladů. Přijela na léto k pratetě – tedy baronce.“

„Ach, ano. Slyšela jsem, co hrozného se stalo,“ posmutněla Alex. „Nemáš nějaké nové zprávy, Claire Marion Rose?“

Nervózně jsem se zasmála. „Prosím, jenom Claire. Claire Foxová. Nepotrpím si na tituly. O pratetě jsem bohužel nic nového neslyšela, ale máme v plánu jí po tomto setkání navštívit, viď Justine?“

Justin přikývl.

„Vadilo by vám, kdybych se přidala? Tak dlouho jsem Ruth neviděla …“ zeptala se Alex a udělala psí oči.

„Ne, v pořádku, klidně můžeš jít s námi,“ odpověděla jsem rychle, protože Justin, který také otevíral ústa, vypadal velmi nevrle. „Ale první … mohla bys nám říci něco o … však, víš, Michelle?“

„Jasně,“ opáčila a smutně se usmála. „Myslím, že vám mám co říct. To bylo tak …“



Tak to je vše, doufám, že na mě nejste moc naštvaní za ten konec. Tohle byl spíš takový odpočinkový díl, ale příště se dozvíte, co je s Michelle! No, já to sama úplně nevím, jestli bude prostě pryč, nebo ztracená, mrtvá, nebo se k Justinovi vrátí? Tak uvidíme. ;) 

Mějte se hezky, užijte si volno a prázdniny a uvidíme se zase příště! 

AryaXXX




P:S: Jak už jsem psala, příští týden jdu na koňský příměstský tábor, takže určitě o tom vydám článek, tak se snad máte na co těšit. ;) 





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.