Natalka d

Jak se zbavit starého oblečení

Ahoj dámy!!!             






Spousta z nás teď řeší modu, outfitty, oblékání a vše s tímhle spojeného, kupujeme si nové oblečení z kapesného a starší z nás si přivydělávají na brigádách a za těch několik let se stane, že několik let nošené oblečení je nám malé ,je vynošené nebo ho prostě z nějakého důvodu nechceme nosit, třeba je seprané nebo nás to už nebaví nosit  a potřebujeme vyřešit, jak ho zlikvidovat, jak se ho zbavit. A o tomhle bude dnešní článek, dám vám pár rad ,jak se zbavit oblečení ,které už nechceme nosit.


Vynošeného oblečení se můžete zbavit několika způsoby:



1.Dáte ho příbuznému či známému.(Hlavně na vesnici, tam nemají obchody s oblečením a kupují si oblečení jen párkrát do roka. Vše si musí kupovat ve městě, na vesnici mají většinou jen obchod s potravinami.)



  2.Dáte oblečení na charitu. Pro dobrou věc, ale musíte tam nechat všechny cedulky, např. z jaké látky je oblečení ušito, atd.



  3.Dáte ho do kontejneru na textil, dobré je, že nemusí být úplně v super stavu, protože oblečení z kontejneru se může dát i do průmyslového zpracování ,kromě toho můžete dát také do kontejneru na textil také vychozenou obuv. Oblečení, ale také vyperte, aby nesmrdělo nebo nebylo špinavé.




4. Rozstříháte a můžete použít jako hadr na uklízení.



5.Můžete s ním také vyrábět,  z něj můžete vyrobit třeba nějaký dekorativní dárek, ale také i praktické věci.

     https://cz.pinterest.com/pin/377317275026082663/



6.Pokud vám je více než 18 let ,můžete oblečení prodat, např. na Aukru nebo na jiném internetovém obchodě. V některých případech můžete dát oblečení i do Second Handu, někdy vám i za to zaplatí.




7.Pokud je oblečení už v opravdu hrozném stavu rovnou ho vyhoďte do popelnice, jelikož by se už nedalo ani průmyslově zpracovat.





A co já preferuji za způsob?

U nás v rodině preferujeme dávání oblečení známým na jedné vesnici, kde se moc o nakupování nestarají a nosí staré oblečení, ale spousta kusů vypadalo jako nových, stačí vyprat dobrým pracím prostředkem, doporučuji Ariel, ale je to na Vás. A můžete darovat.


Určitě byste si měli protřídit šatník, abyste věděli, co vám sedí a co ně, co je vám malé, co je vynošené, seprané a protřídit, co budete nosit do školy a co na doma. Jednak v tom budete mít řád a dále si protřídíte skříň a nebudete v ní mít milion věcí, které ani nenosíte.



Doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla a ahoj, užívejte si života dokud jste mladé.


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.