Nelíbí? Tak to sorry.

Nečekaný zvrat - Vysvětlivky

Ahojky, tak tady je první část, mého příběhu, což jsou vysvětlivky nějakých slov, protože ne každý je fandom TMI nebo Shadowhunters. :D


Lovec stínů - Neboli jinak lovec démonů, je nadpřirozená bytost s andělskou a lidskou krví. Ochraňuje svět před démony a jinými podsvěťany, kteří porušují zákony.

Podsvěťané - To jsou upíři, vlkodlaci, čarodějové a víly.

Stéla - Je to taková hladká tužka, kterou si lovci stínů vypalují runy do kůže.

Runa - Runy jsou znaky, které si lovci stínů vpalují do kůže pomocí stély. Každá runa má svojí vlastnost jako třeba rychlost, sílu, hojení apod. Po aplikování runy rychlosti budete rychlejší. A takhle je to i s ostatními runami.

Andělské ostří - Je to zbraň, která se aktivuje dotykem lovce stínů. Tahle zbraň dokáže jedním seknutím nebo bodnutím zabít podsvěťana nebo démona.

Institut - Bývá v každém velkém městě a je to většinou kostel, kde žijí lovci stínů. Kostel je chráněn iluzí před civily a s iluzí vypadá jako opuštěný kostel, ale bez iluze vypadá jako velkolepý chrám.

Idris (Alicante)
- Idris je stát určený jen lovcům stínů. Takže žádný civil tento stát opět nemůže vidět. V Idrisu zasedá Rada Spolku, což je rada lovců stínů ( konzul, inkvizitor... ). Město je chráněné, aby do něj nemohl vstoupit žádný podsvěťan nebo démon. Této ochraně se říka "zábrany" což jsou dvě velké skleněné věže, které hlídají aktivitu kupole okolo města s andělslými zbraněmi, kdyby se náhodou nějakém démonovi nebo podsvěťanovi podařilo vniknout do Idrisu. Zábrany se dají zničit jen tím, že se jich dotkne jen ten s démoní krví. Proto se také Idrisu ( Alicante ) říká skleněné město.


Tak snad se líbilo a zítra se na vás těším s první částí. :D

Komentáře

kočička 1(Magical World)

terikhříbátko:

Stéla (z řečtiny στήλη, stélé) je kamenný nebo dřevěný památník postavený na obětišti či náhrobku. Většinou se jedná o vztyčenou plochou desku, která je delší na výšku. Může být zdobena malbou nebo reliéfem. Často také nese nápis zmiňující základní údaje o zemřelém, především jméno a titul či funkci.

Toto jsem našla, když jsem na googlu dala hledat ,,stéla´´.

kočička  1To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.