Natalka d

Jak dostat učivo do hlavy

Ahoj!!! Vím je to hodně brzy,ale rozhodla jsem se,že vydán článek, kde najdete různé rady,jak dostat to učivo do hlavy. Ke článku se můžete zpětně vracet, až začne školní rok. Nebudu tedy zdržovat a dám vám ty rady.

Máme tři typy učení. A tedy tři typy lidí. Někteří se můžou učit více typy,ale teď tohle rozebírat nebudu. Takže tři typy učení: 


 Poslechový - často si pamatuje,co slyší, takže ti,co jsou poslechový typ jako já, tak doporučuji poslouchat výklad, dávat pozor a více se dozvíte ve článku.


              Vizuální -  Tento typ to potřebuje prostě vidět. Takže zvýrazňovat texty v sešitě a prostě číst,číst a číst.



               Motorický- Tento typ potřebuje učivo vidět v praxi a tak by měl chodit na exkurze a jezdit na poznávací výlety. 

   

Jestli nevíte jaký jste typ,tak tady na hpd je v testech, už starý test, jaký jste typ učení. Zde máte odkaz na ten test.


Tady máte ty rady,jak se učit teorii.


1.Zvýrazněte si učivo v sešitě a čtěte si to očima.


2.čtěte si učivo nahlas,pak se otočte a zkuste to říct sami.



3. Nechte se od někoho vyzkoušet.



4.Opisujte si učivo na papíry(kolik budete potřebovat) a čtěte si to nahlas.


5.Řekněte si něco vtipného o tom učivu. A pak si hravě vzpomenete. Třeba název nějakého brouka v přírodopise. Zkomolte název a říkejte si i ten správný a vidíte už znáte brouka v přírodopise.


6.Doma si to učivo opište na papír dělejte jako,že to bude tahák a tak si to několikrát přečtěte a nakonec ten papír doma vyhoďte a nepoužívejte.



7.Pokud máte psát písemku třeba z fyzika,tak si jednou klidně napište tahák,ale musíte,tak aby vás pedagog nenachytal a pak už žádné taháky,všechno naučit. Já jsem teda žádný tahák nikdy nepoužila a ani jsem neopisovala,ale určitě se najde situace,kde bude velká nouze a člověk tahák použije. Ale taháky jsou podle mě k ničemu, jen tím zabijete čas, ve kterém jste se měli učit a navíc do života si tahák nenapíšete, jelikož nevíte,co vás v životě čeká. A pokud budete používat taháky,tak budete pořád ve stresu,že vás učitel či učitelka chytne a velký průšvih. A navíc chcete hloupý neschopný národ? Ne nechceme a proto se budeme učit, abychom mohli vykonávat povolání,které nás baví. Takže tahák jen v největší nouzi a jinak vůbec, je to špatný nápad.


8.Podívejte se na nějaké video,kde bude látka, ze které píšete. Záleží na tom, jestli jste sluchový typ učení.


A jak se učit matiku? Poslouchejte v hodinách, počítejte,počítejte a počítejte, i když máte volný čas. Jednou si poděkujete za to, co jste obětovali. ,,Ale já to nechápu."  Říkáte, tak si najděte někoho,kdo vám to vysvětlí. Nebo si stáhněte nějakou aplikaci,kde vám to vysvětlí. V dnešní době jsou takové vymoženosti,o kterých si naši předci mohli nechat jen zdát.


A co tělocvik?  Buď se zapište do nějakého kroužku tance, tam vás  naučí hvězdy, atd. A nebo trénujte doma různé cviky.


Tak to je všechno a ahoj.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.