Natalka d

6 tipů na výlety v Jihočeském kraji

Ahoj dneska tu mám pro vás 6 tipů na výlety v Jihočeském kraji. Takže ti, co bydlí v Jihočeském kraji a okolí, tak to určitě ocení pokud neví, kam jet. Ještě než začnu se samotným článkem, tak klidně se podělte do komentářů jestli jste z Jihočeského kraje. Tak jsem zase vybrala pár míst. Takže:


1. Zoopark na Hrádečku Horní pěna

Malý zoopark se zvířaty. Výběhy jsou blízko,takže zvířata jsou vidět zblízka. Můžete tam třeba vidět želvy, různé ptáky, surikaty, hyeny, lvy,skunky, pumy, opice a další zvířata.

http://www.zoonahradecku.cz


2. Město Jindřichův Hradec

Tam je toho hodně. Tak třeba hrad, zámek, v létě se tam konají různé kulturní akce, také tam je možnost svést vlakem úzkokolejkou  až do Nové Bystřice. Můžete si v tom městě koupit pralinky, v informačním centru dostat razítko města. Také v jedné z restaurací jsou sochy členů bývalé skupiny The Beatles. V Jindřichově Hradci je toho hodně k vidění, určitě doporučuji tam jet.

hrad a zámek Jindřichův Hradec 


3.  Zámek Dačice

Krásný zámek s jedním prohlídkovým okruhem Soukromé a reprezentační interiéry. Na zámku je také kavárna. Obyvatelé zámku byli například Dalbergové  nebo třeba Berkové z Dubé a z Lipé. Zámek je obklopen krásnou zahradou. Na nádvoří zámku se často konají koncerty. Prohlídkový okruh se otevírá v 10:00 a uzavírá v 17:00.

http://https://www.zamek-dacice.cz/cs/informace-pro-navstevniky/prohlidkove-okruhy


4. Město Třeboň

Určitě doporučuji zavítat do Třeboně. Pokud jste četli můj minulý článek http://https://www.hryprodivky.cz/blog/natalka-d/18-tipu-na-obedy  , tak jistě víte, že v Třeboni se vaří různé rybí speciality. Například rybí hranolky nebo třeba kapr podle Petra Voka. Určitě doporučuji ochutnat nějakou tu rybí specialitu, ale také navštívit zámek v Třeboni, kde se dozvíte více historie. V Třeboni se konají také různé kulturní akce. Například Čochtanova Třeboň nebo Okolo Třeboně nebo ještě historické slavnosti Jakuba Krčína. V Třeboni a okolí toho můžete, ale najít mnohem více třeba Schwarzenberskou hrobku.

            Webové stránky zámku


5.  Město Český Krumlov

Pokud máte rádi historii, tak určitě přijďte do Českého Krumlova, protože ve městě najdete historické uličky a hlavně zámek a hrad, který je krásný.  V zámeckém příkopu uvidíte medvědy. Jen musím zklamat milovníky řízků, jelikož v žádné restauraci v Českém Krumlově nemají řízek.

https://www.zamek-ceskykrumlov.cz/cs


6.Zámek Červená Lhota

Krásný historický zámek, kde se natáčela pohádka Zlatovláska. K dispozici jsou tři prohlídkové okruhy a to: Sklepení, Historické interiéry prvního patra a Podkrovní pokoje. A už se konečně můžete svést na lodičce po dvou letech.

Webové stránky zámku


Tak už jsem s dnešním článkem u konce a ahoj.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.