Natalka d

Back to school aneb vraťme se do formy

Ahoj!!! Už začne škola a proto jsem dostala nápad na tento článek. Takže dost kecání a jdeme na to.

 

1. Budík

Když vám poprvé zazvoní budík prostě vstaňte. Když ho budete přesunovat na jinou dobu, tak si fakt ublížíte na zdraví a nevyspíte se.

 

2. Snídaně

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. To určitě každý z nás slyšel od svých rodičů, když byl malý. A je to pravda? Ano je. Když někteří si nedají snídani, tak jim může být později špatně a nebo budou mít méně energie než ti, co si snídani dají. A taky si dejte výživnou snídani, aby jste za chvíli neřekli, že máte hlad.

 

3. Vzhled

Nemusíte na sebe dávat make up, ale jen se snažte vypadat dobře. Prostě ranní hygienu nepodceňujte, učešte si vlasy, umyjte si obličej a oblečte si něco slušného a zároveň pohodlného. A taky se usmívejte jinak vám to bude k ničemu.

 

4. Učte se

Lepší je se učit každý den než to rvát do hlavy přes jeden večer, kdy si to už prostě nezapamatujete a marná sláva.

 

5. Spolužáci

Zkuste s nimi dobře vycházet a chovat se k nim hezky, i když jsou na vás zlí. Jednou se vám to může vyplatit.

 

6.Učitelé

Nevykřikujte, nemějte hloupé poznámky a buďte potichu v hodině a dávejte pozor. Zaručeně si po tomhle vás oblíbí. A vycházejte s nimi dobře a souhlaste s nimi, i když máte jiný názor. Můžete ho říct, ale když učitel něco řekne musíte to respektovat.

 

 

 

 

7. Svačina

Rozhodněte se sami. Když si ji dáte. Je výhoda, že nebudete mít hlad. A když si ji nedáte je výhoda, že zhubnete. Tak si vyberte sami podle svého. 

 

8.Kroužek

Přihlaste se do nějakého kroužku ať pro vás není škola jen o učení a seznamování se s novými lidmi vám udělá dobře a budete mít kamarády. Třeba já ve třídě mám jen kamarádky, ale zase v céčku mám další kamarádky, pak v jiných ročnících a to jen díky tomu, že jsem chodila do kroužku, tak jsem se seznámila s holkami s céčka. A ještě mám kamarádky a kamarády, s kterými jsem se seznámila v létě na koupališti. No vidíte stačí chodit do kroužků a na veřejně navštěvovaná místa a budete mít hodně kamarádů nebo kamarádek.

 

 

9. Spaní

Běžte spát brzy, protože jinak budete unavení a nebudete to psychicky zvládat.

 

10.Víkend

Ještě, že existuje něco jako víkend jinak bych se asi zbláznila, takže si o víkendu odpočněte, aby jste měli sílu na školu a jinak výhoda máte trochu volného času, i když bych víkend trochu zdelšila, je moc krátký.

 

11. Úkoly

Udělejte si úkoly jinak budete mít problémy s učiteli. Můžete dostat pětku, poznámku a s velkým počtem zapomenutí nebo neudělání úkolů i napomenutí třídního učitele a další velké přestupky.

 

12. Chování

Chovejte se slušně jinak bude pětka, poznámka, dvojka z chování, přestupky, trojka z chování a nebo vyloučení ze školy. Co horšího se může stát?  Takže chovejte se slušně jinak vás nemine trest.

 

 

Sice je to článek, jak se dostat do formy, ale myslím si, že úsměv je také důležitý, tak jsem si přichystala pro vás pár vtipů. 

Takže: 

     Učitel se ptá Pepíčka:,, Pepíčku, kdybych měl v jedné ruce tři jablka a v druhé ruce čtyři jablka, co bych měl" ? A Pepíček na to: ,, Velké ruce". 

 

Učitel říká Pepíčkovi:,, Pepíčku, kdyby jsi měl sedm jablíček a já tě o dvě poprosil, kolik by ti jich zbylo"? A Pepíček říká:,, Sedm".

 

Učitelka obchází třídu a kontroluje úkoly a říká Pepíčkovi:,, Pepíčku ten úkol jsi neudělal ty, že ne"? A Pepíček říká:,, Ne nedělal"¨. A učitelka na to:,, A kdo ho dělal"? A Pepíček říká:,, Maminka". A učitelka:,, Jak to"? A Pepíček:,, Protože tatínek nemohl".

 

 Pepíčkův kamarád se ptá Pepíčka po škole:,, Půjdeš dneska ven"?  A Pepíček říká:,, Nemůžu musím pomáhat tatínkovi s mým úkolem".

 

Pepíček volá sousedovi:,, Dobrý den pane Novák, prosím vás až váš syn dopíše úkol mohl bych si ho od něj opsat"?

 

Pepíček volá do školy:,, Dobrý den omluvte prosím mého syna je nemocný". A učitelka:,, V pořádku a kdo volá" ? A Pepíček na to:¨,, Můj táta".

 

A to by bylo všechno a ahoj!!!

 

 

 

 

 

Komentáře

Lívia8VIP(Píšeme povídky a příběhy)

A čo ak nemám čas na to urobiť si desiatu, o veľa kamarátov nestojím, som nočný tvor takže chodím spať neskoro, učenie sa každý deň ma vyčerpáva a deprimuje na celí zvyšok dňa, slovo na hodine dostanem len tak že budem kričať lebo nikto sa nehlási, skoro neraňajkujem a nemám náladu každé ráno stáť pred skriňou a rozmýšľať čo si oblečiem a večer sa mi to nechce. Čo ak je tento článok zoznam tvojich pravidiel psychického prežitia v škole a ostatným je nanič lebo ich a tvoje priority sú iné.

Lívia8To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.